Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Hamiltona pieveic Monreālu un tiek pie pēdējās “play-off” ceļazīmes

Juris Miņins
Juris Miņins

Hamiltona pieveic Monreālu un tiek pie pēdējās “play-off” ceļazīmes
Maiks Failers (Hamiltonas "Tiger-Cats")
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī noslēdzās Kanādas futbola līgas (CFL) regulārā sezona un, lai arī pārāk daudz jautājumu uz pēdējo spēļu kārtu nebija atlicis, viena izslēgšanas spēļu kārtas dalībniece vēl nebija zināma. Par to kļuva Hamiltonas “Tiger-Cats”, kuri ar 29:15 pārspēja Monreālas “Alouettes”.

Tā kā šajā sezonā CFL Rietumu konferences komandas bija ievērojami veiksmīgākas un spēcīgākas nekā Austrumu konferencē, tad šajā līgas apakšdivīzijā viss jau bija skaidrs un izslēgšanas mačiem kvalificējās četras konferences komandas. Par regulārās sezonas uzvarētājiem sevi jau priekšlaicīgi bija kronējuši Kalgari “Stampeders”, viņiem sekoja kaimiņi no Albertas provinces – Edmontonas “Eskimos”, kuri, lai arī sezonas pēdējā spēlē piekāpās viņiem ar 17:24, sezonas laikā uzveicas Saskačevanas “Roughriders” cīņā par otro vietu, bet, B.C. “Lions” iekļuva izslēgšanas mačos pateicoties labākai uzvaru un zaudējumu bilancei pār trešo Austrumu konferences komandu. Turklāt, tas bija zināms jau priekšlaicīgi, kas nozīmē, ka tikai divas pirmās Austrumu komandas spēs kvalificēties izslēgšanas mačiem.

Monreālas “Alouettes” vietu “play-off” tuīrnīrā bija nodrošinājuši jau pagājušajā nedēļā, tāpēc pēdējā kārtā par pēdējo iespēju pacīnīties par Greja kausu sacentās Hamiltonas “Tiger-Cats” un Toronto “Argonauts”.

Toronto komanda spēlēja pirmā un ar 23:5 pārspēja šīs sezonas debitantus un pārliecinoši vājāko līgas komandu – Otavas “Redblacks”, kuriem šis bija 16. zaudējums 18 sezonas mačos (turklāt, piektā neveiksme pēc kārtas). Taču šis panākums nedeva pilnīgu drošību par “play-off”, jo Hamiltonas un Monreālas spēlē hamiltoniešiem bija jāzaudē, turklāt ar noteiktu punktu skaitu. Tas nenotika, vēl vairāk - “Tiger-Cats” pieveica “Alouettes” ar 29:15, tādējādi ne tikai kvalificējoties sezonas turpināšanai, bet arī kļūstot par visas Austrumu konferences uzvarētājiem, kas viņiem dod brīvu pirmo izslēgšanas spēļu kārtu.

Pirmajā Greja kausa “play-off” kārtā tiksies B.C. “Lions” un Monreālas “Alouettes”, kā arī abas Rietumu konferences duelantes – Edmontonas “Eskimos” un Saskačevanas “Roughriders”. Izslēgšanas maču sākums paredzēts 16. novembrī, bet otrā kārta, kur savus pretiniekus gaida Kalgari un Hamiltonas komandas, ir ieplānota 23. datumā, savukārt “Grey Cup” fināls norisināsies pirmspēdējā mēneša dienā – 30. novembrī.

CFL regulārās sezonas noslēguma tabula

Rietumu konference

KomandaUZNP
Kalgari153030
Edmontona126024
Saskačevana108020
B.C.99018
Vinipega711014

Austrumu konference

KomandaUZNP
Hamiltona99018
Monreāla99018
Toronto810016
Otava21604

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...