Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Makafrijs kļūs par vislabāk apmaksāto pussargu NFL vēsturē

Agris Suveizda

Makafrijs kļūs par vislabāk apmaksāto pussargu NFL vēsturē
Kristians Makafrijs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Karolīnas "Panthers" panākusi vienošanos par līguma pagarināšanu ar pussargu Kristianu Makafriju, vēstīts ESPN mājaslapā. Nepilnus 24 gadus vecais amerikāņu futbolists kļūs par vislabāk apmaksāto savas pozīcijas spēlētāju līgas vēsturē.

Karolīnas "Panthers un Kristians Makafrijs ir vienojušies par sadarbības pagarināšanu uz vēl četriem gadiem, spēlētājam vidēji saņemot 16,0 miljonus ASV dolāru jeb 14,7 miljonus eiro. Tādējādi Makafrijs pārspēs Dalasas "Cowboys" pussarga Ezekjela Eliota 15,0 miljonus dolāru sezonā, bet Ņujorkas "Jets" pussargs Levons Bells ar 14,1 miljonu noslīdēs uz trešo vietu. Lielākā alga līgā pašlaik ir 35 miljoni dolāru, ko saņem Sietlas "Seahawks" saspēles vadītājs Rasels Vilsons.

"Esmu sajūsmināts, ka karjeru turpināšu Karolīnā," ESPN sacīja Makafrijs, kura debitanta līgumā vēl ir palikuši divi gadi. Paredzams, ka līdz 2025. gada beigām Makafrijs sešu sezonu laikā kopumā saņems ap 75 miljoniem dolāru. Kā raksta ESPN, jaunā vienošanās paredz, ka pēc četru gadu pamatlīguma beigām piektā sezona būs ar izvēles iespēju.

Makafrijs iepriekšējā sezonā piedalījās līgas Zvaigžņu spēlē un tika iekļauts neoficiālajās sezonas simboliskajās izlasēs. 2017. gada draftā Makafrijs tika izvēlēts ar astoto numuru. Karolīnas "Panathers" iepriekšējā sezonā ar piecām uzvarām un vienpadsmit zaudējumiem savā divīzijā gan palika pēdējā vietā.

NFL drafts paredzēts no 23. līdz 25. aprīlim, bet sezonai jāsākas 10. septembrī – ja vien tas, protams, būs iespējams Covid-19 pandēmijas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-04-14 12:05, pirms 4 gadiem
Talantīgs jau nu bez šaubām, mvp līmeņa cipari pagājušosezon, bet vai RB pozīcija ir tā, kur maksāt 16ļamus sezonā? Miņins gan jau mani tulīt noliks.

     [+] [-]

, 2020-04-14 12:37, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Talantīgs jau nu bez šaubām, mvp līmeņa cipari pagājušosezon, bet vai RB pozīcija ir tā, kur maksāt 16ļamus sezonā? Miņins gan jau mani tulīt noliks.
Problēma jau parasti nav pašā summas ciparā,bet gan līguma garumā..RB nav garas karjeras..Rekur pāris gadi atpakaļ Gurlijs dabuja iespaidīgu līgumu,un šogad(divi gadi vēlāk) tika atlaists,jo čeļgali vnk vairs neturēja slodzi

     [+] [-]

, 2020-04-14 12:50, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Talantīgs jau nu bez šaubām, mvp līmeņa cipari pagājušosezon, bet vai RB pozīcija ir tā, kur maksāt 16ļamus sezonā? Miņins gan jau mani tulīt noliks.
Miņins nav tik briesmīgs kā te komentāros par viņu raksta.

Par tām naudām - ja tā abstrahējas no visa, tad es esmu absolūti pārliecināts, ka RB ir pozīcija, kurā maksāt lielas naudas, lai vai kāds tas pussargs būtu, ir neefektīvi.

Vidējā RB karjera NFL līmenī nav pat 3 sezonas, tā nosacīti paskriet 2-3 gadus var jebkurš jaunais censonis, ja vien viņam ir labs OL priekšā.

Jā, protams, ir vienkārši RB un ir tādi kā Makafrijs vai Līveons Bels, kuri nav klasiski izsitēji, bet gan ļoti labi ķer bumbas utt. Tas viņu vērtību, neapšaubāmi, palielina, taču... Vai jaunajā CAR sistēmā Makafrijs būs 1000+1000 jardu spēlētājs un reāli varēs atstrādāt šo līgumu, t.i., būs NFL vadošais RB? Es uz to savu naudu neliktu.

     [+] [-]

, 2020-04-14 14:27, pirms 4 gadiem
Normāli
10 miljoni par to, ka profesionāli grūsties.