Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Ar Mieža punktiem nepietiek - "Riga" zaudē ceturtdaļfinālā un izstājas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ar Mieža punktiem nepietiek - "Riga" zaudē ceturtdaļfinālā un izstājas
"Riga" basketbolisti. Foto: FIBA

Japānas pilsētā Ucunomijā turpinās FIBA 3x3 Pasaules tūres "Masters" posms, kura ceturtdaļfinālu neizdevās pārvarēt "Riga" vienībai. Latvieši ceturtdaļfinālā ar 12:16 piekāpās Beļģijas komandai "Antwerp".

• FIBA Pasaules tūres pirmais "Masters" turnīrs risinās Japānas pilsētā Ucunomijā. Kā izteicās "Riga" basketbolists Nauris Miezis, tad komanda vēlējās šo turnīru izlaist, jo satraumējās Edgars Krūmiņš, bet Kārlis Pauls Lasmanis centīsies iekarot "Big 3" līgu. Organizatori latviešiem nenāca pretī un cerēja tos redzēt sezonas atklāšanas turnīrā. Tādējādi "Riga" uz Japānu devās vien trīs vīru sastāvā, Miezim pievienojoties Agnim Čavaram un Artūram Strēlniekam.

• Vakar komandas aizvadīja grupu turnīru, kurā "Riga" D grupā pārspēja Japānas komandu "Tokyo", bet sīvā cīņā piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes, kas ļāva ierindoties otrajā vietā. Tas nozīmēja, ka ceturtdaļfinālā bija jācīnās ar B grupas labāko komandu - "Antwerp" no Beļģijas.

• Spēli nedaudz labāk sāka "Antwerp" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet tad Miezis ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Niks Selis arī realizēja tālmetienu, vēlreiz izvirzot beļģus vadībā. Komandām ar punktu gūšanu nesekmējās līdz brīdim, kad spēles laika vidū Miezis ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo (5:5).

• Tibo Vervo un Miezis apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet turpinājumā beļģi ieguva minimālu pārsvaru. Tad vēl vienu tālmetienu realizēja Vervo, palielinot rezultāta starpību līdz trim punktiem (10:7). Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Miezis atkal panāca izlīdzinājumu, bet Vervo uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu (12:10). Čavars un Strēlnieks izniekoja vairākas iespējas no tālās distances, kamēr pretinieki panāca četru punktu pārsvaru. Sākoties pēdējai minūtei, Miezis sadeldēja deficītu uz pusi, bet ar to bija par maz. "Antwerp" basketbolisti noturēja pārsvaru, svinot uzvaru ar rezultātu 16:12 un iekļūstot pusfinālā, kamēr latviešiem turnīrs noslēdzies.

Pasaules tūre, Ucunomijas "Masters", ceturtdaļfināls

"Riga" - "Antwerp" (Beļģija) 12:16

"Riga": Miezis 11, Strēlnieks 1, Čavars
"Antwerp": Vervo 9, Bogarts 4, Selis 3

  +1 [+] [-]

, 2022-05-15 08:57, pirms 2 gadiem
Ja “betmenam” nav “robina” un otrādi, tad ir grūti ..

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 09:29, pirms 2 gadiem
Kā trīs musketieri dodas kaujā, spēka pietrūka, lai uzvarētu. Kurš tas gudrinieks, sūtot nepilnā sastāvā uz turnīru. Pārāk stulbs lēmums.

     [+] [-]

, 2022-05-15 09:37, pirms 2 gadiem
Džons 2 rakstīja: Kā trīs musketieri dodas kaujā, spēka pietrūka, lai uzvarētu. Kurš tas gudrinieks, sūtot nepilnā sastāvā uz turnīru. Pārāk stulbs lēmums.
Miezis Sporta studijā minēja, ka tūres organizatori ir noteikuši Japānas turnīru par obligātu, jo tā ir sezonas atklāšana. Nezinu smaklākas detaļas, bet aptuveni tāda ir tā doma.

     [+] [-]

, 2022-05-15 19:55, pirms 2 gadiem
Kādēļ nepiesaistīja ceturto spēlētāju? Strāķi, kā iepriekš?