Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Aizsardzības speciālists Vats pārsteidz un izvēlas karjeru turpināt Arizonā

Emils Ozerinskis

Aizsardzības speciālists Vats pārsteidz un izvēlas karjeru turpināt Arizonā
Dž.Dž. Vats. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) trīskārtējais labākais aizsardzības spēlētājs Dž.Dž. Vats paziņojis par savu jauno komandu, pārsteidzoši izvēloties Arizonas "Cardinals", nevis kādu no vienībām, kas pēdējās nedēļās apspriestas ārējās līnijas aizsarga kontekstā.

Pēc desmit Hjūstonas "Texans" rindās pavadītiem gadiem, Dž.Dž. Vats šajā starpsezonā pavēstīja par vienošanos ar komandas vadību par līgumattiecību pārtraukšanu, kas ļautu izcilajam aizsardzības spēlētājam piemeklēt komandu, kas tēmē uz visaugstākajiem mērķiem. Vata sakarā mediji un līdzjutēji cilāja viņa dzimtā štata Viskonsīnas komandu Grīnbejas "Packers", kā arī Pitsburgas "Steelers", kurā spēlē viņa brāļi. Tāpat izskanēja šīs sezonas izslēgšanas spēlēs tikušās komandas Buffalo "Bills" un Klīvlendas "Browns". Tomēr Vats ar savu izvēli pārsteidzis, kļūstot par Arizonas "Cardinals" spēlētāju.

Kā izrādās, naudai tomēr bijusi nozīme Vata izvēlē par nākamo darba vietu. Arizonas "Cardinals" vienojusies ar aizsardzības spēlētāju uz diviem gadiem par 31 miljona līgumu. 23 miljoni no līguma summas ir garantēti. Citi klubi uzskatījuši, ka Vata iegūšanai tik lielu naudu nebūs vajadzīgs tērēt, tomēr "Cardinals" bija gatava tieši šādai summai.

Nonākšana Arizonas komandā Vatam ļaus atkal apvienoties ar savu ilggadējo Hjūstonas komandas biedru Deandre Hopkinsu, kurš "Cardinals" rindās ir pārliecinoši labākais malējais uzbrucējs, kurš bija galvenais saspēles vadītāja Kailera Mareja piespēļu adresāts. Hopkins bija trešais labākais piespēļu tvērājs visā NFL ar 1407 piespēļu saņemšanas jardiem.

Fīniksā spēlējošā "Cardinals" vienība aizvadītajā sezonā palika aiz izslēgšanas spēļu strīpas, 16 regulārās sezonas turnīra spēlēs tiekot pie astoņām uzvarām un piedzīvojot astoņas neveiksmes.

31 gadu vecais Vats savas karjeras laikā trīs reizes atzīts par NFL sezonas labāko aizsardzības spēlētāju (2011., 2012. un 2015. gadā). Piecas reizes Vats bijis sezonas labākais spēlētājs savā pozīcijā, attiecīgi kā ārējās līnijas aizsargs (Defensive end). Pagājušajā sezonā "Texans" rindās Vats veica piecus "sekus", pārtvēra vienu piespēli un izprovocēja divas izlaistas bumbas (fumbles).

Paziņojumu par pievienošanos Arizonas komandai spēlētās veica no svaru zāles, publicējot attēlu treniņa laikā ar savas jaunās komandas simbolikā.

     [+] [-]

, 2021-03-01 21:25, pirms 3 gadiem
Atliek tagad tikai Mareju pret Watsonu aiztreidot un banda ir atpakaļ