Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Miezis un Lasmanis apņēmīgi Parīzē cīnīties par medaļām

Jānis Celmiņš

Miezis un Lasmanis apņēmīgi Parīzē cīnīties par medaļām
Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: LOK

Agrā ceturtdienas rītā uz olimpiskajām spēlēm Parīzē devās Latvijas 3x3 izlases basketbolisti. Īsi pirms kāpšanas lidmašīnā portāls Sportacentrs.com uz īsu sarunu aicināja abus komandas līderus Nauri Miezi un Kārli Paulu Lasmani.

“Jūtos gatavs, priecīgs, dodamies uz lieliem sporta svētkiem, spiedienu un nervozitāti pagaidām neizjūtu, dzīve ir skaista,” īsi pirms kāpšanas lidmašīnā uz Parīzi teica viens no 3x3 basketbola izlases līderiem Kārlis Pauls Lasmanis. Viņam piebalsoja Nauris Miezis: “Nervozitāte parādīsies, bez tās nevar. Uz iepriekšējām spēlēm braucām kā sprīdīši laimi meklēt. Toreiz bija lielāka neziņa un satraukums, kā būs. Tagad zinām, ko sagaidīt.”

Lasmanis ir pārliecināts, ka stress un mandrāža parādīsies dienu pirms spēles ar Lietuvu, kas ir Latvijas izlases pirmā pretiniece. “Šoreiz braucam nedaudz citādākā sastāvā, būsim atlētiskāki, enerģiskāki un fiziskāki,” teic Miezis, kuram gan sev vien raksturīgā stilā iebilst Lasmanis vaicājot, vai Agnis Čavars nav enerģisks? “Agnis bija enerģisks, Edgars – nē,” atskanot smiekliem, uz kolēģa repliku noreaģē Miezis, atceroties, ka Edgars savainoto potīti finālā teipoja vareni un enerģiski. “Aizsardzībā būsim krietni enerģiskāki, esam līdzvērtīgi. Esam svarā vieglāki, bet tas dod plusus citos spēles elementos,” plusus sastāva izmaiņām nosauc Nauris.

Vaicāti, kā treniņos un komandas sadzīvē uzvedas jaunie Zigmārs Raimo un Francis Gustavs Lācis, abi smejot noteic, ka jāaudzina būs, pie attieksmes jāpiestrādā būs, bet solās viņus izaudzināt. Žagari un siksna esot bagāžā uz Parīzi, jāliek lietā, viens otru papildinot teic labā noskaņojumā esošie komandas līderi.

“3x3 basketbolam pievērsušies vairāki zināmi basketbolisti, tāpēc gribētu domāt, ka kopējais līmenis ir audzis. Sporta veids kļuvis izkoptāks, būtiskāka nozīme ir dažādām niansēm. Serbi, kuri gadiem spēlējuši tikai 3x3 basketbolu ir atraduši veidus, kā padarīt spēli dinamiskāku, šis solās būt ļoti interesants turnīrs. Pēdējos gados auguši arī tiesneši, sākotnēji šķita, ka viņi neprogresē, bet pēdējā laikā ir uzlabojumi,” stāsta Miezis.

Abi vienbalsīgi atzīst, ka uz Parīzi komanda brauc ar visaugstākajiem mērķiem un vēlmi aizstāvēt olimpiski titulu. “Ja tas izodies – lieliski! Ja būs medaļa – arī būs labi,” pirms došanās uz olimpisko spēļu norises vietu pauda Lasmanis.

Pirms ilgāka laika Nauris pateica skaidru “nē” dalībai olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs Krievijas atlēti, bet Kārlis ar šo “nē” nopietni koķetēja. Šobrīd abi atzīst, ka viņu viedoklis par Krievijas armijas iebrukumu Ukrainā nav mainījies un abi to nešaubīgi nosoda, taču tobrīd daudz pateikts uz emocijām. Viedokli abi mainījuši pēc ģimeņu, komandas vadības un komandas biedru ieteikumiem.

Nauris jau rīt būs viens no Latvijas komandas karognesējiem olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Vaicāts, vai jau ir paguvis no iepriekšējiem karognesējiem iegūt kādu ieteikumu vai padomu, viņš atjoko, ka priekšā saruna ar Agni Čavaru, kurš bija karognesējs pirms trim gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs.

3x3 basketbola turnīru mūsu izlase sāks 30. jūlijā pret Lietuvu. Vēl grupā būs jāspēlē pret ASV, Serbijas, Francijas, Nīderlandes, Polijas un Ķīnas izlasēm. Pēc septiņiem mačiem divas labākās automātiski tiks pusfinālā, trešo līdz sesto vietu ieguvējas cīnīsies ceturtdaļfinālā, bet septītās un astotās vietas īpašniecei cīņa par medaļām beigsies.

Četriniekā izvēlēti olimpiskie čempioni Nauris Miezis un Kārlis Lasmanis un olimpisko spēļu debitanti - Zigmārs Raimo un Francis Lācis. Kā rezervisti iekļauti Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, kuri varēs aizvietot kādu spēlētāju savainojuma gadījumā, kā arī būs pamata kvarteta palīgi treniņos.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle

  -4 [+] [-]

, 2024-07-25 13:22, pirms 2 mēnešiem
Gaidu pirmo komentāru gudrinieku, kurš kaut ko sāks ņaudēt par viņu teikto,ka nebrauks uz Parīzi.

  +9 [+] [-]

, 2024-07-25 14:06, pirms 2 mēnešiem
Tu jau esi ieradies, nav ko gaidīt.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-25 14:17, pirms 2 mēnešiem
Ar nepacietību gaidām. JurKalniņš gan nosauca 3x3 basketbolistus par spēlēt neprotošiem amatieriem. Viņaprāt, jau tik tikai Rihards Lomažs prot basīti spēlēt.
Slēpts komentārs: cesinieks777

  -3 [+] [-]

, 2024-07-25 21:07, pirms mēneša
Nopļūtīs maikai aizmuguri un nekādu medaļu nebus

     [+] [-]

, 2024-07-25 21:15, pirms mēneša
Nomiezis

  +1 [+] [-]

, 2024-07-26 11:07, pirms mēneša
cesinieks777 rakstīja: ...miezi tavs otrais vārds liekulis...!!!
Rekur pirmais arī parādījās

     [+] [-]

, 2024-07-26 12:14, pirms mēneša
The Maze, because he will get you lost

     [+] [-]

, 2024-07-26 13:57, pirms mēneša
Vajag jautāt padomu Dukuriem, kā darīt olimpiskajās spēlēs, un tad visu darīt pilnīgi pretēji!

     [+] [-]

, 2024-07-26 17:48, pirms mēneša
Šoreiz 3×3 ir atbraukuši uzturēt nevis cīnīties ...