Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Bertāns pēc uzvaras pār "Real": "Tā bija diena, kad varēju mest vēl un vēl"

Andrejs Siliņš

Bertāns pēc uzvaras pār "Real": "Tā bija diena, kad varēju mest vēl un vēl"
Dairis Bertāns
Foto: Bilbao Basket

"Pēdējā gājienā uz grozu, kad izprovocēju sodu, atkal sajutu aizmugurējo muskuli," dienu pēc uzvaras pār karalisko Madrides "Real" komandu Spānijas ACB līgā spēli stāsta "Bilbao Basket" latviešu aizsargs Dairis Bertāns.

"Šī pēc divu spēļu pārtraukuma bija pirmā spēle, kad atpakaļ ierindā bijām mēs ar Alekss Mumbru. Bijām labi sagatavojušies. Zinājām, ka pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē Santsebastjanā vajadzēja atgriezties uz uzvaru takas. Sanāca labs sākums - agresīva aizsardzība, kāda mums tā parasti ir, un uzbrukumā iekrita visi metieni," uzvaras recepti pret Madrides "Real" atklāja "Bilbao" latviešu aizsargs Bertāns. "Jau pirmajā puslaikā izdarījām visu, lai uzvarētu. Otrajā puslaikā atlika uzvaru noturēt."

"Real" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas Spānijas ACB līgā, un viens no faktoriem ir saspēles vadītāja iztrūkums, zina stāstīt Dairis: "Viņiem ir daudz spēles - gan Eirolīga, gan Spānijas līga. Tāpat Serhio Rodrigess izkritis no ierindas, viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs un bez viņa būtībā Madridei nav otra tāda saspēles vadītāja."

Pats Dairis spēlēja nepilnas 11 minūtes, kuru laikā realizēja visus piecus metienus no spēles (2p. 1/1, 3p. 4/4), kā arī abus soda metienus, gūstot 16 punktus. "Man tā tiešām bija diena, kad varēju mest vēl un vēl. Pēdējā gājienā uz grozu, kad izprovocēju sodu, atkal sajutu aizmugurējo muskuli," iemeslu tik mazam spēles laikam, neraugoties uz lielisko precizitāti, skaidroja Bertāns, kurš novembra sākumā ieplēsa labās kājas augšstilba aizmugurējo muskuli. "Varbūt bija pārāk gari un spēcīgi soļi... un tagad atkal gaidu magnētiskās rezonanses atbildes. Sajūtas gan ir tādas pašas, kādas bija pirms tam - varētu atkal nākties izlaist pāris nedēļas."

Bilbao pilsētas basketbolisti nekad iepriekš nav sākuši ACB līgas sezonu tik labi - astoņas uzvaras 11 spēlēs. Tomēr latviešu basketbolists atzīst, ka nekādas eiforijas nav: "Ja bilance būtu 11-0, varbūt tad būtu eiforija (smejas). Esam uzvarējuši spēles, ko bija jāuzvar. Tai pašā laikā zaudējām "Zaragoza", kas mājās bija jāuzveic. Tad zaudējām Sansebastjanā, ko arī teorētiski vajadzēja uzvarēt. Varbūt labi, ka zaudējām, lai tiešām arī nesāktos eiforija. Tagad pretī nāks visas augšgala komandas, pret kurām jāmēģina uzvarēt, lai laicīgi varētu nodrošināt vietu Karaļa kausā. "

Pēdējos gados Bertāns bija pieradis spēlēt pa divām spēlēm nedēļā, bet šogad klubs nepiedalās starptautiskajos turnīros, tāpēc sanāk tikai viens mačs katru nedēļu. "Kad ieiet ritmā, ir ļoti labi," Dairis apmierināts ar spēļu kalendāru. "Ja svētdienā, piemēram, ir spēle, vakars brīvs, pirmdiena brīva, otrdien svari un treniņš vakarā. Trešdien viens, ceturtdien divi, piektdien un sestdien - pa vienam un tādi vieglāki treniņi. Nedēļa paiet diezgan ātri. Biju domājis, ka būs grūtāk."

Šodien sākusies biļešu tirdzniecība uz atsevišķām spēlēm nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīram Rīgā. Dairis atgādina līdzjutējiem - par biļetēm jādomā laicīgi: "Biļetes jāpērk, citādi tās nopirks igauņi un lietuvieši! Nav ko gaidīt un jāpērk. Cik esmu dzirdējis, atsaucība ir liela, cilvēki gaida čempionātu un Arēna Rīga uz mūsu spēlē būs pilna. Gaidu iespēju spēlēt pilnas Arēnas priekšā!"

  +5 [+] [-]

, 2014-12-15 17:36, pirms 9 gadiem
Es pa briivdienaam arii vareeju mest un mest. Triisdienieks izdevies!

 +17 [+] [-]

, 2014-12-15 17:37, pirms 9 gadiem
To pašu noteikti sestdien teica Artuss Kaimiņš!

  -4 [+] [-]

, 2014-12-15 17:45, pirms 9 gadiem
baisulis rakstīja: To pašu noteikti sestdien teica Artuss Kaimiņš!
Tās visas debīlības viņš dara tieši tādēļ, lai iegūtu uzmanību. Tev viņš tik ļoti patīk lai sniegtu viņam to prieku tikt kārtējo reizi pieminētam?

  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 17:50, pirms 9 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: Tās visas debīlības viņš dara tieši tādēļ, lai iegūtu uzmanību. Tev viņš tik ļoti patīk lai sniegtu viņam to prieku tikt kārtējo reizi pieminētam?
Nē, drīzāk bauri kangara vietā ievēlēja dzērāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 19:08, pirms 9 gadiem
Tā kā jaunatnes līgā, kad sēdēju lūrēju kā dairis krāmēja 50pts pie sava vecuma un pēctam tricāru pie a grupas :-)

  -1 [+] [-]

, 2014-12-15 20:35, pirms 9 gadiem
chuuw rakstīja: Vismaz citiem sliņķiem un kangariem tajā kalpu mājā nav tik komfortabli kā agrāk. Lai nu kāds viņš nebūtu, viņš virza jautājumus uz priekšu ar ko gājā iekšā, viņš filmē citu un savu darbu. Neraizējaties, citi tautas kalpi tik tur atsēž savu 4 gadu sroku, ka pat nevienā mēdijā ziņa pat nav.. Sakiet ko gribiet, bet tas bļauris un kodējs ir labāks par pusi no tiem deputātiem..
Kaimiņš ir populists un kārtīgs idiots.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 21:32, pirms 9 gadiem
kaulkambaris rakstīja: Tā kā jaunatnes līgā, kad sēdēju lūrēju kā dairis krāmēja 50pts pie sava vecuma un pēctam tricāru pie a grupas :-)
Nezinu kurā komandā tu spēlēji, bet nu 50pts, viņš neiemeta nevienā spēlē, kur nu vidēji

     [+] [-]

, 2014-12-15 23:25, pirms 9 gadiem
Ko tu tur smirdi, kur es piemineju vardu videji? Tie minetie punkti bija izskaistinaajums papagaili