Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes spēļu otrā nedēļa sākas ar "Bills" uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Pārbaudes spēļu otrā nedēļa sākas  ar "Bills" uzvaru
C.Dž.Spillers
Foto: AP/Scanpix.

Ar diviem mačiem aizvadītajā naktī sākās Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas pārbaudes spēļu otrā nedēļa. Tā Bufalo "Bills" ar 34:21 uzveica Indianapolisas "Colts", bet Jaunanglijas "Patriots" izrādījās pārāki par Atlantas "Falcons" ar 28:10.

Lai arī otrās pirmssezonas nedēļas pirmā mača mājnieki oficiāli bija Bufalo "Bills", mačs notika neitrālā laukumā, Kanādas pilsētā Toronto. Šāds solis ir sperts, lai popularizētu Bufalo komandu, pie tam Toronto atrodas aptuveni 100 km attālumā no Bufalo un šajā pilsētā ir daudz "Bills" līdzjutēju (Un Toronto vispār ir daudz Bufalo komandu līdzjutēju, dažādos sporta veidos).
Jāpiebilst, ka tā kā šī bija pārbaudes spēle, pilu stadionu Bufalo futbolistiem neizdevās savākt un tas bija aizpildīts aptuveni par 60-70%.

Atgriežoties pie spēles, jāsaka, ka Indianapolisa, kas arī savā pirmajā pārbaudes spēlē bija cietusi zaudējumu, spēlēja ne visai pārliecinoši un pieļāva vairākas kļūdas un neprecizitātes aizsardzībā. Tā, piemēram, C.Dž. Spillers visai brīvi varēja izlauzties cauri "Colts" aizsardzībai un veikt savu pirmo piezemējumu profesionāļa karjerā, bet Terenss Makgī pārtvēra Peitona Meninga piespēli un atgrieza to ieskaites zonā.

Pēc mača visi izcēla Spillera lielisko skrējienu. "Tagad daudzi saprata kāpēc mēs viņu draftā izvēlējāmies pirmajā kārtā," sacīja komandas treneris Čans Geilijs, "viņam vislabāk izdodas skriešana ar bumbu un šodien viņš to visiem parādīja." Savukārt pats spēlētājs bija visai paškritisks: "Es zināju, ka daudzi grib redzēt ko es varu, spēlējot ar labākajiem. Īstenībā spēlē man radās dažas izdevības, kuras es arī izmantoju."
Jāpiebilst, ka maču C.DŽ. Spillers noslēdza ar vienu piezemējumu, gūtiem 54 jardiem 10 mēģinājumos, spēlējot "pa zemi" un notvertu vienu divu jardu piespēli.

Savukārt zaudētāju komandas saspēles vadītājs Peitons Menings sacīja: "Mums vēl ir duadz darāmā. Protams, visu laiku gribas nospēlēt pēc iespējas labāk, uz to ir arī jātiecas."

Otrajā vakardienas mačā galvenais varonis bija Vess Vokers, kurš, lai arī statistikas ailēs nekādus lielos ciparus nesavāca, pēc septiņu mēnešu prombūtnes atgriezās komandā. "Notvert bumbu un saņemt spēka paņēmienu ir labi," jau pēc mača sacīja pats spēlētājs, "tas ir liels solis uz priekšu, esmu priecīgs."

Un Vokers varēja priecāties ne tikai par savu atgriešanos, bet arī par komandas lielisko spēli, ko "Patriots" pilnībā kontrolēja mača gaitu, veicot četrus piezemējumus pēc kārtas. Komandas līderis Toms Breidijs parādīja un pierādīja, ka viņš vēl aizvien ir viens no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem visā līgā, realizējot 10 no 12 piespēlēm, gūstot 85 jardus un vienu reizi rezultatīvi asistējot uzbrukumā.

Atgādināsim, ka nākamā pārbaudes spēle notiks jau šovakar, kad SInsinati "Bengals" savā laukumā mēģinās uzveikt Filadelfijas "Eagles".

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports