Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"FedEx" pieprasa Vašingtonas "Redskins" nomainīt nosaukumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"FedEx" pieprasa Vašingtonas "Redskins" nomainīt nosaukumu
Vašingtonas "Redskins" logo
Foto: AP/Scanpix

ASV piegādes servisa kompānija "FedEx" ir nosūtījusi pieprasījumu Nacionālās futbola līgas (NFL) komandai Vašingtonas "Redskins", kurā teikts, ka uzņēmums, kurš ir komandas arēnas ģenerālsponsors, pārtrauks sadarbību ar vienību, ja tā nenomainīs nosaukumu.

Uzņēmums "FedEx", kas Vašingtonas "Redskins" mājas arēnas ģenerālsponsors kopš 1998. gada, kad par iespēju reklamēties līdz pat 2025. gadam tas samaksāja 205 miljonus ASV dolāru, ir nosūtījis vēstuli NFL komandai, kurā ir ultimatīvā formā tiek prasīts nomainīt komandas nosaukumu, pretējā gadījumā tas pārtrauks savu līgumsaistību izpildi.

Jāsaka, ka tā nebūt nav pirmā reize, kad "Redskins" tiek pakļauta lielam spiedienam sava nosaukuma dēļ, ko indiāņi uzskata par aizvainojošu un jau kopš 1960. gada ir organizējuši dažādas protesta akcijas. Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados šīm akcijām pievienojās arī plašāka sabiedrības daļa. Tiesa, Vašingtonas komandas majoritārajam īpašniekam un vadītājam Danielam Snaideram līdz šim ir izdevies nosaukumu saglabāt, bet 2013. gadā, atbildot uz to vai komandai kādreiz būs cits nosaukums, viņš "USA Today" žurnālistiem atbildēja: "Nekad. NEKAD – rakstiet ar lielajiem burtiem!"

Vai tiešām komandas nosaukums netiks mainīts, domājams, redzēsim pavisam drīz, jo bez "FedEx" ultimāta, vairāki komandas lielie sponsori, piemēram, "Pepsi" un "Nike", ir saņēmuši vēstules no investoriem, kurās teikts, ka viņi pieprasa pārtraukt sadarbību ar "Redskins" vienību, ja viņi nemainīs nosaukumu. Interesanti, ka kompānija "Nike" no saviem veikaliem jau ir izņēmusi visu "Redskins" atribūtiku.

Jāatzīmē gan, ka Vašingtonas "Redskins" ir viena no retajām profesionālā sporta komandām, kas vēl aizvien ir saglabājusi diezgan stingru nostāju jautājumā par komandas nosaukumu un to vai tas ir vai nav aizvainojošs Ziemeļamerikas pamatiedzīvotājiem, atsakoties ieviest jelkādas izmaiņas tajā.

Tikmēr Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Atlantas "Braves" un Klīvlendas "Indians", lai gan arī izmanto indiāņu tematiku nosaukumā, pēdējos gados ir mēģinājuši izvairīties no tiešas indiāņu tēla izmantošanas komandas identitātē. Savukārt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Čikāgas "Blackhawks", kuri gan vairāk saista savu nosaukumu ar ASV armijas 86. divīziju, kas zināma kā "Blackhawk Division", nosaukumu un logo nav mainījuši, taču aktīvi piedalās dažādās sociālajās un izglītojošajās aktivitātēs, kurās tiek stāstīts par Ziemeļamerikas pamatiedzīvotājiem. Līdzīga sadarbība ir arī esošajiem NFL čempioniem Kanzassitijas "Chiefs".

Atgādināsim, ka Nacionālais Amerikas indiāņu kongress savulaik bija nācis klajā ar prasību, ka visām sporta komandām, kuras savos nosaukumos izmanto indiāņu tematiku, tas ir jāmaina, jo pamatiedzīvotāji tos uzskata par aizvainojošiem. Tiesa, neskatoties uz šo prasību, vadošajās profesionālā sporta organizācijās neviena komanda to nav darījusi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

  -2 [+] [-]

, 2020-07-03 19:14, pirms 4 gadiem
GG BLACKHAWKS!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 19:55, pirms 4 gadiem
Es tieši domāju par Blackhawks..Tiem jau tāda pati problēma ar komandas logo

     [+] [-]

, 2020-07-03 20:02, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Es tieši domāju par Blackhawks..Tiem jau tāda pati problēma ar komandas logo
Ja hokejs ASV būtu tikpat populārs un ikdienas kultūrā iedzīvojies kā amfutbols, tad tā labi tiktu arī viņiem.
+
Te jau drīzāk ir stāsts par WSH nostāju, jo visas pārējās komandas, kuras izmanto indiāņu tematiku tā kopumā ir liktas mierā.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 20:49, pirms 4 gadiem
Amīši galīgi izkūkojuši prātiņu !!!
Vēl pie reizes jāaizliedz melnā krāsa !

  -3 [+] [-]

, 2020-07-03 20:58, pirms 4 gadiem
ej dillēs rakstīja: Amīši galīgi izkūkojuši prātiņu !!!
Vēl pie reizes jāaizliedz melnā krāsa !
Tu vienmēr izsaki viedokli par tematiem, kuros tev ir 0 zināšanu? Padoms nākotnei- nedari tā, citādāk rada ne īpaši gudra indivīda iespaidu

  +4 [+] [-]

, 2020-07-03 21:50, pirms 4 gadiem
chev rakstīja: Tu vienmēr izsaki viedokli par tematiem, kuros tev ir 0 zināšanu? Padoms nākotnei- nedari tā, citādāk rada ne īpaši gudra indivīda iespaidu
Amerikāņi, kā tauta, šodien nerada īpaši gudru indivīdu iespaidus.
bet, kas mums? ēdam popkornu un skatamies izrādi.