Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

2015. gada MVP Ņūtons pievienojas "Patriots"

Juris Miņins
Juris Miņins

2015. gada MVP Ņūtons pievienojas "Patriots"
Kems Ņūtons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Jaunanglijas "Patriors" ir noslēgusi viena gada līgumu ar 2015. gada līgas vērtīgāko spēlētāju Kemu Ņūtonu, tādējādi atrisinot jautājumu par gaidāmās sezonas pirmā saspēles vadītāja atrašanu.

Jaunanglijas "Patriots", pēc tam kā par savu aiziešanu no komandas paziņoja tās ilggadējais un veiksmīgākais saspēles vadītājs Toms Breidijs, ilgu laiku bija bez skaidra pirmā numura šajā pozīcijā. Iepriekš tika izvirzītas dažādas versijas par to kā šis jautājums varētu tikt risināts – sākot no paļaušanās uz saviem spēkiem (kā pirmo numuru izvēloties Džaredu Stidhemu), turpinot ar laimes meklēšanu draftā vai brīvo aģentu tirgū.

Jāsaka gan, ka viss atrisinājās daudz vienkāršāk un paredzamāk nekā daudzi gaidīja, jo "Patriots" vienojās ar 2015. gada NFL MVP Kemu Ņūtonu, kurš šajā starpsezonā tika atlaists no Karolīnas "Panthers" rindām. Par to, ka tieši šāds būs Jaunanglijas komandas risinājums tika runāts jau no pirmās dienas kā vēl aizvien spējīgais, taču iepriekšējās sezonās bieži traumētais, Ņūtons nonāca brīvo aģentu tirgū.

Pēc individuāli lieliskās 2015. gada sezonas, Kemam Ņūtonam tik labi vairs nav gājis, jo, pirmkārt, tikai vienā no četrām sezonām viņš ir spējis aizvadīt visus mačus, bet 2019. gadā laukumā devās vien divās spēlēs, pārējā laikā atlabstot no pēdas savainojuma.

Savasa karjeras laikā Ņūtons, kurš ir arī 2011. gada drafa pirmais numurs, bez jau pieminētās MVP balvas, trīs reizes ir iebalsots "Pro Bowl", reizi ir saņēmis labākā NFL uzbrukuma spēlētāja titulu, atzīts par labāko debitantu gan kopumā, gan uzbrukumā, kā arī viņam ir gana daudz apbalvojumu no koledžas laikiem, ieskaitot 2010. gada Heismana balvu.

Ar Karolīnas "Panthers" vienību Ņūtons četras reizes ir spēlējis izlsēgšanas maču turnīrā, 2015. gadā tiekot arī līdz finālam, kurā gan atzina Denveras "Broncos" pārākumu (10:24).

Kā arī…

- Priecāties par Ņūtona nolīgšanu Jaunanglijas komandai gan ilgi nesanāks, jo tā ir saņēmusi sodu par kārtējo "spiegu skandālu". Proti, kā noskaidroja izmeklēšana, "Patriots" video operatori filmēja Sinsinati "Bengals" komandas rezervistu soliņu un lakuma malu pagājušā gada 8. decembra mačā pret Klīvlendas "Browns".
Par šādu pārkāpumu viņi ir sodīti ar 1.1 miljonus ASV dolāru lielu naudas sodu, kā arī komandai ir atņemtas trešās kārtas izvēles tiesības 2021. gada draftā.
Jāatgādina, ka tā nav pirmā reize, kad Bila Beličeka vadītā komanda tiek pieķerta veicot šādus un līdzīga rakstura pārkāpumus.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/