Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Mieža un Lasmaņa pārstāvētā "Beijing" uzvar un kvalificējas Abū Dabī "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mieža un Lasmaņa pārstāvētā "Beijing" uzvar un kvalificējas Abū Dabī "Masters"
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Dohā turpinās FIBA 3x3 Pasaules tūres "Challenger" turnīrs, kura pusfinālu sasniegusi Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Tā turnīra ceturtdaļfinālā pārspēja Japānas komandu "Utsunomiya", kas ļāva kvalificēties Abū Dabī "Masters" turnīram.

• Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing" pēc neveiksmīgā Amsterdamas "Masters" turnīra devās uz Dohu, kur ļoti sekmīgi sāka "Challenger" turnīru. "Beijing" vispirms ar 22:7 sagrāva vietējo komandu, bet pēc tam tika galā arī ar Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar" (22:12).

• Ceturtdaļfinālā latviešu un ķīniešu pārstāvētajai komandai pretī stājās Japānas komanda "Utsunomiya", kuru pārstāv divi Japānas un divi Serbijas basketbolisti. Pēc sīvas cīņas teju visas spēles garumā, "Beijing" nosargāja nelielo pārsvaru un svinēja uzvaru ar 21:17, kvalificējoties Abū Dabī "Masters" turnīram. To nodrošināja "Jeddah" iekļūšana pusfinālā, jo tā jau iepriekš bija kvalificējusies turnīram, bet no šī turnīra Abū Dabī varēja spēlēt trīs labākās komandas.

• Spēles sākumā cīņa ritēja punkts punktā, te vienai, te otrai komandai iegūstot minimālu vadību. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika "Utsunomiya" basketbolisti (7:5). Pēc pārtraukuma "Beijing" atbildēja ar 5:1 izrāvienu, bet pilnībā iniciatīvu neieguva. Japānas komandas serbu basketbolisti izmantoja savu auguma pārsvaru, bet japāņi bija bīstami no tālās distances. "Beijing" basketbolisti spēja regulāri trāpīt no distances, spēles otrajā pusē esot vadībā ar 14:11. Rezultāta starpība varēja būt vēl lielāka, bet Miezis divreiz netrāpīja no groza apakšas.

• Japānas komandai palīdzēja pretinieku sapelnītā piezīmju norma. Ar soda metienu palīdzību "Utsunomiya" sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet "Beijing" atkal talkā nāca sekmīgi metieni no distances (18:15). Miezis ar tālmetienu pietuvināja savu komandu uzvarai, bet brīdi vēlāk tika arī likts punkts spēlei. Miezis atzīmējās ar septiņiem punktiem, bet Lasmanis guva divus.

• Pusfinālā "Beijing" spēlēs pret jau minēto "Jeddah" vienību, kas ceturtdaļfinālā ar 21:19 pagarinājumā pieveica "Amsterdam". Spēle paredzēta plkst. 19:15 un to iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.