Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" nespēj sasniegt Neomas "Challenger" pusfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" nespēj sasniegt Neomas "Challenger" pusfinālu
Roberts Smildzējs. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Dalību FIBA 3x3 Pasaules tūres "Challenger" turnīrā Saūda Arābijā noslēgusi Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši ceturtdaļfinālā ar 18:21 piekāpās serbu pārstāvētajai Ķīnas komandai "Hangzhou".

• Uz sezonas noslēdzošo "Challenger" turnīru "Kandava/Turība" devās ar Latvijas 3x3 izlases spēlētāju Franci Lāci priekšgalā, kurš kopā ar Robertu Smildzēju Guntaru Strāķi un Rihardu Teirumnieku cīnījās par vietu Honkongas "Masters" turnīrā. Vakar Latvijas komanda aizvadīja grupu turnīru, zaudējot Nīderlandes komandai "Amsterdam" (19:21) un uzvarot Spānijas komandu "Sant Feliu" (22:19).

• Ceturtdaļfinālā "Kandava/Turība" cīnījās ar četru serbu basketbolistu pārstāvēto Ķīnas komandu "Hangzhou". Līdzvērtīgā cīņā tās liktenis izšķīrās pēdējās divās minūtēs, kurās Latvijas komanda nespēja gūt punktus no tālās distances un piekāpās pretiniekiem ar 18:21.

• Spēles ievadā Lācis realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet Strāķis realizēja tālmetienu (3:1). Latviešiem bija problēmas apturēt serbu caurgājienus, tiem veicot trīs punktu izrāvienu. Pirmajās trijās minūtēs cīņa ritēja līdzīgi, bet tad pamazām serbi ieguva iniciatīvu. Teirumnieka piespēli aiz muguras triecienā grozā no augšas pārvērta Lācis, bet viņš pats pēc tam realizēja soda metienu (7:8).

• Spēles laika vidū latvieši nerealizēja trīs tālmetienus, ātri vien nonākot iedzinējos ar 7:10. Kamēr Teirumnieks turpināja mest nesekmīgi, tikmēr Lācis īsā laikā guva trīs punktus un sadeldēja deficītu līdz minimumam. Latviešiem turpinājās problēmas aizsardzībā, bet Lācis trāpīja tālmetienu ar sodu. Soda metiens neebija precīzs, "Kandava/Turība" vienībai paliekot minimālos iedzinējos (13:14). Teirumnieks divreiz panāca izlīdzinājumu, bet vadību latviešiem neizdevās iegūt. Lai arī vēl bija jāspēlē pusotra minūte, Latvijas basketbolisti koncentrējās uz tālmetieniem. Serbi nospēlēja gudrāk, panākot pozitīvu rezultātu.

• Līdz ar to šosezon Pasaules tūrē palikuši vien divi "Masters" turnīri un tūres fināls, kurā piedalīsies 12 labākās kopvērtējuma komandas un divas komandas ar īpašajiem ielūgumiem. Šobrīd var paredzēt, ka finālturnīrā spēlēs vien Nauris Miezis un viņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing".

FIBA 3x3 Pasaules tūres Neomas "Challenger", ceturtdaļfināls

"Kandava/Turība" - "Hangzhou" (CHN) 18:21

"Kandava/Turība": Lācis 10 (6 ab), Teirumnieks 5, Strāķis 2, Smildzējs 1
"Hangzhou": Milovanovičs 6 (5 ab), Supica 6, Vicovics 5 (8 ab), Trajkovičs 4 (8 ab)