Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase ar mainīgām sekmēm sāk Pasaules kausu 3x3 basketbolā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 izlase ar mainīgām sekmēm sāk Pasaules kausu 3x3 basketbolā
Rainers Ļisicins. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā sākusies Pasaules kausa izcīņa 3x3 basketbolā U18 izlasēm. Latvijas vīriešu izlase to sākusi ar zaudējumu Mongolijas vienaudžiem un uzvaru pār Portugāles izlasi.

• Uz Pasaules kausa izcīņu U18 grupā Latvijas izlasi devās pārstāvēt Markuss Mamajs, Mārtiņš Pelcbergs, Dans Uvis Galdiņš un Rainers Ļisicins. Latvijas izlase turnīrā izlikta ar 10. numuru, nonākot grupā ar Kirgizstānas, Čīles, Mongolijas un Portugāles basketbolistiem. Pirmā spēle latviešiem bija pret mongoļiem.

• Spēli ļoti labi sāka Mongolijas komanda, pus minūtē realizējot divus tālmetienus. Pēc nedaudz vairāk nekā spēletas minūtes Ļisicins ar caurgāienu guva pirmo punktu Latvijas izlasei, bet brīdi vēlāk izdevās samazināt deficītu līdz minimumam. Mongoļi turpināja koncentrēties uz tālmetieniem, bet agri vai vēlu viņu sekmes apsīka. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija 7:6.

• Latvijas izlasi uz priekšu turpināja vilkt Ļisicins, bet panākt kaut neizšķirtu neizdevās līdz spēles laika vidum (10:10). Četras minūtes līdz spēles laika beigām Mamajs ar tālmetienu izvirzīja latviešus vadībā, bet jau nākamajā uzbrukumā izdevās panākt divu punktu pārsvaru (14:12). Latvijas izlasei bija piezīmju norma, ko pretinieki ļoti labi izmantoja. Mongolijas izlase veica izrāvienu, latviešiem nespējot atspēlēt trīs punktu deficītu un piekāpjoties pirmajā spēlē ar 18:22. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 10 punktiem bija Ļisicins.

Otrajā spēlē Latvijas izlase mērojās spēkiem ar Portugāles vienaudžiem, kuri turnīru sāka ar čīliešu sagraušanu (21:5). Spēlē pirmo punktu guva Galdiņš ar pustālo metienu, bet tad Ļisicins ar caurgājienu dubultoja pārsvaru. Tālāk cīņa ritēja punkts punktā līdz portugāļi guva trīs punktus pēc kārtas un pārņēma vadību (4:3). Portugāles basketbolisti labi izmantoja auguma pārsvaru, bet latvieši centās spēlēt ātri. Sarežģītu tālmetienu realizēja Ļisicins, bet pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija (6:6).

• Pēc pārtraukuma Ļisicins trāpīja tālmetienu ar sodu, bet nebija sekmīgs no soda metiena atzīmes. Vairākas minūtes Latvijas izlasei izdevās saglabāt vadību, bet tad portugāļi tomēr atspēlēja divu punktu deficītu un panāca neizšķirtu (11:11). Ilgi tas tāds nepalika, jo vēlreiz precīzs no distances bija Ļisicins. Neilgi pēc tam arī Mamajs divreiz trāpīja no distances, palīdzot savai komandai noturēt četru punktu pārsvaru.

• Pēdējā minūtē komandas aktīvi cīnījās par katru laukuma centimetru. Portugāļi izmisīgi centās atspēlēties, kamēr latviešu uzdevums bija nosargāt iegūto pārsvaru. Pēdējā pus minūtē Latvijas izlase jau sāka vilkt laiku, nedodot pretiniekiem iespējas atspēlēties. Pelcbergs un Mamajs spēles izskaņā aizmeta garām trīs soda metienus, bet tas neliedza izcīnīt uzvaru ar 18:14. Rezultatīvākais Latvijas izlasē šajā spēlē atkal ar 10 punktiem bija Ļisicins.

• Ceturtdien, 25. augustā Latvijas izlase noslēgs grupu turnīru ar spēlēm pret Kirgizstānu un Čīli, cenšoties nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūst divas labākās komandas no grupas. Tikmēr trešdien, 24. augustā laukumā dosies Latvijas U18 sieviešu izlase, lai cīnītos pret Japānas un Brazīlijas izlasēm.