Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Monreāla un Edmontona ar uzvarām sāk 102. Greja kausa izcīņu

Juris Miņins
Juris Miņins

Monreāla un Edmontona ar uzvarām sāk 102. Greja kausa izcīņu
Edmontonas "Eskimos" spēlētāji apsveic viens otru ar uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika dots starts 102. Greja kausa izcīņai, kas ir Kanādas futbola līgas (CFL) galvenā balva, kura sākās ar B.C.”Lions” un Monreālas “Alouettes” komandu cīņu, bet turpinājās ar spēli star Edmontonas “Eskimos” un Saskačevanas “Roughriders”.

Vakara pirmajā spēlē, kurā tikās “Lions” ar “Alouettes”. Lai arī regulārajā sezonā Monreālas komanda nebija diez ko pārliecinoša un nespēja arī uzvarēt krietni vājākajā Austrumu konferencē, mačs notika viņu mājās, turklāt Britu Kolumbijas vienība izslēgšanas mačiem ar kvalificējās vien pateicoties tam, ka Austrumu trešā komanda bija vājāka par Rietumu konferences ceturto.Turklāt “Lions” pēdējās astoņās regulārās sezonas spēlēs tika vien pie divām uzvarām, bet pašā izskaņā zaudēja Kalgarī un Edmontonas komandām, kā tautā saka, “bez variantiem”.

Spēle arī visu nolika pa vietām, jo Monreāla neatstja pilnīgi nekādas cerības saviem oponentiem, iznīcinot viņus ar 50:17. Par spēles spilgtāko epizodi var nosaukt “Alouettes” aizsarga Džeralda Brauna 103 jardu skrējienu ar piezemējumu tā beigās pēc tam kā “Lions” bija zaudējuši bumbu.

Pēc šīs spēles Monreālas “Alouettes” ir iekļuvuši nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā, kur viņus jau gaida Austrumu konferences regulārās sezonas uzvarētāji Hamiltonas “Tiger-Cats”.

Otrajā aizvadītās nakts spēlē Edmontonas “Eskimos”, lai arī ne tik pārliecinoši kā monreālieši, parādīja savu klasi pret Saskačevanas “Roughriders”, uzvarot viņus ar 18:10.

Šajā spēlē nebija uguņošanas uzbrukumā, jo Hjūzs O'Nīls piecas reizes raidīja bumbu vārtos, bet Kendals Lorenss atgrieza spērienu ieskaites zonā, ar ko bija pilnīgi pietiekoši, lai uzvarētu. Interesanti, ka Saskačevanas komanda savus pirmos punktus guva jau tad, kad atradās zaudētājos ar 17 punktu deficītu.

Jāpiebilst, ka regulārajā sezonā abas šīs komandas ienu brīdi aktīvi cīnījās par otro vietu Rietumu konferencē, vien sezonas izskaņā, “Eskimos” prata izmantot savu oponentu neveiksmes, kuri spēlēja nestabilāk, un nodrošināt sev otro vietu, kas gan tāpat nozīmēja, ka izslēgšanas maču pirmajā kārtā abām komandām būs jācīnās savā starpā.

Edmontonieši pēc šīs uzvaras turpinās cīņu par “Grey Cup”, otrajā kārtā tiekoties ar šīs CFL sezonas labāko vienību un saviem kaimiņiem no Albertas provinces – Kalgari “Stampeders”.

CFL izslēgšanas spēļu otrā kārta norisināsies 23. novembrī, bet šo cīņu uzvarētāji jau 30. datumā tiksies savā starpā, lai finālā, kurš šogad norisināsies Vankūveras pilsētā, “B.C. Place” stadionā (tas bija arī galvenais stadions 2010. gada ziemas Olimpiādē), noskaidrotu 2014. gada sezonas labāko līgas komandu un 102. Greja kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN