Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" kvoterbekam Ņūtonam pozitīvas Covid-19 analīzes, pārcelts mačs pret "Chiefs"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" kvoterbekam Ņūtonam pozitīvas Covid-19 analīzes, pārcelts mačs pret "Chiefs"
Kems Ņūtons Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Jaunanglijas "Patriots" saspēles vadītājs Kems Ņūtons ir ievietots ar Covid-19 saslimušo sarakstā, jo viņa vakardien nodotās analīzes bija pozitīvas.

Jaunanglijas "Patriots" saspēles vadītājs Kems Ņūtons ir saslimis ar koronvīrusu, ko apliecināja viņa nodotās analīzes. Sportists ir ievietots saslimušo spēlētāju sarakstā un nevarēs palīdzēt savai komandai šīs mačā pret Kanzassitijas "Chiefs".

Komandas paziņojumā tika teikts, ka ziņa par Ņūtona saslimšanu līdz viņiem nonāca vakar vakarā, tāpēc spēlētājs uzreiz pašizolējās. Tāpat visi komandas spēlētāji un darbinieki, kuri bija kontaktā ar saspēles vadītāju, tika apzināti un arī pārbaudīt. Nevienam citam "Patriots" komandā Covid-19 analīzes neuzrādīja vīrusa esamību.

Kems Ņūtons, kurš iepriekšējā sezonā tika atlaists no Karolīnas "Panthers" rindām un pievienojās Jaunanglijas "Patriots", kuri meklēja aizvietotāju Tomam Breidijam, šīs sezonas pirmajos divos mačos bija viens no Masačusetas komandas vadošajiem spēlētājiem. Viņa kontā 714 ar piespēlēm gūtie jardi un divas rezultatīvas piespēles, kā arī 149 jardi un četri piezemējumi nesot bumbu pašam. Viņa vadībā "Patriots" ir izcīnījuši divas uzvaras trijās spēlēs.

Kamēr vēl nav zināms cik ilgi Ņūtonam būs jāpavada izolācijā, "Patriots" komandai ir jāmeklē aizstājējs. Komandas galvenais treneris Bils Beličeks šajā nedēļā, vēl pirms Kema Ņūtona saslimšanas, paziņoja, ka viņa komandai ir paveicies, jo tai ir labs sastāva dziļums saspēles vadītāja pozīcijā. Uz šo brīdi viņiem ir veterāns Braines Hojers, kura kontā ir 70 mači (38 starti) NFL, kā arī Džareds Stidhems, kurš līgā pavada otro sezonu un ir piedalījies vien četros mačos. Rezervistu sastāvā šonedēļ tika iekļauts arī Džeiks Dolegala.

Jāatgādina, ka 31 gadu vecais Kems Ņūtons ir 2010. gada Heismana balvas ieguvējs, divkārtējs NCAA futbola turnīra nacionālais čempions, 2011. gada NFL drafta pirmais numurs, šī paša gada labākais debitants un 2015. gada NFL sezonas MVP. Tāpat trīs reizes viņš ir iebalsot dalībai "Pro Bowl" mačā.

Jaunanglijas "Patriots" šajā spēļu nedēļā aizvadīs izbraukuma maču pret Kanzassitijas "Chiefs", taču šis mačs no svētdienas nu ir pārcelts uz pirmdienu vai otrdienu, bet pēc tam divus mačus aizvadīs savās mājās – pret Denveras "Broncos" un Sanfrancisko "49ers".

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/