Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zonne: "Ārzemnieku kvotas ir idiotisms!"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Zonne: "Ārzemnieku kvotas ir idiotisms!"
Ivo Zonne
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienības ''Barons/LMT'' prezidents Ivo Zonne ir sašutis par, viņaprāt, nepamatotiem mēģinājumiem ar leģionāru kvotu ieviešanas palīdzību ierobežot LBL klubu attīstību, vainojot konkurentu skaudību un norādot uz LBS neprofesionalitāti.

Jau ziņots, ka 9. jūlija sēdē Latvijas Basketbola savienība (LBS) nolēmusi Latvijas Basketbola līgā (LBL) ieviest ārzemnieku kvotas. Viesspēlētāju skaits klubos šosezon vēl nebūs strikti ierobežots, taču, ja tas pārsniegs piecus, komandām nāksies maksāt ievērojami lielāku summu par licences iegūšanu.

''Pieņemtais lēmums ir pilnīgi nepārdomāts!'' savu viedokli par LBS pieņemto lēmumu ieviest leģionāru kvotas Latvijas Basketbola līgā pauž Latvijas čempionu ''Barons/LMT'' prezidents Ivo Zonne. ''Jau iepriekš laikrakstos biju minējis, ka ir muļķīgi kaut ko sākt mainīt jūlija vidū. Mums no pagājušā gada, kad vēl pat nebija dzimusi tāda doma par ārzemnieku kvotu ieviešanu, spēkā ir līgumi ar sešiem ārzemniekiem. Tas katrā ziņā ir Valda Valtera pirksts! Viņš jau man iepriekš teica, ka cīnīsies par to, lai šīs kvotas tiktu ieviestas. Savu viņš ir panācis, bet laikam jau visai minimāli, cik es saprotu.''

''Pirms LBS sēdes mūsu komandai atsūtīja divus kvotu paraugus. Viens bija sacensību komisijas izstrādāts priekšlikums, kurš paredz to, ka leģionāru skaits komandā ir neierobežots un ārzemnieki netiek šķiroti. Otrs variants nāca no LBS, kas piedāvāja, ka komandā drīkst atrasties septiņi leģionāri, tai skaitā lietuvieši un igauņi. Kur atradās šis kompromisa variants, man nav saprotams, jo kā gan kompromiss var būt par sliktu iepriekš minētajiem piedāvājumiem?'' neizpratnē par Basketbola Savienības neizskaidrojamo rīcību ir Zonne.

''Kā jau minēju, mums ir līgumi ar sešiem ārzemniekiem, un mēs nebijām brīdināti, ka, iespējams, nāksies lauzt līgumu ar kādu no spēlētājiem. Mēs pat varam sūdzēt LBS tiesā, jo mēs iepriekš nebijām par to brīdināti. Pat īres līgumu uzsaka, sešus vai trīs mēnešus pirms tam brīdinot, bet te mums pasaka to jūlija vidū. Pirmajā augustā ir sezonas sākums. Divas nedēļas pirms sezonas sākuma paziņot par ārzemnieku kvotu ieviešanu - tā ir ņirgāšanās par klubiem, to budžetiem un sponsoriem! Dzirdēju, ka LBS pamatojums attiecībā uz šo lēmumu ir, lai Latvijā nespēlētu trešās šķiras leģionāri, kuru alga sasniedz 2000 eiro. Nu neņems neviens tādus sešus, septiņus trešās šķiras leģionārus savā paspārnē!'' Latvijas Basketbola priekssēžus un viņu pieņemtos lēmumus turpina kritizēt čempionvienības prezidents.

''Pēc neilga laika mums Eirokausa izcīņā jāspēlē pret Maskavas ''Dynamo''. Ko mēs tur darīsim? Pirms pusotra gada Kehris [Ojārs, LBS prezidents - E.B.] man zvanīja un jautāja - kā jums ar budžetu, vai spēsiet cīnīties ar lietuviešiem? Tagad, kad mums ar budžetu viss kaut cik ir kārtībā, mūs tiešā vārda nozīmē sāk slaukt. Kam tas ir vajadzīgs?'' retoriski jautā Zonne, turpinot:''Pamazām esam izveidojuši labu komandu ar normālu budžetu, un, tiklīdz mums viss ir kārtībā, tā uzrodas kāds Valters, kuram skauž, ka tas nav viņš, bet ir kādi citi, kas atkal ir aizspēlējušies līdz ULEB kausam. Tiklīdz Valteram būs iespēja spēlēt ULEBā, viņš pats teiks, ka tādas kvotas nav vajadzīgas, tas ir pierādīts. Tā ir latviešu skaudība, vairāk neko citu te nevar piebilst. Mums jau arī pastāv iespēja nespēlēt Latvijas čempionātā, neviens mums to nevar piespiest...''

''Basketbolā jau esmu sešus gadus, un jau kopš tā laika Latvijā nav ļoti talantīgu jauniešu, kas var pašu rokām izkarot vietu komandā. Reāli jau tie leģionāri pie mums sāka ieplūst pirms gadiem trim, diviem. Mēs uzvaram FIBA kausā, esam 19. apmeklētāka komanda Eiropā, meitenes brauc uz Olimpiādi - basketbols iet uz urrā, taču tagad sāk ieviest kaut kādas kvotas. Manuprāt, tas ir idiotisms!''

Tāpat ''Barona'' prezidents pauda viedokli, ka LBS cenšas apslēpt savas problēmas, bīdot savas problēmas klubu virzienā. ''LBS paši grib novērst savas problēmas un noslēpt to, ka viņi nestrādā ar jaunatni un jaunajiem treneriem. Viņi grib nomest savu problēmu - ka izlasē nav sagatavotu kadru - uz LBL klubiem, jo ko gan pati savienība ir darījusi jauniešu izglītošanā un jauno treneru apmācīšanā? Viņa rada kvotas spēlētājiem, bet kāpēc tādas netiek izveidotas treneriem? Ārzemju treneri jau nerūpējas par latviešu spēlētājiem, viņus interesē tikai rezultāts. Vai tagad mums jārisina savienības problēmas? Līga (LBL) ir jānošķir no LBS!'' kategorisks ir Zonne. ''Tagad klubiem būs jāmaksā par papildus leģionāriem, un šī nauda tiks novirzīta sporta skolām. Kāpēc mums, klubiem, ir jārūpējas par sporta skolām? Tas jādara savienībai! Es, protams, nesaku, ka ''Barons'' neinteresējās par jauniešiem. Mums pašiem Latvijas čempionātā ir sešas komandas - ''Barons'', ''Rīdzene/LU'', ''Rīdzene 1'', ''Rīdzene 2'', utt. Mēs rūpējamies, lai viņiem būtu izaugsmes iespējas no pašas apakšas līdz pašai augšai. Ko vēl vairāk var prasīt?''

''Labākais piemērs ir Portugāles futbola izlase. Šajā valstī katrā reģionā ir sava sporta skola, kas rūpējās par saviem sportistiem un atlasa talantus. Tur nav iespējams nevienam talantam paiet garām. Tur viss stāv zem vienas savienības, un rezultāti neizpaliek. Kas stāv zem mūsu savienības - izlases un tūrisms? Viņi [Savienība] neatbild par sporta skolām, viņi tikai organizē Latvijas čempionātu,'' Basketbola savienību turpina mālēt Ivo Zonne.

1 2 3 4 5 6 7 8 265 komentāri
Slēpts komentārs: SpeedKing

+107 [+] [-]

, 2008-07-10 16:18, pirms 16 gadiem
Es nekad neesmu bijis barona fans, taču atzīšos, ka kvotas IR pilnīgs idiotisms, nu nebūs vēl ilgi Latvijā tāds basketbola līmenis, lai uz spēlēm nāktu skatīties tikai pašmāju basketbolistus, padomājat vien cik pagājušajā sezonā cilvēku nāca paskatīties uz Bakstera lidošanu, Miledža emocijām un Aleksandera un Džefersona melno duetu!

LBS ar katru mēnesi stūrēja grāvi, bet nu ir iebraukuši pamatīgā purvā!

 +47 [+] [-]

, 2008-07-10 16:18, pirms 16 gadiem
pilniigi preciizi
Slēpts komentārs: Rony#17
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rony#17

 +45 [+] [-]

, 2008-07-10 16:21, pirms 16 gadiem
Rony#17 rakstīja: Tas idiots jau domaa tikai par savu klubu un latvijas pasketbola nakotne vinam pohuj........
tads idiots sen nav redzzeets..........


Tas idiots sadarbojas ar vienu no Latvijas labākajām universitāšu izlasēm un principā viņa paspārnē ir arī visa Rīdzenes sistēma, kas jaunatnes līgā ir viena no spēcīgākajām un lielākajām, tā, ka nevajag

 +34 [+] [-]

, 2008-07-10 16:22, pirms 16 gadiem
seit piekriitu......

 +42 [+] [-]

, 2008-07-10 16:25, pirms 16 gadiem
Zonne stāv un krīt par savu klubu... Respekts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: jankais
Slēpts komentārs: Rony#17

 +48 [+] [-]

, 2008-07-10 16:27, pirms 16 gadiem
Rony#17 rakstīja: Tas idiots jau domaa tikai par savu klubu un latvijas pasketbola nakotne vinam pohuj........
tads idiots sen nav redzzeets..........

kaada Latvijas (mērkaķi, raksti šo vārdu ar lielo burut ) basketbokla naakotne??? un kas notiek futbolaa? Indriksons seezh uz kvotaam un kur ir tie ntie talanti? nav! ziiirooo! tie pashi, kas ir, ātri meegjina nokljut zarubezha un te ari ir viss saals!
Protams, slikti, ka letinju puikiem sanaak seedet aiz legjionaru muguraam, bet ir tak visas iespejas izsisties - no taa, ka buus mazaaka konkurence, nevienma labaak nebus. no taa, ka buus vaajaki klubi - arii. Jau tagad mocamies ar beljgjiem, bulgariem, haholiem, kurus izlashu limeni ceerta, un taa ari buus. neviens nopients sponsors nedos lielas naudas kaut kaadu patriotisku sauklju deelj - tiem vajag lielaaku skatuvi, uz kuras zimeeties un LBL taa nav! FIBA kauss, ULEB turniiri - ot, taa ir shtelle, bet cik komandas,kas shaados turniros mauc, var noorganizet no Lativjas speeletaajiem? 1, 2 - varbuut.
Pilniigi nepaardomaats solis no LBS puses, vai ari skaista lobeeshana. Zonne malacis, tikai zheel, ka pagaajjushaja sezonaa pieirsi Ventspili un Ralfu, un negaaji talkaa tiesneshu lietaa.

 +32 [+] [-]

, 2008-07-10 16:27, pirms 16 gadiem
Rony#17 rakstīja: Tas idiots jau domaa tikai par savu klubu un latvijas pasketbola nakotne vinam pohuj........
tads idiots sen nav redzzeets..........


Par šādām kvotām ir jādomā tādās līgāas kur labākajos klubos spēlē izcili melnie, bet uz soliņa sēž normāli savējie! Nevis pie mums kur spēlē viduvējības melnie un uz soliņa sēž vāji savējie! Cerams ka sapratāt! Saprastu, ja mums būtu TALANTI KURIEM CEĻU AIZŠKĒRSO viesstrādnieki! Bet nē mums ir viens varbūt divi talantīgi spēlētāji kuri arī spēlē! ( Zaķis, Bertāns ) A kas ir nākamais aiz viņiem? Freimanis? Viņam tak tikai dotas jau neskaitāmas iespējas un viņš tās neizmantoja? Tāpēc arī rodas jautājums cik var? Kad mums būs tādi jaunie kas tiešām nopelnīs vietu spēlēt, tad viņi arī spēlēs! Pilnīgi pret jebkādu kvotu ieviešanu!
Slēpts komentārs: Rony#17
Slēpts komentārs: skumsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2008-07-10 16:29, pirms 16 gadiem
taa jau ir, kameer speelee ar ierobezhotu naudu un nepiedalies nekaados krutajos turniiros, tad jau shkjiet ka nevienu arzemnieku nevajag.

shoreiz gan nesmu VV pusee....

esmu par arzemniekiem, kas citreiz raada skaistu speeli un delj kuriem ir veerts iet uz speeelem

 +17 [+] [-]

, 2008-07-10 16:30, pirms 16 gadiem
Dzeks pamatiigi sashutis, bet nu es vinja vietaa arii , laikam, buutu
Slēpts komentārs: Rony#17
Slēpts komentārs: Calvin

 +11 [+] [-]

, 2008-07-10 16:31, pirms 16 gadiem
Piekrītu Zonnem

 +11 [+] [-]

, 2008-07-10 16:31, pirms 16 gadiem
skumsts rakstīja: Drusku jau parspīlē. Nav jau tik traki.

Izlasot šo rakstu sāk likties ka LBS ir tie sliktie un neko nedara, lai gan tā nav, jo bez LBS nebūtu LBL un kad tad spēlētu visas komandas? Uz ielas? Un tad atkal būtu slikti!

no LBS? pasties, kas mums ir bosi :
Kehris=ASK
Jaunups=VEF=VV
Parex viens no LBS balstiems=ASK/Parex
eņi kvešeņ?
Slēpts komentārs: marcy
Slēpts komentārs: Gatis

  +3 [+] [-]

, 2008-07-10 16:33, pirms 16 gadiem
stulbi bija skatities ask un barons speles, ka sakumssastāvā nāca par 1-2 letiņiem, kvotas vajag, bet, par tām ir jārunā jau iepriekšējā sezonā uz nākamo, jo visi plāno un rēķina.
būtu tikai ok, ja LV klubos spēlētu 2-4 leģionāri, bet ne vairāk, bet to var panākt tikai ar laiku, neviss divas nedēļas pirms sezonas sākuma

  +9 [+] [-]

, 2008-07-10 16:34, pirms 16 gadiem
mr.plum rakstīja: stulbi bija skatities ask un barons speles, ka sakumssastāvā nāca par 1-2 letiņiem, kvotas vajag, bet, par tām ir jārunā jau iepriekšējā sezonā uz nākamo, jo visi plāno un rēķina.
būtu tikai ok, ja LV klubos spēlētu 2-4 leģionāri, bet ne vairāk, bet to var panākt tikai ar laiku, neviss divas nedēļas pirms sezonas sākuma

aha aha - arii pareizi,lai gan par kvotaam kopumaa es nepiekriitu
Slēpts komentārs: jankais

 +13 [+] [-]

, 2008-07-10 16:35, pirms 16 gadiem
Calvin rakstīja: Zonne šoreiz sevi parāda kā pilnīgu idiotu- pret Maskavas Dinamo un citiem ULEB un BBL klubiem vari spēlēt kaut ar 12 ārzemniekiem, runa ir par LBL!!!!!

Un kaada jeega tureet legjionaarus, kas sezh uz bankas un nespeelee????
Slēpts komentārs: Juri$$$

 +13 [+] [-]

, 2008-07-10 16:36, pirms 16 gadiem
ZONNE malacis...pilnīgi piekrīti vinjam....kvotas nav vajadzīgas...ja latvietis nevar izkonkurēt leģionāru tad lai trenējās un cenšās to darīt bet ne jau tagad bus ierobežots leģionāru skaits un laukumā atradīsies slikts latviešu spēlētājs....
jā un latvijā nemaz nav īpši slikti leģionāri...un ja ir tas ir tikai tāpēc ka nav tādu pašu pašmāju basketbolistu....
Slēpts komentārs: buuvnieks
Slēpts komentārs: Rony#17

 +11 [+] [-]

, 2008-07-10 16:37, pirms 16 gadiem
mr.plum rakstīja: stulbi bija skatities ask un barons speles, ka sakumssastāvā nāca par 1-2 letiņiem, kvotas vajag, bet, par tām ir jārunā jau iepriekšējā sezonā uz nākamo, jo visi plāno un rēķina.
būtu tikai ok, ja LV klubos spēlētu 2-4 leģionāri, bet ne vairāk, bet to var panākt tikai ar laiku, neviss divas nedēļas pirms sezonas sākuma


kāds tolks no kvotām ja latvietis nevar izkonkurēt piemēram to pašu amīti!!
1 2 3 4 5 6 7 8 265 komentāri