Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Hopkinss par rekordalgu pagarina līgumu ar "Cardinals"

Juris Miņins
Juris Miņins

Hopkinss par rekordalgu pagarina līgumu ar "Cardinals"
Deandrē Hopkinss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Arizonas "Cardinals" un tās šajā starpsezonā iegūtais malējais uzbrucējs Deandrē Hopkinss ir vienojušies par līguma pagarināšanu uz divām sezonām par kopējo summu 54.5 miljoni ASV dolāru.

Malējais uzbrucējs Deandrē Hopkinss, kuru bieži vien sauc par labāko savas pozīcijas spēlētāju līgā, šajā starpsezonā tika aizmainīts no Hjūstonas "Texans", kur viņam īsti nebija sapratnes ar komandas vadību, uz Arizonas "Cardinals". Lai arī savas jaunās komandas sastāvā Hopkinss nav aizvadījis vēl nevienu maču, viņš jau ir vienojies par līguma pagarināšanu uz vēl divām sezonām, kuru laikā viņš saņems 54.5 miljonus ASV dolāru. 42.5 miljoni ir šī līguma garantētā summa.

Šī vienošanās ir īpaša ne tikai tāpēc, ka tagad "Cardinals" uz četriem gadiem ir nodrošinājusi savam jaunajam saspēles vadītājam Kaileram Marejam ļoti kvalitatīvu piespēļu adresātu, bet arī tāpēc, ka nu Hopkiss ir kļuvis par gan par apmaksātāko malējo uzbrucēju, gan par apmaksātāko ne-saspēles vadītāja pozīcijā spēlējošo NFL futbolistu.

Līdz šim šāds gods piederēja Losandželosas "Chargers" aizsargam Džoijam Bosam, kura vidējā alga ir 27 miljoni ASV dolāru, bet pašlaik Hopkinss viņu apsteidza par 250 tūkstošiem. Kopējā NFL apmaksātāko spēlētāju reitingā (pēc vidējās alga) Hopkinss ieņem 13. vietu.

Interesanti, ka tiek ziņots, ka šis līgums, kurā ir arī vēl vairāki interesanti punkti (piemēram, aizmainīšanas aizliegums un "franšīzes birkas" pielietošanas aizliegums), ir noslēgts bez aģentu starpniecības, t.i., Hopkinss ar "Cardinals" vadību runāja pats.

NFL rotācijā Hopkinss nonāca 2013. gadā, kad 185 cm garo un 96 kg smago Klemsonas futbola programmas absolventu draftēja "Texans". Uz šo brīdi viņa kontā ir 110 mači, 8602 jardi un 54 piezemējumi piespēļu uzbrukumos. Tāpat ir jāpiebilst, ka tikai pirmajā sezonā viņš ir guvis mazāk kā 950 jardus (802), bet piecās no septiņām sezonām viņa kontā ir vismaz 1100 gūtie jardi.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/