Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eagles" aizmana Ventzu uz Indianapolisu

Emils Ozerinskis

"Eagles" aizmana Ventzu uz Indianapolisu
Kārsons Ventzs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Filadelfijas "Eagles" aizmainījusi savu saspēles vadītāju Kārsonu Ventzu uz Indianapolisas "Colts", apmaiņā saņemot divas drafta izvēles.

Pēdējo nedēļu karstākās diskusijas amerikāņu futbola apskatnieku dienas kārtībā bijušas saistībā ar Filadelfijas "Eagles" saspēles vadītāju Kārsonu Ventzu un viņa potenciālo aizmanīšanu no 2017. gada sezonas čempinvienības. Nu diskusijām pienācis gals, jo 28 gadus vecais spēlētājs oficiāli var kravāt čemodānus uz savu jauno mājvietu, maiņas darījumā nonākot Indianapolisas "Colts" rīcībā. Apmaiņā pret 2016. gada draftā ar otro numuru izvēlēto Ventzu, "Eagles" šajā darījumā saņēma divas drafta izvēles. Garantēta Filadelfijas komandai ir šī gada drafta trešās kārtas izvēle, bet nākamā gada otrās kārtas drafta izvēle var pārtapt par pirmās kārtas izvēli, ja Ventzs piepildīs "Colts" cerētos parametus. Lai "Eagles" rīcībā nonākutu pirmās kārtas izvēle Ventzam jāpiedalās 75% no "Colts" uzbrukuma izspēlēm vai arī jāpiedalās 70% uzbrukuma izspēļu, bet "Colts" jāiekļūst izslēgšanas spēlēs.

Kārsons Ventzs bija spožākais NFL spēlētājs 2017. gada regulārajā sezonā, būdams favorīts uz MVP trofejas iegūšanu. Taču trīs spēles pirms pamatturnīta izskaņas Vents iedzīvojās savainojumā, kas viņam šo panākumu liedza. Tikmēr 2017. gada sezonas izskaņā "Eagles" saspēles vadīšanu pārņēma Niks Folss, kurš aizveda Filadelfijas komandu līdz uzvarai "Super Bowl" izcīņā pār Toma Breidija Jaunanglijas "Patriots".

Jāatzist, ka pagājušo sezonu Ventzs aizvadīja patiešām briesmīgi. Saspēles vadītāja piespēles tikai 12 aizvadītos mačos tika pārtvertas 15 reižu, kas bija sliktākais rādītājs līgā. Tāpat Ventzs bija starp sliktākajiem kvoterbekiem realizēto piespēļu procentā un visbiežāk no visiem līgas saspēles vadītājiem pret Ventzu tika veikts "seks" - 50 reižu, par ko gan liela daļa vainas jāuzņemas arī "Eagles" uzbrukuma līnijai, kas nespēja pasargāt savu komandas galveno spēlētāju no nonākšanas pretinieku aizsardzības nagos.

Līdz ar šo maiņu skaidrs, ka "Eagles" nometnē iestājusies jauna ēra, kur "Super Bowl" titulu izcīnījušā galvenā trenera Daga Pītersona vietā stājies iepriekš par tieši par Indianapolisas "Colts" uzbrukuma koardinātoru strādājušais Niks Siriani. Jaunajam Filadelfijas trenerim nu būs uzdevums atrast kvoterbeku ap ko būvēt "Eagles" komandas spēli.

Interesanti, ka pēdējās nedēļās maiņas darījumos iesaistīti abi 2016. gada NFL drafta pirmo divu izvēļu spēlētāji. Pirmais numurs Džareds Gofs no Losandželosas "Rams" nesen tika aizmainīts uz Detroitas "Lions". Nu arī šī paša drafta otrā izvēle Ventzs mainījis darba vietu.