Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eskimos" pēdējās sekundēs izglābjas no zaudējuma

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eskimos" pēdējās sekundēs izglābjas no zaudējuma
Grants Šovs gūst izšķirošos punktus
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties Granta Šova 27 jardus tālajam precīzajam tiešajam brīvsitienam 20 minūtes pirms mača beigām Kanādas futbola līgas (CFL) līdervienība Edmontonas "Eskimos" izglābās no zaudējuma pret līgas vājāko komandu Otavas "Redblacks", 10:8.

Edmontonas "Eskimos" pašlaik, CFL sezonas astotajā nedēļā, ir līgas līdervienība, jo septiņos mačos ir izcīnījusi sešas uzvaras, savukārt Otavas "Redblacks", kuriem šī ir pirmā sezona CFL, bilance ir pretēja – septiņās spēlēs piedzīvoti seši zaudējumi un pārliecinoša pēdējā vieta visā līgā. Tomēr, neskatoties uz to, abu komandu savstarpējais mačs izvētās gana spraigs.

Ja būtu jāraksturo šis mačs, tad vislielākā uzmanība, protams, būtu pievērsta aizsardzībai, jo, ja spēlē netiek gūts neviens piezemējums un izšķirošie punkti tiek gūti mača pašā izskaņā tad, laikam jau, citādāk nemaz nevar būt.

Spēles pirmā puse pagāja Kanādas galvaspilsētas klubam par labu, jo Brets Mahers prata izmantot tās iespējas, ko komandas biedri viņam deva un tādējādi tika panākts rezultāts 7:1 "Redblacks" labā, taču spēles otrajā pusē Edmontonas kvoterbeks Maiks Reilijs beidzot pielāgoja savu spēli pretinieku agresīvajai aizsardzībai un ar pāris lieliskām izspēlēm aizvirzīja bumbu līdz pozīcijām no kurām "Eskimos" kikeris Grants Šovs varēja izpausties pēc sirds patikas.

Uzvarētāju komandas saspēlnieks Maiks Reilijs maču noslēdza ar 26 (no 35) precīzām piespēlēm, 271 jardiem un vienu pārtvertu bumbu, bet zaudētāju QB, Henris Buriss, realizēja 18 no 28 piespēlēm un guva 255 jardus. Jāpiebilst, ka "Redblacks" saspēlnieks šajā mačā sasniedza un pārsniedza karjeras laikā gūto 53 000 jardu atzīmi.

Tāpat uzbrukumā labu spēli rādīja Kendials Lorenss - 56 jardi, 11 mēģinājumos pa zemi un 45 jardi piecos uzbrukumos pēc piespēlēm un Adariuss Boumens, kurš uzbrukumos pa gaisu tika pie 92 jardiem sešos mēģinājumos.
Savukārt zaudētājiem jāizceļ aizsardzības spēlētāji Antonijs Purno un Redžijs Džonss veica pa 10 spēka paņēmieniem, bet Džaspers Simonss vēl astoņas reizes apturēja pretiniekus. Purno kontā bez jau pieminētajiem tekliem arī viens saks un viens piespiestais bumbas zaudējums.

Jāpiebilst, ka šīs nedēļas pirmajā spēlē Toronto "Argonauts" ar 38:21 uzveica Vinipegas "Bombers". Savukārt šonakt tiks aizvadītas vēl divas spēles – Kalgarī pret Hamiltonu un Monreāla pret Saskačevanu, bet spēļu nedēļa noslēgsies svētdien, kad Toronto komanda tiksies ar BC "Lions".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...