Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" spēles galotnē piekāpjas "Amsterdam", taču iekļūst ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" spēles galotnē piekāpjas "Amsterdam", taču iekļūst ceturtdaļfinālā
Artūrs Strēlnieks. Foto: FIBA

"Riga" 3x3 basketbolisti ar zaudējumu noslēguši grupu turnīru Pasaules tūres Ucunomijas "Masters" posmā. Latvieši ar 19:21 piekāpās Nīderlandes komandai "Amsterdam", bet tāpat garantēja vietu ceturtdaļfinālā.

• FIBA Pasaules tūres pirmais "Masters" turnīrs risinās Japānas pilsētā Ucunomijā. Kā izteicās "Riga" basketbolists Nauris Miezis, tad komanda vēlējās šo turnīru izlaist, jo satraumējās Edgars Krūmiņš, bet Kārlis Pauls Lasmanis centīsies iekarot "Big 3" līgu. Organizatori latviešiem nenāca pretī un cerēja tos redzēt sezonas atklāšanas turnīrā. Tādējādi "Riga" uz Japānu devās vien trīs vīru sastāvā, Miezim pievienojoties Agnim Čavaram un Artūram Strēlniekam.

• "Riga" turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Japānas komandu "Tokyo" ar 21:11. Pārliecinošais rezultāts jau ļāva cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā. Grupu turnīru vajadzēja noslēgt ar spēli pret Nīderlandes komandu "Amsterdam". Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Dimeo van der Horsts, bet Artūrs Strēlnieks atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem, palīdzot savai komandai iegūt divu punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk Čavars jau panāca 6:3. Uzreiz divus tālmetienus trāpīja Van der Horsts, dotot minimālu vadību "Amsterdam" (7:6).

• Vien pēc vairāk nekā četrām spēlētām minūtēm savu pirmo punktu guva Miezis, bet pretiniekiem padevās nopietns izrāviens, spēles vidū rezultātam esot 14:8. Strēlnieka un Čavara neatlaidīgā cīņa deva rezultātu, kas ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc tam Miezis izvirzīja savu komandu arī vadībā (15:14). Spēles liktenis izšķīrās tās galotnē, kad Van der Horsts un Kovacevičs realizēja pa diviem soda metieniem, kamēr ar vienu tālmetienu atbildēja Strēlnieks, spēlei noslēdzoties ar latviešiem nelabvēlīgu rezultātu 19:21.

• Neskatoties uz neveiksmi, "Riga" garantēja vietu ceturtdaļfinālā, jo pat "Tokyo" uzvara pār "Amsterdam" nedotu japāņiem gana daudz punktu, lai apsteigtu "Riga". Grupu turnīrs noslēdzās bez pārsteigumiem, "Amsterdam", izcīnot uzvaru grupā. Tādējādi svētdien, plkst. 8:00 "Riga" ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Beļģijas komandu "Antwerp".

Pasaules tūre, Ucunomijas "Masters", D grupa

"Riga" - "Amsterdam" (Nīderlande) 19:21

"Riga": Strēlnieks 10 (6 ab), Miezis 5, Čavars 4
"Amsterdam": Van der Horsts 11 (6 ab), Kovacevičs 7, Jarings 2, Drīsens 1

  -2 [+] [-]

, 2022-05-14 12:34, pirms 2 gadiem
Man tā jau likās. Trīs vīru sastāvā sarežģīti nospēlēt augstā kvalitātē. Par medaļām cīnīties nav iespējams. Kur skatās vadība. Vajadzēja puišiem ļaut atpūsties.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-14 13:22, pirms 2 gadiem
Džons 2 rakstīja: Man tā jau likās. Trīs vīru sastāvā sarežģīti nospēlēt augstā kvalitātē. Par medaļām cīnīties nav iespējams. Kur skatās vadība. Vajadzēja puišiem ļaut atpūsties.
BET ar to visu 19-21, tuvs mačs,respect!!

     [+] [-]

, 2022-05-14 23:33, pirms 2 gadiem
kur rīt rādīs spēli?