Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Cipruss par Jansona izslēgšanu: "Nevar būt tā, ka ir konflikts ar vadošajiem sportistiem''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cipruss par Jansona izslēgšanu: "Nevar būt tā, ka ir konflikts ar vadošajiem sportistiem''
Kaspars Cipruss. Foto: Basket.lv

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' plašāk komentēja novembra notikumus, kad no biedrības valdes un 3x3 komisijas izslēgts tika Edgars Jansons. Jau drīzumā portālā varēs lasīt plašāku interviju ar Ciprusu.

Novembra sākumā Latvijas Basketbola savienībā bija vērojamas izmaiņas saistībā ar 3x3 basketbola uzraugošo sastāvu, gan no organizācijas valdes, gan 3x3 komisijas izslēdzot Edgaru Jansonu.

Īsi pirms Jansona atbrīvošanas no amatiem portāls ''Delfi'' rakstīja plašāk par Jansona nesaskaņām ar olimpiskajiem čempioniem. ''Stulbākais, ka mēs esam gājuši no apakšas. Mēs esam visu to paši izcīnījuši, sākot ar zemākajiem turnīriem. Bet tad viņi pēkšņi izdomājuši, ka būs tāda "Mārupe" un tērēs uz viņiem mūsu līdzekļus," tā brīža konflikta situāciju ''Delfi'' atstāstīja viens no ''Riga'' spēlētājiem Kārlis Lasmanis.

To, ka tieši konflikts starp Jansonu un olimpiskajiem čempioniem bijis par iemeslu bijušā organizācijas locekļa izslēgšanai, netieši intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. ''Nevar būt tā, ka kādam no vadības ir konflikts ar vadošajiem sportistiem. Tas ir nepieņemami un bija jāmeklē risinājumi. Nevar būt tā, ka puses atrodas uz kara takas. Tas nav pareizi, it īpaši ar olimpiskajiem čempioniem.''

Cipruss tāpat netieši uzsvēra, ka LBS rūpējusies, lai līdz ''Riga'' komandai atnāktu viņiem paredzētais finansējums: ''No mūsu puses izdarījām visu, lai viņu intereses netiktu skartas. Lai paredzētais finansējums, kas bija paredzēts viņiem, nonāktu tieši pie viņiem. Mēs nekļūdījāmies – mēs puišus nosargājām, viņi saņēma visu, kas viņiem pienācās.''

Portāls ''Delfi'' savā publikācijā ietvēra arī informāciju, ka dienu pirms Jansona atbrīvošanas no valdes un 3x3 komisijas esot bijis interesants balsojums valdē par Kaspara Ciprusa iespējamo atbrīvošanu no ģenerālsekretāra amata. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' to nenoliedza funkcionārs. ''Neieslīgšu detaļās – balsojums bija, un, kā redzam, balsojumu izturēju. No valdes puses nekādu iebildumu nav, un darbs tiek turpināts ierastajā vidē. Ar valdi un prezidentu ejam uz nosprausto mērķu īstenošanu,'' atbildēja Cipruss, gan nevēloties publiski atklāt, kurš iniciējis šāda veida balsojumu. Kā liecina portāla ''Sportacentrs.com'' rīcībā esošā informācija pats ģenerālsekretārs iniciējis uzticības balsojumu par savu iespējamo atbrīvošanu no amata.

Jau tuvākajās dienās portālā ''Sportacentrs.com'' būs pieejama plašāka saruna ar LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu par paveikto un nepaveikto 2021. gadā, par šī gada saldākajām uzvarām un rūgtākajiem zaudējumiem, lobija darbu, 2025. gada Eiropas čempionātu un ko Luka Banki izmainījis izlases darbā kopš atrašanās galvenā trenera amatā.

  +6 [+] [-]

, 2021-12-17 15:55, pirms 2 gadiem
Žadnostj gubit fraijera

  +6 [+] [-]

, 2021-12-17 16:35, pirms 2 gadiem
Kret..ns arī Mārupē ir kre..īns.

  +4 [+] [-]

, 2021-12-17 20:11, pirms 2 gadiem
Tālāk tādus pi darus, kā Jansons no sporta

     [+] [-]

, 2021-12-17 20:57, pirms 2 gadiem
Cipam taisnība!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-17 21:54, pirms 2 gadiem
Tie, kuri zina ,kas ir Jansons, visi teiks, ka lielāku .idaru nav redzējuši!!!!

  -2 [+] [-]

, 2021-12-17 23:16, pirms 2 gadiem
Tomēr jautājums paliek atklāts. Vai mums ir sagatavošanas sistēma jauniem 3x3 talantiem? Esam godīgi! Nākamajā olimpiādē Edgaram Krūmiņam un Agnim Čavaram īsti nav ko darīt, ja mērķis ir medaļas.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-18 00:35, pirms 2 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Tomēr jautājums paliek atklāts. Vai mums ir sagatavošanas sistēma jauniem 3x3 talantiem? Esam godīgi! Nākamajā olimpiādē Edgaram Krūmiņam un Agnim Čavaram īsti nav ko darīt, ja mērķis ir medaļas.
nepārspilē, neviens vēl līdz galam nezin 3x3 spējas un resusrsus, tāpat tikai idiots pateiks, ka nekādi nevarējām palikt arī bez medaļām.. Forši ka ir zelts, bet ieciklēties ka šads sastāvs ir zelta recepte - muķīģi

     [+] [-]

, 2021-12-18 06:15, pirms 2 gadiem
Tādus gaisa jaucējus sen vajadzēja atlaist!
Skaidrs,ka kaut kāda sistēma 3x3 ir jābūvē, taču ne šitādiem jansoniem būs duļķot ūdeni.
Ar kāju pa dirsu un čau

     [+] [-]

, 2021-12-19 11:09, pirms 2 gadiem
Šobrīd ir uzsvars uz vienas puses viedokli , bet interesanti butu dzirdēt E.Jansona stāstu!