Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie čempioni pārstāvēs Ķīnas komandas, Artūrs Strēlnieks turpinās Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Olimpiskie čempioni pārstāvēs Ķīnas komandas, Artūrs Strēlnieks turpinās Rīgā
No kreisās: Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Raimonds Feldmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks. Publicitātes foto.

Olimpiskie čempioni parakstījuši vienas sezonas līgumus ar Ķīnas komandām, bet valstsvienību sacensībās turpinās pārstāvēt Latviju, otrdien, 14. februārī, preses konferencē "Rimi" Olimpiskajā centrā informēja profesionālās 3x3 basketbola komandas "Rīga" zvaigznes.

“Ziemā uzrakstīju scenāriju nākamajai sezonai,” teica “Rīga” galvenais treneris Raimonds Feldmanis. “Sākumā bija klusums, bet 5. februārī Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis paziņoja par vienošanos ar Ķīnas komandu. Salikām nākamo plānu ar Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru un Artūru Strēlnieku, taču vēlāk pirmie divi piekrita ķīniešu piedāvājumam.”

Piedāvājums paredz, ka latvieši 10 mēnešus pārstāvēs dažādas Ķīnas komandas, trenējoties kopā ar labākajiem pasaules un Eiropas 3x3 basketbolistiem. Paredzēta vienu mēnesi ilga treniņnometne Serbijas pilsētā Novi Sadā. Tai sekos Pasaules tūres sezona ar startiem “Quest”, “Challenger” un “Masters” turnīros, kā arī divi valstsvienību pārtraukumi maija beigās un septembra sākumā.

Latvieši parakstīja līgumus ar vienu no pasaules ietekmīgākajām basketbola aģentūrām “Beobasket”, tālāk vienojoties ar Ķīnas komandām. Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis spēlēs “Shanghai” vienībā, savukārt Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš – “Wuxi”. Treniņu partneri būs no Serbijas komandām UB, “Liman”, kā arī Beļģijas “Antwerp”, Nīderlandes “Amsterdam” un Vīnes.

Puiši nokļuvuši ietekmīgā aģenta Miško Raznatoviča paspārnē, pavēstīja “Rīga” ģenerālmenedžeris Edgars Buļs. “Iedomājieties, ka jums piezvana un saka – esmu “Beobasket” aģents, pārstāvu (divkārtējo NBA vērtīgāko spēlētāju) Nikolu Jokiču. Man ir piedāvājums jums..."

Spēcīgu profesionālo komandu izveide ir daļa no Ķīnas plāna, gatavojoties Parīzes spēlēm. Iecerēts izveidot vairākas vienības sešu spēlētāju sastāvā – ar trīs eiropiešiem un trīs ķīniešiem katrā. Pasaules “Top 25” spēlētāju klātbūtne ļaus Ķīnai krāt ranga punktus. Olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēma paredz, ka turnīram automātiski kvalificēsies divas valstis ar labāko reitingu plus Francija.

“Spēlēsim Ķīnas komandā, taču tas nemaina faktu, ka būsim gatavi pārstāvēt Latviju visos izlašu turnīros. Šī ir iespēja pamainīt vidi un trenēties kopā ar pasaules labākajiem 3x3 sportistiem,” teica Ventspils basketbola zvaigzne Kārlis Lasmanis. “Mūsu plāns nav mainījies – galvenais mērķis ir starts Parīzes spēlēs.”

“Pagājušajā sezonā sekmīgi spēlējām pasaules tūrē un uzrādījām labu statistiku. Ziemā nāca piedāvājums doties uz Ķīnu un spēlēt kopā ar Kārli Lasmani. Gribu izmēģināt spēkus kā leģionārs,” teica Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas audzēknis Nauris Miezis. “Ķīnieši ļaus izmantot pauzes sezonas kalendārā, kā arī laidīs trenēties uz izlases mačiem.”

“Vēlāk piedāvājums nāca arī mums ar Edgaru,” teica Ķekavas basketbola zvaigzne Agnis Čavars. “Trenēsimies kopā ar Kārli un Nauri, tikai spēlēsim dažādās komandās. (Piedāvājumu profesionāli spēlēt ārzemēs) uztveru kā attīstības līknes augstāko daļu. Nometnē būs UB un “Liman” komandas pilnā sastāvā, pa vienam spēlētājam no “Antwerp”, “Amsterdam” un “Vienna” klubiem."

“Pateicoties trenerim (Raimondam Feldmanim), pagājušajā gadā mēģinājām izdzīvot, neskatoties uz savainojumiem un iztrūkumiem sastāvā. Izmantosim iespēju, kuru mums piedāvā. Ja aizlaižam projām, tas nenozīmē, ka Rīgas zīmols pazūd. Pārmaiņas dos iespēju jaunajiem spēlētājiem, kuri varēs profesionāli trenēties un spēlēt pašmāju komandā.”

“Turpināsim krāt punktus Latvijas izlasei un mēģināsim tikt valstsvienības sastāvā,” teica Jelgavas basketbola zvaigzne Edgars Krūmiņš. “No reitinga viedokļa ir svarīgi, ka apritē ienāks jauni spēlētāji, kuriem būs iespēja doties pa mūsu aizsākto ceļu.”

“Rīga” komanda nesāks darbu no jaunas lapas, atzina Artūrs Strēlnieks un Raimonds Feldmanis. “Pagājušajā vasarā veicām iestrādes, iesaistot virkni spēlētāju no “Pafbet” Latvijas-Igaunijas līgas un Nacionālās līgas. Uzvārdus nesaukšu, bet redzeslokā ir vismaz pāris spēlētāji, kuri pašlaik spēlē ārzemju klubos. Viņi pievienosies pēc 5x5 sezonas beigām.”

“Puiši kopā spēlē no 2017. gada. Pārmaiņas rada diskomforta sajūtu un liek atstāt komforta zonu,” teica “Rīga” ģenerālmenedžeris Edgars Buļs. “Profesionālu – garantētu – līgumu noslēgšana ļauj palikt augstākajā līmenī un “Top” apritē. Rīgas komandai tā ir iespēja atrast nākamos Krūmiņus, Miežus un Lasmaņus.”

“Man bija cits redzējums sezonai,” atzina Agnis Čavars, kurš pārdomājis 3x3 basketbola gaitu turpinājumu. “Vajadzēja pārstrukturēt domas. Sapratu, ka gribu pamēģināt ārvalstnieka statusu un pierādīt sevi jaunā līmenī. Ar darbu viss izrunāts – abas puses jūtas komfortabli. Saņēmu sievas un ģimenes atbalstu – kamēr atvase vēl iet bērnu dārzā, var braukt ciemoties.”

Pasaules kauss notiks 30. maijā – 4. jūnijā Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Latvijas vīriešu valstsvienība ir nodrošinājusi automātisku līdzdalību turnīrā kopā ar vēl 16 valstīm. Pārējās trīs pasaules čempionāta dalībnieces tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā, kas 6.-7. maijā notiks Izraēlas kūrortpilsētā Eilatā pie Sarkanās jūras.

“Kalendārs šogad būs labāk sakārtots nekā pagājušajā gadā,” teica Feldmanis. “Būs vairāk “Challenger” turnīru, kuros būs iespējams kvalificēties “Masters” turnīriem. Pagājušajā gadā robi tika “aizlāpīti” ar “wild-card” palīdzību. Pamata plāns paredz, ka izlase pulcēsies 22. maijā un būs kopā līdz 5. jūnijam. Līdzīgs sabraukums paredzēts pirms Eiropas čempionāta 5.-7. septembrī.

Kārlim Lasmanim spēkā bija divu sezonu līgums ar “Big 3” līgas komandu. “Sazvanījos ar sporta direktoru Tomasu Skotu @youballtraining – izstāstīju situāciju. Līgums ir iesaldēts, teica, ka gaidīšot atpakaļ.”

Preses konferencē novērotāja statusā īslaicīgi paviesojās LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, atzīmēja Buļs. “Attiecībās ar Latvijas Olimpisko vienību statuss nav mainījies. Latvijas Olimpiskajai komitejai svarīgākais ir, lai puiši gatavojas Olimpiskajām spēlēm. Situāciju var salīdzināt ar pludmales volejbolu. Ikdienā spēlē klubā, vasarā pievienojas izlašu mačiem.”

Galvenais treneris pauda komandas nostāju, komentējot neseno IOC aicinājumu atgriezties krievijas un Baltkrievijas sportistiem. “Mūsu viedoklis ir, ka mēs šādās sacensībās nestartētu – cienām LOK un valsts nostāju. Ceram uz situāciju atrisinājumu, lai puišiem nebūtu jāizlaiž Olimpiskās spēles.”

Profesionālo 3x3 basketbola komandu “Rīga” atbalsta: “Rimi”, William Hill, Nike, Sportland, Lido, Latvijas Basketbola savienība un Latvijas Olimpiskā komiteja.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 13:49, pirms gada
Ai e Ilo Ma

manij! manij!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 14:09, pirms gada
kur Buļs, tur piķis!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 14:28, pirms gada
Un kad 3x3 spēles varēs redzēt ar latvju komentāru?
Kad pūcei aste ziedēs,ja?

  +2 [+] [-]

, 2023-02-14 14:48, pirms gada
Man kaut kā liekas, ka olimpiāde ies secen, šie naudu izdomāja sarīties. It kā jau nevar pārmest, komunistiem (Ķīna tāda ir) ir jāpalīdz. kā diez ar LOV finansējumu...

  -1 [+] [-]

, 2023-02-14 15:07, pirms gada
blitkotajs rakstīja: Man kaut kā liekas, ka olimpiāde ies secen, šie naudu izdomāja sarīties. It kā jau nevar pārmest, komunistiem (Ķīna tāda ir) ir jāpalīdz. kā diez ar LOV finansējumu...
Pie krieviem kuri ir okupanti spēlēt nevar braukt, bet uz ķīnu kur notiek genocīds pret vīgriem un falun gong, vergu darbs Šindžanas provincē, kur notiek dzīvu cilvēku orgānu tirdzniecība, no kurienes tik palaists un izeksportēts pa visu pasauli Covid19 tur braukt spēlēt nav nekādu problēmu... Ej nu saproti...

     [+] [-]

, 2023-02-14 16:05, pirms gada
blitkotajs rakstīja: Man kaut kā liekas, ka olimpiāde ies secen, šie naudu izdomāja sarīties. It kā jau nevar pārmest, komunistiem (Ķīna tāda ir) ir jāpalīdz. kā diez ar LOV finansējumu...
Un kas tur slikts doties uz komandu kur vairāk maksās? Sasnieguši visu ko var sasniegt, kāpēc nepasmelt lielāku piķi? Tu arī darbā neprasi algas pielikumu un atsaki labākiem piedāvājumiem?

  +2 [+] [-]

, 2023-02-14 17:28, pirms gada
Krūmiņam laikam dikti patīk paņemt uz krūti, bilde 👍

  +1 [+] [-]

, 2023-02-14 18:07, pirms gada
Kas tas par sviestu bļin.. kādā sakarā??

  -2 [+] [-]

, 2023-02-14 18:11, pirms gada
Rūjienas Niknais rakstīja: Krūmiņam laikam dikti patīk paņemt uz krūti, bilde 👍
un ja arī patīk, tā ir TIKAI viņa darīšana.

     [+] [-]

, 2023-02-14 19:58, pirms gada
NorchaN rakstīja: un ja arī patīk, tā ir TIKAI viņa darīšana.
Visu cieņu 💪👍

     [+] [-]

, 2023-02-15 09:47, pirms gada
Vai skumdina, ka Rīgai 3x3 būs cits kodols - jā, vai prieks oar mūsu četriem labākajiem - arī jā! Loģiska karjeras izaugsme!
Plus būs konkurence uz olimpisko sastāvu, kad ir tikai ar plus zīmi.