Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes neiekļūst ceturtdaļfinālā Pasaules sērijas posmā Debrecenā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas 3x3 basketbolistes neiekļūst ceturtdaļfinālā Pasaules sērijas posmā Debrecenā
Paula Cirša. Foto: FIBA

LETA. Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase svētdien Ungārijā Pasaules sērijas posma pamatturnīrā cieta divus zaudējumus un ceturtdaļfinālā neiekļuva.

Ar 11.numuru izsētā Latvijas izlase, kuras sastāvā ir Paula Cirša, Karlīne Pilābere, Katrīna Elīza Trankale un Laura Okuņeva, pirmajā C grupas mačā ar 17:21 piekāpās Lietuvas izlasei (3.).

Cirša guva deviņus punktus, Pilābere izcēlās ar pieciem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, Trankale pievienoja trīs punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet Okuņeva punktus neguva. Pretiniecēm 11 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Monika Grigalauskīte.

Grupas otrajā mačā latvietes ar 5:18 cieta sagrāvi mačā ar Ungārijas izlasi (6.). Divus punktu un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Pilābere, komandas biedrenēm katrai gūstot pa vienam punktam. Pretiniecēm pa septiņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sakrāj Virāga Veningere un Fanni Sabo.

Ceturtdaļfinālā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās vienības. FIBA 3x3 Pasaules sērijas kalendārā ir 22 posmi, kā arī finālturnīrs Ulanbatorā. Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme, dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Pasaules sērijā debitēja 2022.gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11.vieta) un Bordo (8.vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8.vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10.vieta). Šosezon latvietes pa reizei sasniegušas pusfinālu un ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-08-27 21:34, pirms 10 mēnešiem
Halō, kur Anete Šteinberga???!!!

     [+] [-]

, 2023-08-27 21:44, pirms 10 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Halō, kur Anete Šteinberga???!!!
Tak viņa tikai vienu turnīru nospēlēja, kurā dabūja kādu nelielu traumu, pēc kā arī viss pasākums beidzās. Vihmane un Gulbe drusku ilgāk izturēja, vēl bija spēlētājas, kas parādījās uz vienu vai dažiem turnīriem. Tagad arī tāds visai interesants sastāvs...

     [+] [-]

, 2023-08-28 00:15, pirms 10 mēnešiem
Neesmu jauno virzienu atbalstītajs, bet te tomēr jāatzīst sieviešu diskrimināciju - izlase tikai no 2022. gada...