Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Monreāla uzvar un nodrošina vietu "play-off"

Monreāla uzvar un nodrošina vietu "play-off"
Durons Kārters
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties Kanādas futbola līgas (CFL) regulārās sezonas noslēgumam, Austrumu konferencē aizvien vairāk saasinās cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs un nedēļu pirms pamatturnīra beigām kā pirmie vietu tajās nodrošināja Monreālas "Alouettes".

19. Kanādas futbola līgas spēļu kārta bija diezgan interesanta un notikumiem bagāta. Pirmkārt, tāpēc, ka līdz šim brīdim Austrumu konferencē vēl neviena komanda nevarēja būt droša par savu vietu izslēgšanas mačos, vēl vairāk, tā kā Rietumos spēlējošā B.C. "Lions" ir izcīnījusi 18 punktus, kas jebkurā gadījumā būs vairāk nekā spēs izcīnīt Austrumu trešā vienība, tad ir skaidrs, ka Rietumu konferenci pārstāvēs četras vienības, kamēr Austrumos tikai pirmās divas vietas garantē iekļūšanu "play-off".

Tā kā pirmspēdējā nedēļā Monreālas "Alouettes" ar 17:14 pārspēja Toronto "Argonauts", tad viņi sev jau ir nodrošinājuši vietu izslēgšanas mačos un par atlikušo vietu cīnīsies jau pieminētie "Argonauts", kuri pašlaik ar 14 punktiem ir trešajā vietā un Hamiltonas "Tiger-Cats", kuriem ir par diviem punktiem vairāk un viņi ieņem otro vietu. Pēdējā spēļu kārtā Toronto tiksies ar šīs sezonas CFL vājāko vienību Otavas "RedBlacks", bet Hamiltona cīnīsies ar Monreālu par Austrumu konferences pirmo vietu, kas izslēgšanas spēlēs dos vienu brīvu nedēļu.

Pievēršoties Rietumu konferences cīņām, jāatzīmē Vinipegas "Blue Bombers" panākums pār līgas līderiem, Kalgarī "Stampeders" ar 18:13. Tas nozīmē, ka "Bombers" kopumā visai neveiksmīgo sezonu (pēdējā vieta Rietumos) noslēdza uz pozitīvas nots, jo 20. nedēļā viņi vairs nespēlēs. Savukārt Edmontonas "Eskimos" ar 37:3 sagrāva jau iepriekš pieminētos "Lions". Tiesa, abām komandām tas neko būtisku nemaina, jo tās ir iekļuvušas izslēgšanas mačos un savas pozīcijas uzlabot nevar.

CFL regulārā sezona, turnīra tabula pirms 20. kārtas

Rietumu Konference

KomandaUZNP
Kalgarī "Stampeders"143028
Edmontonas "Eskimos"125024
B.C. "Lions"98018
Saskačevanas "Roughriders"98018
Vinipegas "Blue Bombers"711014

Austrumu Konference

KomandaUZNP
Monreālas "Alouettes"98018
Hamiltonas "Tiger-Cats"89016
Toronto "Argonauts"710014
Otavas "Redblacks"21504

Treknrakstā izceltas komandas, kas nodrošinājušas vietu izslēgšanas mačos.
Slīprakstās izceltas komandas, kas izslēgšanas mačiem nevar kvalificēties.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...


Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.