Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vašingtonas futbola komandas nosaukumu apsmej pat Lebrons Džeimss

Emils Ozerinskis

Vašingtonas futbola komandas nosaukumu apsmej pat Lebrons Džeimss
Adrians Pītersons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Jau gadiem ilgi runāts par Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Vašingtons "Redskins" neiecietīgo nosaukumu Amerikas pamatiedzīvotāju virzienā. Sabiedrības spiediena dēļ sarkanādaiņiem beidzot nācies atteikties no nosaukuma - paliekot bez atbilstošas alternatīvas jaunās sezonas sākšanai.

13. septembrī Vašingtonas komandai jāaizvada pirmā spēle jaunajā amerikāņu futbola sezonā. Taču Vašingtonas "Redskins" vietā izies komanda ar nosaukumu "Vašingtonas futbola komanda" jeb oriģinālvalodā "Washington Football Team". Savādāk kā par pilnīgu sabiedrisko attiecību komunikācijas izgāšanos šo situāciju grūti nosaukt. Lai gan gadiem ilgi auga sabiedrības spiediens, pieprasot nosaukuma maiņu, komandas īpašnieks Dens Snaiders spītīgi atteicās pieņemt neizbēgamo. Šī brīža rasu nemieri ASV palielināja spiedienu uz komandas sadarbības partneriem, lai neatstātu NFL citas iespējas kā aizliegt neiejūtīgā nosaukuma aizliegšanu.

Vašingtonas futbola komanda izsaukusi pamatīgu uzjautrināšanos un apsmieklu vētru sociālajos tīklos. Par komandas nosaukumu paņirgājies pat Lebrons Džeimss, pastarpināti iesmejot arī par komandas līdzjutēju Kevinu Durentu.

Vašingtonas futbola komanda saglabās ierastās ķiršsarkanās un zelta krāsas komandas formas tērpā, taču to nerotās nekāda veida logo, kas saistīts ar iepriekšējo nosaukumu. Komandas logo vietā uz spēlētāju ķiverēm būs viņu formas tērpa numurs. Klubs, balstoties uz spēlētāju, partneru un sabiedrības ieteikumiem, gatavojas tuvojošās sezonas laikā veikt lēmumus saistībā ar jauna nosaukuma izvēli. Taču šo sezonu komanda pavadīs ar absurdo "Vašingtonas futbola komanda".

  +3 [+] [-]

, 2020-07-24 00:06, pirms 4 gadiem
Nevis "apsurdo", bet "absurdo", autor.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-24 00:19, pirms 4 gadiem
Klauni.

  +3 [+] [-]

, 2020-07-24 00:52, pirms 4 gadiem
Man tā (Washington Football Team) izskatās pēc sarkastiskas atbildes jums, melnie, un notiekošajam valstī šajā sakarā. Tā kā James un pārējie ieņirdz ne par ko citu kā par sevi.

     [+] [-]

, 2020-07-24 07:16, pirms 4 gadiem
...neatstātu NFL citas iespējas kā aizliegt neiejūtīgā nosaukuma aizliegšanu.

     [+] [-]

, 2020-07-24 08:54, pirms 4 gadiem
tie tiešām smejās paši par sevi, vispār amīši diezgan aprobežoti domāšanā - komandu nosaukumos saprot tikai dzīvnieciņus un krāsas .. jaunais nosaukums ironiski foršs

     [+] [-]

, 2020-07-24 08:57, pirms 4 gadiem
Nu nez, autors tik nicīgi izsakās par šāda veida nosaukumiem, ka arī Riga FC (Riga Football Club), Sevilla FC (Sevilla Futbol Club) vai Watford FC (Watford Football Club) arī ir absurdi. Nav jau obligāti pilsētas nosaukumam jālipina kāds īpašvārds

     [+] [-]

, 2020-07-24 09:02, pirms 4 gadiem
"Autors" vispār pats saprata, ko iztulkoja?

     [+] [-]

, 2020-07-24 10:35, pirms 4 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Nu nez, autors tik nicīgi izsakās par šāda veida nosaukumiem, ka arī Riga FC (Riga Football Club), Sevilla FC (Sevilla Futbol Club) vai Watford FC (Watford Football Club) arī ir absurdi. Nav jau obligāti pilsētas nosaukumam jālipina kāds īpašvārds
Ir nelielas atšķirība starp club un team

     [+] [-]

, 2020-07-24 11:18, pirms 4 gadiem
Ja komandas nodaukumā būtu piem washinton white men... ati tas butu aizskaroši? Es šito nesaprotu. Liekas ja komandā kkas tads likts nosaukumā ,tad tieši tas tiek kā slavinats.
Ja es butu indianises tikai priecaties. Tapat spartieši ,vikingi, pirāti, tiek celti gaida citas sporta komandās.