Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

U18 basketbolistes vāji sāk Pasaules kausu 3x3 basketbolā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

U18 basketbolistes vāji sāk Pasaules kausu 3x3 basketbolā
Endija Sedliņa. Foto: FIBA

Pasaules kausa izcīņu 3x3 basketbolā sākusi arī Latvijas U18 sieviešu izlase. Latvietes turnīru sāka ar diviem pārliecinošiem zaudējumiem Japānas un Brazīlijas basketbolistēm.

• Latvijas U18 izlasi, kas turnīrā izlikta ar 14. numuru, Pasaules kausa izcīņā pārstāv Madara Liepniece, Deina Minajeva, Paula Pētersone un Endija Sedliņa. Latvietes nonākušas C grupā kopā ar Brazīlijas, Čīles, Japānas un Lielbritānijas izlasēm. Pirmā spēle latvietēm bija pret Japānas izlasi.

• Spēli ar trīs punktu izrāvienu sāka Japānas basketbolistes, bet tad pirmo punktu guva arī Latvijas izlase. Japānietes spēlēja aktīvi un sodīja pretinieces par katru paviršību un neuzmanību laukumā. Tādējādi rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem (8:1).

• Latvietēm bija lielas problēmas ar uzbrukumu veidošanu, kā arī vājā cīņa par atlēkušajām bumbām bija kā ekstra dāvana pretiniecēm. Japānas komanda palielināja savu pārsvaru līdz 10 punktiem, sākot spēles otro pusi (13:3). Latvietēm nepalīdzēja arī nopelnītā piezīmju norma. Pētersone realizēja tālmetienu, bet tas neko būtiski nemainīja. Japānietes turpināja dominēt, sagādājot Latvijas izlasei zaudējumu ar 8:21. Rezultatīvākā ar sešiem punktiem bija Endija Sedliņa.

Otrajā spēlē Latvijas izlasei pretī stājās vienaudzes no Brazīlijas. Spēles sākumā brazīlietes izvirzījās vadībā ar 2:0, bet neizmantoja virkni iespēju groza apakšā. Latvijas izlasē pirmo punktu no soda metiena līnijas guva Liepniece. Brazīlietes komfortabli turējās vadībā, iekrājot četru punktu pārsvaru. Tad Liepniece realizēja metienu ar sodu, sadeldējot deficītu uz pusi (5:7).

• Spēles otrajā pusē brazīlietes atjaunoja četru punktu pārsvaru, bet vēl pāris minūtes vēlāk pilnībā izšķīra spēles likteni. Nepilnas divas minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts bija 10:18. Latvietes vēl vienu punktu guva, zaudējot spēlē ar rezultātu 11:21. Liepniece bija rezultatīvākā savā komandā ar pieciem gūtiem punktiem.

• Piektdien Latvijas izlasei priekšā spēles ar Čīles un Lielbritānijas komandām, bet ceturtdien vīriešu izlase atgriezīsies laukumā ar spēlēm pret Kirgizstānas un Čīles vienaudžiem. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.