Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Menings: "Visas apsūdzības pret mani ir safabricētas"

Juris Miņins
Juris Miņins

Menings: "Visas apsūdzības pret mani ir safabricētas"
Peitons Menings
Foto: AFP/Scanpix

Pašlaik viens no visvairāk apspriestajiem notikumiem Ziemeļamerikas sportā ir NFL superzvaigznes Peitona Meninga iespējamā iesaiste dopinga skandālā. Pats spēlētājs ir nācis klajā ar izvērstu paziņojumu, kurā noliedz visu izskanējušo informāciju.

Iepriekš jau ziņojām, ka viens no "Guyer Institute" darbiniekiem, Čārlijs Slejs intervijās vairākiem medijiem norādīja, ka viņš ir izsniedzis gan cilvēka augšanas hormonus (HGH), gan citus preparātus vairākiem augsta līmeņa ASV sportistiem, viņu vidū minot gan bijušo bokseri Maiku Taisonu, gan vienu no visu laiku labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) saspēles vadītājiem Peitonu Meningu, kurš pašlaik pārstāv Denveras "Broncos", kā arī virkni citu sportistu, kuri pārstāv NFL un MLB komandas.

Peitons Menings uzreiz bija nācis klajā ar paziņojumu, kurā noraidīja visas apsūdzības, bet vēlāk, jau ar sava preses sekretāra Eri Fletčera (iepriekš strādāja Baltajā namā, Džordža Buša jaunākā komandā) starpniecību izklāstīja plašāku komentāru, norādot, ka viņš patiešām ir saņēmis medicīnisko palīdzību no konkrētās medicīnas iestādes, taču tā nekādā veidā neiekļāva HGH lietošanu. Menings šos apvainojumus nosauca par pilnīgu safabricējumu.

Tāpat sportists noraidīja teikto, ka HGH ir sūtīts pa pastu un uz viņa sievas vārda, sakot, ka viss, ko dara viņa sieva Ešlija ir tikai un vienīgi viņas darīšana. Tāpat Peitons sacīja, ka paziņojums, ka viņi kopā ar sievu apmeklēja klīniku pēc tās slēgšanas (ārpus darba laika) atbilst patiesībai tikai formāli, jo viņš, atkopjoties no kakla savainojuma, to patiešām apmeklēja mazliet pēc tam kā citiem klientiem tā bija slēgta, taču tas bija tikai tāpēc, ka citā laikā viņš nav varējis ierasties treniņu dēļ un viņš bija kavējis ne vairāk kā 15 minūtes.

Jāpiebilst, ka arī Denveras "Broncos" ir nākusi klajā ar paziņojumu, kurā teikts, ka viņi pilnībā tic savam spēlētājam un komandas līderim (pašlaik gan viņš atlabst pēc kājas savainojuma) un ir pārliecināti, ka Menings nav lietojis neko no tā, ko Čārlijs Slejs ir apgalvojis.

Jāpiebilst, ka NFL un NFL spēlētāju asociācija tikai 2011. gadā vienojās par to, ka spēlētāji būtu jātestē arī uz cilvēka augšanas hormona lietošanu. Tiesa, paši testi sākās vien 2014. gadā. Kā apgalvo Slejs, tad Menings HGH esot saņēmis 2010. un 2011. gadā. Pašlaik gan vēl nav skaidri zināms vai, ja apvainojumi izrādīsies patiesi, spēlētājam tiks piemēroti kādi soda mēri. NFL noteikumi paredz, ka par HGH lietošanu, ja spēlētājs tiek pieķerts pirmo reizi, tiek piešķirta četru maču diskvalifikācija, kas nozīmē, ka sportists nevar spēlēt ceturto daļu sezonas.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...