Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Beijing" Dohas "Challenger" finālā piekāpjas serbu "Ub"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Beijing" Dohas "Challenger" finālā piekāpjas serbu "Ub"
Nauris Miezis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Dohā noslēdzies FIBA 3x3 Pasaules tūres "Challenger" turnīrs, kurā otro vietu izcīnīja Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Tā pusfinālā pārspēja "Jeddah" vienību, bet finālā piekāpās Serbijas komandai "Ub".

• Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing" pēc neveiksmīgā Amsterdamas "Masters" turnīra devās uz Dohu, kur ļoti sekmīgi sāka "Challenger" turnīru. "Beijing" vispirms ar 22:7 sagrāva vietējo komandu, bet pēc tam tika galā arī ar Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar" (22:12). Ceturtdaļfinālā izdevās apspēlēt Japānas komandu "Utsunomiya" (21:17), kas, pateicoties "Jeddah" iekļūšanai pusfinālā, ļāva arī "Beijing" kvalificēties Abū Dabī "Masters" turnīram.

Pusfinālā "Beijing" spēlēja pret jau minēto "Jeddah" vienību, kas ceturtdaļfinālā ar 21:19 pagarinājumā pieveica "Amsterdam". Latvijas un Ķīnas basketbolisti spēja nerezultatīvā cīņā nosargāt pārsvaru un svinēja uzvaru ar rezultātu 17:14. Miezis bija rezultatīvākais komandā ar pieciem punktiem, bet pārējie komandas biedri katrs guva pa četriem punktiem.

• Spēli komandas sāka ar sekmīgiem tālmetieniem, bet pēc divām spēlētām minūtēm Miezis panāca 7:4. Pēc četru punktu pārsvara iegūšanas līdz spēles laika vidum "Beijing" basketbolisti nespēja gūt punktus. Mieža tālmetiens palīdzēja veikt trīs punktu izrāvienu un palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem (11:6). "Jeddah" atbildi parādā nepalika, atspēlējot trīs punktus un saasinot cīņu par uzvaru. Kamēr latviešu basketbolisti rūpējās par aizsardzības noturēšanu, tikmēr Ķīnas basketbolisti atzīmējās ar sekmīgiem uzbrukumiem. Pēdējā minūtē Lasmanis netrāpīja divus no trim soda metieniem, bet tas neliedza tikt pie panākuma.

Finālā "Beijing" bija jāspēkojas ar Serbijas komandu "Ub", kas pusfinālā tika galā ar ASV 3x3 basketbola flagmani "Miami" (19:15). Sīvā cīņā "Beijing" nenoturēja pārsvaru un pēdējā minūtē piekāpās ar rezultātu 18:21. Miezis finālā guva sešus punktus, Lasmanis četrus, bet rezultatīvākais ar astoņiem bija Janbo Žu.

• Spēli labāk sāka serbi, kuri pusotrā minūtē izvirzījās vadībā ar 4:1. Komandas spēlēja asi, ātri krājot piezīmes. Miezis uzņēmās iniciatīvu un pēc sekmīga tālmetiena panāca izlīdzinājumu (8:8). "Ub" basketbolisti sāka uzvilkties, kas beidzās ar tehnisko piezīmi. Latvieši bija sekmīgi no soda metiena atzīmes, izvirzot "Beijing" vadībā ar 11:8. Nu jau serbi atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, spēles vidū rezultātam esot 11:11.

• Pusotrā minūtē "Beijing" atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet tālāk cīņa ritēja punkts punktā. Dejans Majstorovičs pusotru minūti līdz spēles laika beigām panāca izlīdzinājumu ar tālmetienu (17:17). No tālienes trāpīja arī Marko Brankovičs, bet Miezis realizēja caurgājienu. Nervozā spēles galotnē tika fiksēts pārkāpums, kas beidzās ar diviem precīziem Brankoviča soda metieniem un "Ub" uzvaru.

• Pēc otrās vietas Dohā un kvalificēšanās Abū Dabī "Masters" turnīram "Beijing" basketbolisti dosies uz Šanhaju, kur nedēļas nogalē risināsies "Masters" turnīrs.

     [+] [-]

, 2023-10-11 21:06, pirms 7 mēnešiem
Komandas biedri tiešām ir "made in China", visu laiku rok komandu.

     [+] [-]

, 2023-10-11 22:57, pirms 7 mēnešiem
Lasmanim nopietna trauma, roka ledū ietīta, jāgaida ziņas