Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Visas meitenes parādīja, ka ir pelnījušas būt laukumā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Visas meitenes parādīja, ka ir pelnījušas būt laukumā"
Gundars Vētra 2023. gada 15. maijā. Foto: Renārs Koris

"Ņemot vērā, ka spēlei pastiprināti negatavojāmies, iznākums nav slikts. Detalizētas skautošanas vietā izmantojām reaģēšanu – skaidrs, ka pie detaļām aizsardzībā vēl jāstrādā," pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Slovākiju teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

“Pirmkārt, spēlējām pret komandu, kura ir līdzīga Spānijai – ar ātriem aizsargiem, ar ātru ārējo līniju, ar trīs meistarīgām mazajām spēlētājām. Tas bija labs pārbaudījums,” treneris uzskaitīja trīs ieguvumus no piektdienas spēles.

“Otrkārt, esam uzlabojuši fizisko sagatavotību – varam 40 minūtes spēlēt augstā intensitātē. Treškārt, netrāpījām metienus. Tas ir labi, jo nākamajā reizē kritīs labāk,” Vētra uzteica pozitīvo dienā, kad latvietēm nesekmējās metienos no tālās distances.

Piektdien nespēlēja spēka uzbrucēja Aija Jurjāne. “Plānojam, ka viņa spēlēs sestdien. Rīt labāk zināsim Aijas situāciju – pēc tam būs vēl divas spēles. Neapšaubāmi, Aija mums noderēs un ceram, ka viņa būs vesela. Katrīna Ozola – neviena meitene neizskatās tā, ka nebūtu cienīga šeit būt. Iziet laukumā, pieturas pie sistēmas un dara visu, ko var.”

Dažādas individuālās sekmes dažādās spēlēs ir normāla basketbola sastāvdaļa. “Paula Strautmane aizvadīja ļoti labu turnīru Turcijā. Pret slovākietēm viņa ātri dabūja divus sodus, trešās ceturtdaļas sākumā vēl tikpat, taču esmu apmierināts ar viņas darbu un to, kā Paula izskatās spēlē. Viņai trāpījās labākā aizsardzības spēlētāja no pretinieku komandas. Nekādu problēmu.”

Pārbaudes spēles pēc četru gadu pārtraukuma notiek Rīgas arēnā. “Šajā ziņā treneri nolikti fakta priekšā. Kāpēc ne? Spēlēt un trenēties lielā zālē ir tikai labi.”

     [+] [-]

, 2023-06-03 11:50, pirms 10 mēnešiem
"Visas meitenes parādīja, ka ir pelnījušas būt laukumā" - tas pareizi!
Un tev vetrov, nodevēj, nav vietas izlasē!

     [+] [-]

, 2023-06-03 16:43, pirms 10 mēnešiem
Kā ir ar tām, kuras netika? Nebija pelnījušas?