Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētāji nobalso pret pirmssezonas maču aizvadīšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētāji nobalso pret pirmssezonas maču aizvadīšanu
Lasvegasas "Raiders" spēlētāji pavasara treniņos
Foto: GETTY IMAGES/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētāji ir nobalsojuši pret 2020. gada pirmssezonas aizvadīšanu, kas ir pretēji līgas plāniem vismaz divus pārbaudes mačus pirms regulārās sezonas aizvadīt.

Tuvojoties Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārajai sezonai, līgas vadība, kura sākotnēji cerēja, ka viņu vadītais turnīrs necietīs no Covid-19 ietekmes, ir apsvērusi iespēju samazināt pirmssezonas maču skaitu. Par pirmās cīņās, "Slavas zāles" mača, atcelšanu jau ziņojām, taču tāpat Rodžera Gūdela vadītajai organizācijai bija ideja atcelt pirmo un ceturto pārbaudes spēļu nedēļu, tādējādi komandām ļaujot gatavoties sezonai mierīgākā režīmā un tikai ar divām pārbaudes cīņām.

Iemesls šādam solim, protams, bija koronvīrusa pandēmija un iespējamie riski, kas to pavada, precīzāk, NFL komandu īpašnieki baidās, ka pirmssezonā spēlētāji "saķers" vīrusu un būs jāatceļ regulārās sezonas mači, kas, protams, nozīmē būtiskus finansiālos zaudējumus.

Savukārt NFL spēlētāju arodbiedrība (NFLPA) ir veikusi aptauju, kurā tās biedri ir nepārprotami norādījuši, ka pie esošajiem apstākļiem vispār nevēlas spēlēt pārbaudes mačus. Tiesa, nav tā, ka futbolisti šajā laikā labāk gulētu dīvānos un neko nedarītu, NFLPA ir nākusi klajā arī ar savu pirmssezonas sagatavošanās plānu, kurā ir gatavošanās sezonai ir sadalīta vairākos posmos, kuros spēlētāji, pieaugot treniņu intensitātei, gatavotos sezonai.

Kā norāda futbola eksperti, līgas vadība un spēlētāji pašlaik ir ar diametrāli pretēju redzējumu par to kā jāgatavojas 2020. gada sezonai, tāpēc, iespējams, šis jautājums vēl ne vienu reizi vien tiks apspriests.

Atgādināsim, ka pašlaik sezonas sākšanai vai atsākšanai gatavojas arī NHL, NBA un MLB komandas, kur, neskatoties uz diezgan lielo piesardzību, vienalga regulāri tiek fiksēti jauni ar Covid-19 vīrusu saslimušie.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/