Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kurts Vorners beidz NFL karjeru

Kurts Vorners beidz NFL karjeru
Kurts Vorners
Foto: AFP/Scanpix

Par aiziešanu no lielā sporta šodien paziņojis 38 gadus vecais Nacionālās Futbola līgas (NFL) kluba Arizonas "Cardinals" saspēles vadītājs Kurts Vorners, pieliekot punktu vienai no visu laiku statistiski veiksmīgākajām kāda saspēles vadītāja karjerām.

Vorners NFL līgā, lai gan netika tajā draftēts, pirmo reizi "atzīmējās" 1994. gadā, kad Grīnbejas "Packers" deva viņam iespēju izmēģināt spēkus komandas treniņnometnē. Kad izkonkurēt sāncenšus, starp kuriem bija Brets Fāvrs un Marks Brunels, Vorneram neizdevās, viņš karjeru turpināja AFL telpu futbola līgā, kā arī "NFL Europe" Amsterdamas komandā.

1999. gadā Vorners beidzot izcīnīja tiesības pilnvērtīgi spēlēt NFL, kad viņa toreizējās komandas Sentluisas "Rams" pamatsastāva saspēles vadītājs Trents Grīns guva savainojumu un komanda viņa vietā laukumā izlēma sūtīt Vorneru. Visiem par milzīgu pārsteigumu, iepriekš nevienam nezināmais spēlētājs jau ar pirmajām spēlēm sāka uzrādīt pārsteidzošus rezultātus, palīdzot iepriekš neveiksmīgajiem "Rams" sasniegt vienu no labākajiem rādītājiem visā līgā un sezonu noslēgt ar sensacionālu uzvaru "Super Bowl". Vorners saņēma MVP balvu gan kā labākais spēlētājs regulārajā sezonā, gan "Super Bowl", kurā sasniedza 414 piespēļu jardus - šis rekords joprojām nav pārspēts.

Divus gadus vēlāk Vorners un "Rams" gandrīz atkārtoja neseno panākumu, iekļūstot finālā un atspēlējoties no 14 punktu deficīta, tomēr Jaunanglijas "Patriots" spēles izskaņā guva uzvaras vārtus un izcīnīja pirmo no saviem "Super Bowl" uzvaru sērijas panākumiem.

2005. gadā Vorners noslēdza līgumu ar Arizonas "Cardinals", ar kuriem, neraugoties uz atzīstamu individuālo sniegumu, agrākās virsotnes sasniegt ilgi vairs neizdevās. Kad 2006. gadā "Cardinals" jauno spēlētāju draftā izvēlējās Metu Leinartu, jau varēja domāt, ka Vorners atlikušo karjeru pavadīs kā rezervists un Leinarta padomdevējs. Tomēr debitants Arizonu tā arī pa īstam nepārliecināja, un gadu vēlāk Vorners atgriezās komandas pamatsastāvā - kā vēlāk izrādījās, lai karjeru noslēgtu uz pietiekami skaļas nots.

Pirms gada Arizonas "Cardinals" kļuva par NFL izslēgšanas spēļu lielo pārsteigumu, aizkļūstot "Super Bowl" un visu spēli turot sasprindzinājumā Pitsburgas "Steelers" vienību. Lai arī "Steelers" izturēja un laukumu atstāja kā uzvarētāji, Vorners kārtējo reizi svarīgākajā spēlē bija lielisks, sasniedzot 377 jardus - visu laiku otro labāko rezultātu finālos. Aiziet kā zaudētājs viņš nevēlējās, un izlēma atgriezties "Cardinals" sastāvā vēl uz diviem gadiem.

Šosezon "Cardinals" izslēgšanas cīņas uzsāka abpusēji rezultatīvā uzvarā pār "Packers" ar 51:45, kurā Vorneram padevās ļoti rets sasniegums - vairāk rezultatīvu (piecas) kā neprecīzu (četras) piespēļu. Tomēr pusfinālā "Cardinals" cieta sakāvi pret "Saints", bet Vorners kādā spēles epizodē guva savainojumu un atlikušo spēles daļu, tāpat kā pārējā komanda, aizvadīja salīdzinoši blāvi.

Vornera statistikas rādītāji un sasniegtie rekordi viņam praktiski nākotnē ir garantējuši vietu Slavas zālē. Daudzi viņa statistikas rādītāji ir tādi paši vai pat labāki kā daudziem šādu atzinību jau guvušiem saspēles vadītājiem.

Izmantotie resursi:
nfl.com
en.wikipedia.org

     [+] [-]

, 2010-01-30 01:24, pirms 14 gadiem
Žēl, nākamgad Cardinals play-off vairs netiks!

  -4 [+] [-]

, 2010-01-30 01:59, pirms 14 gadiem
Kādēļ tik daudz rakstu par NFL, bet praktiski nav neviena par regbiju? Nenormāli mēs te visi tagad skumsim, ka šis džeks ir pensijā... 0.2% lasītāju varbūt ir redzējuši kādu spēli NFL un vispār zin noteikumus... Varbūt esportā vajadzētu izveidot sadaļu NFL?

  -1 [+] [-]

, 2010-01-30 02:11, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Kādēļ tik daudz rakstu par NFL, bet praktiski nav neviena par regbiju? Nenormāli mēs te visi tagad skumsim, ka šis džeks ir pensijā... 0.2% lasītāju varbūt ir redzējuši kādu spēli NFL un vispār zin noteikumus... Varbūt esportā vajadzētu izveidot sadaļu NFL?
Par katru rakstu SC varētu prasīt vismaz 0.10LVL.

     [+] [-]

, 2010-01-30 02:11, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Kādēļ tik daudz rakstu par NFL, bet praktiski nav neviena par regbiju? Nenormāli mēs te visi tagad skumsim, ka šis džeks ir pensijā... 0.2% lasītāju varbūt ir redzējuši kādu spēli NFL un vispār zin noteikumus... Varbūt esportā vajadzētu izveidot sadaļu NFL?
Daudz rakstu? Šonedēļ šis ir otrais raksts par NFL - tikpat daudz, cik par Dinamo dažkārt parādās stundas-divu laikā. Domāju, ka ir tikai normāli atzīmēt, ka viena no lielākajām kāda sporta veida zvaigznēm beidz karjeru.

Esmu pārliecināts, ka katrā sadaļā, hokeju ieskaitot, vairākumā ir tādu lasītāju, kam konkrētās ziņas neinteresē. Tā nu ir viņu pašu darīšana. Cits izlasīs, redzēs, ka regulāri parādās informācija, un sāks interesēties.

Ja kāds vēlas par regbiju rakstīt, lūdzu - arī tam ir sava sadaļa. Ja mūsu kolektīvā pašlaik nav neviena šī sporta veida fanātiķa, tas nenozīmē, ka nevar rakstīt par citiem ne tik populāriem sporta veidiem.

     [+] [-]

, 2010-01-30 03:04, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Kādēļ tik daudz rakstu par NFL, bet praktiski nav neviena par regbiju? Nenormāli mēs te visi tagad skumsim, ka šis džeks ir pensijā... 0.2% lasītāju varbūt ir redzējuši kādu spēli NFL un vispār zin noteikumus... Varbūt esportā vajadzētu izveidot sadaļu NFL?
ar savu nezināšanu nevajag lielīties... ja mani neinteresē regbijs un spīdvejs, es šo intereses trūkumu necenšos apliecināt ar stulbu komentu... ir diezgan daudz cilvēku LV, kuri skatās ko vairāk nekā tikai LTV7 un kurus interesē NFL un kuri saprot ne tikai noteikumus... Vorners ir dzīva leģenda un par viņa aiziešanu ir visos sevi cienošos sporta medijos... turklāt NFL ir sezonas noslēgums...
Visu cieņu... ceru, ka līdzīgi kā ar Favri, arī Vorners vēl kādu sezonu pamētās bumbu... no otras puses, ar viņa aiziešanu labākas izredzes ir 49ers...

     [+] [-]

, 2010-01-30 03:38, pirms 14 gadiem
Es pieņemu, ka Mets Lainerts tagad var berzēt rokas, īstu konkurentu viņam vairs nav, ja Cards nepieņem kādu augstas klases QB. Katrā ziņā, Cards uzbrukums bez Vornera vairs nebūs tas pats, pati komanda arī. Ja tiks PO nākamsezon, tas būs liels sasniegums.

     [+] [-]

, 2010-01-30 10:22, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Es pieņemu, ka Mets Lainerts tagad var berzēt rokas, īstu konkurentu viņam vairs nav, ja Cards nepieņem kādu augstas klases QB. Katrā ziņā, Cards uzbrukums bez Vornera vairs nebūs tas pats, pati komanda arī. Ja tiks PO nākamsezon, tas būs liels sasniegums.
Esmu dzirdējis ka Cardinals draftā gribot paņemt QB Sam Bradford, tapēc Leinertam vēl būs jāpacīnas

  -1 [+] [-]

, 2010-01-30 10:47, pirms 14 gadiem
Vismaz labi, ka viņš ir izcīnījis kaut vienu gredzenu, bet Fāvrs nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-30 13:06, pirms 14 gadiem
Lielisks spēlētājs un izcila personība. Paldies par visu paveikto!

     [+] [-]

, 2010-01-31 18:58, pirms 14 gadiem
Fāvrs vinnēja 1997, un spēlēja vēl 1998 SB, kad Elvejs viņu pārspēja

Njā, skumja ziņa, visgrūtāk būs Arizonas faniem, jo Vārnera aiziešana ir pamatīgs downgrade viņiem.