Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Nedēļu pirms finālturnīra "Riga" ierindota spēka ranga galvgalī

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Nedēļu pirms finālturnīra "Riga" ierindota spēka ranga galvgalī
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pēc nedēļas Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī sāksies FIBA Pasaules tūres 3x3 basketbolā finālturnīrs. Pirms tā komandas sarindotas tā saucamajā spēka rangā, kurā pirmā vieta atvēlēta "Riga" 3x3 basketbolistiem.

• Visu sezonu komandas vāca punktus Pasaules tūres kopvērtējumā, lai noskaidrotu 12 labākās, kas varēs startēt finālturnīrā Abū Dabī. Uzvarot pirmos četros turnīros, bet ne tik sekmīgi aizvadot sezonas noslēguma "Masters" turnīrus, pārliecinoši kopvērtējumā uzvarēja Serbijas komanda "Ub", kam sekoja tautieši no komandas "Liman", kā arī beļģu "Antwerp". Labākas sekmes "Masters" turnīrā Honkongā ļautu trijniekā ielauzties "Riga" vienībai, bet izcīnītā sestā vieta lika palikt ceturtajā pozīcijā.

• "Riga" pēc Kārļa Paula Lasmaņa atgriešanās ierindā uzvarēja trīs "Masters" turnīrus, apliecinot savu statusu pasaules 3x3 basketbola sabiedrībā. Pēc FIBA 3x3 ekspertu domām latviešu žilbinošais sniegums sezonas otrajā pusē ļauj viņus ierindot pirmajā vietā pašu veidotajā spēka rangā. Sevišķi izcelts Nauris Miezis, kurš svarīgās spēlēs īpaši aukstasinīgi realizējis uzvaru nesošos metienus: "Ar Nauri Miezi, kurš ir aukstāks par Latvijas ziemu, "Riga" nav izskatījusies labāk nekā šobrīd."

• Bez pārsteigumiem nākamās divas vietas rangā aizņem Serbijas komandas "Ub" un "Liman". "Ub" kredīts ir sezonas pirmā puse, ekspertiem liekot cerības, ka komanda saņemsies finālturnīrā. Kamēr "Liman" uzskata par cietāko riekstu tūrē, kā arī, iespējams, labāko pēdējos piecos gados.

• Labāko sešiniekā ierindotas arī beļģu "Antwerp", Austrijas "Vienna" un Lietuvas "Šakiai". Beļģi pēdējās divās sezonās spējuši būt īpaši labi, kā arī negaidīti vāji. Tā noteikti ir komanda, kuras sekmes grūti paredzēt. Tikmēr šīs sezonas viennozīmīgs pārsteigums ir "Vienna", kas kļuvusi internacionāla un spējusi pacelt savu līmeni, spējot izcīnīt arī uzvaru "Masters" turnīrā Parīzē. Pie uzvaras "Masters" turnīrā sezonas izskaņā tika arī lietuvieši no komandas "Šakiai", kuri Honkongā pārtrauca "Riga" nezaudēto spēļu sēriju.

• Visas 12 finālturnīra komandas ir cienīgas sevi saukt par titula pretendentēm, bet uzvarēs tikai viena, neskatoties uz ekspertu prognozēm un spēka rangiem. Tomēr, kaut kādu priekšstatu šis konkrētais rangs pirms lielā turnīra līdzjutējiem dos.

FIBA 3x3 spēka rangs

VietaKomandaValsts
1.RigaLatvija
2.UbSerbija
3.LimanSerbija
4.AntwerpBeļģija
5.ViennaAustrija
6.ŠakiaiLietuva
7.AmsterdamNīderlande
8.OmahaASV
9.UtrechtNīderlande
10.UlaanbaatarMongolija
11.PrincetonASV
12.LausanneŠveice

Izmantotie resursi: https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...