Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" uzveic "Tiger-Cats" un izvirzās CFL līderpozīcijās

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" uzveic "Tiger-Cats" un izvirzās CFL līderpozīcijās
Hjūdžs Čārlzs dodas kārtējā uzbrukumā
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kanādas futbola līgā tika izspēlētas divas astotās nedēļas spēles, vienā no tām Kalgarī "Stempeders" tikās ar Hamiltonas "Tiger-Cats". Šajā cīņā labāki izrādījās Kalgarī futbolisti – 30:20.

Spēles pirmās puses apraksts ļoti labi varētu tikt attiecināts arī uz abu komandu veikumu – Kalgarī komanda rādīja pieklājīga līmeņa futbolu kā uzbrukumā, tā aizsardzībā, bet Hamiltona spēlēja kā pa viļņiem – veiksmīgas epizodes mijās ar izgāšanos un tieši tāpēc Kalgari pārsvars, lai arī uz tablo lielāko mača pirmā puslaika daļu nebija liels, spēles ziņā "Stampeders" izskatījās ievērojami pārliecinošāk.

Kopumā, ja mēģina īsumā raksturot spēli, jāsaka, ka tā bija neierasti traumatiska un abās pusēs bija vairāki kritušie, taču, par laimi, lielākajai daļai šie savainojumi nebija ļoti nopietni. Jāatzīmē, ka "Tiger-Cats" saspēles vadītājs Dens Lefevors spēli nepabeidza, jo pastāv aizdomas, ka viņam ir ceļgala savainojums, tāpēc mača noslēgumā viņa vietā stājās Džeremajs Masoli, bijušais Oregonas un Misisipi koledžu saspēlnieks NCAA čempionātā.

Otrā spēles puse gan pagāja mazliet citādākā gultnē, jo abas komandas pārtraukumā esot veica zināmas korekcijas savā cīņas plānā un šoreiz uzsvars tika likts uz aizsardzību. Tikai, kā jau saprotams, ja "Stampeders" to varēja darīt un uzbrukums viņiem bija pakārtots, tad "Tiger-Cats" bija vēl arī jāatspēlējas. To viņi arī mēģināja darīt, rādot pārliecinošāku sniegumu nekā pirmajā pusē, taču kārtējās kļūdas nevietā bieži izjauca labos nodomus, piemēram, Mosisa Madū zaudētā bumba pēc lieliski iesākta uzbrukuma.

Lai vai kā Hamiltonas komanda centās atspēlēties un lai arī brīžiem viņiem sanāca parādīt ļoti konkurētspējīgu futbolu, pirmajā puslaikā zaudētais bija pārāk liels izaicinājums, lai to atspēlētu – 30:20 Kalgarī "Stempeders" labā.

Jāpiebilst, ka Kalgarī komandas sastāvā labu sniegumu parādīja Hjūdž Čārlzs (102 jardi 14 mēģinājumos), kurš ir jau septītais pussargs "Stempeders" komandai. Tiesa, savainojumi nav nobremzējuši Albertas provinces komandu un uz šo brīdi viņi, kopā ar saviem kaimiņiem, arī no Albertas provinces, Edmontonas "Eskimos" dala pirmo vietu visā CFL.

Turpretim Hamiltonas "Tiger-Cats", kuriem pirms sezonas paredzēja lielus sasniegumus ir palikusi starp līgas vājākajām komandām, jo septiņos mačos ir izcīnīta tikai viena uzvara.

Otrā šīs nakts spēlē Saskačevanas "Roughriders" ar 16:11 uzveica Monreālas "Alouettes". Pēdējā CFL regulārās sezonas astotās nedēļas notiks šonakt, kad BC "Lions" tiksies ar Toronto "Argonauts", kuriem šī būs jau otrā spēle šonedēļ.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...