Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL par komandas pārcelšanu uz Losandželosu prasa 550 miljonus

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL par komandas pārcelšanu uz Losandželosu prasa 550 miljonus
Dereks Kars (Nr.4) ar saviem komandas biedriem vēl Oklendas "Raiders" vienībā.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) pārstāvji, kas atbild par komandu pārcelšanas plāna izveidi un īstenošanu, neoficiāli Ziemeļamerikas žurnālistiem ir paziņojuši, ka par komandas pārcelšanu prasa 550 miljonus ASV dolāru.

Pašlaik Nacionālajā futbola līgā viens no aktuālākajiem jautājumiem, kas neskar pašu spēli, ir iespējamā kādas esošās komandas pārcelšana uz Losandželosu. Par to ilgi ir runāts un pašlaik, kā izskatās, beidzot tas arī varētu notikt.

Uz šo brīdi trīs komandas pretendē uz pieraksta vietas maiņu. Tās ir Sentluisas "Rams", Oklendas "Raiders" un Sandjego "Chargers". Šīm komandām līdz rītdienai ir jāiesniedz savi pieteikumi NFL, kuros ir izteikta oficiāla vēlme mainīt lokācijas pilsētu. Pēc šo pieteikumu saņemšanas (pašlaik tiek lēsts, ka visas trīs komandas arī būs tos iesniegušas), NFL komisija izskatīs tos un pieņems lēmumu ļaut vai neļaut kādai šīs trijotnes komandai pārcelties uz Losandželosu. Jāpiebilst, ka, protams, par iespēju pārcelt komandu tās īpašniekam vēl būs jānomaksā 550 miljonus ASV dolāru liela nodeva.

Uz šo brīdi ir divas investoru grupas, kas ir pastiprināti strādājušas šajā virzienā. Viena no tām ir apvienotā "Raiders" un "Chargers" grupa, kura strādā pie iespējas pārcelt abas komandas uz Kārsonas pilsētu. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka abām komandām vienlaicīgi ļaus pārcelties uz Losandželosu. Savukārt otra komanda, "Rams" īpašnieka Stena Kronkes vadībā, plāno būvēt jaunu stadionu Inglvudā uz kurieni grib pārcelt savu komandu.

Jāpiebilst, ka vēl pavisam nesen "dedlains" bija noteikts šo trīs komandu pašreizējām pilsētām, t.i., tām bija jāiesniedz savs plāns un piedāvājumi, lai saglabātu komandas to esošajās vietās. Visas trīs pilsētas to arī izdarīja. Tiesa, jau pašlaik ir zināms, ka "Rams" ir paziņojusi, ka Sentluisas piedāvājumu tā pašreizējā redakcijā noteikti noraidīs.

Interesanti, ka, lai arī Losandželosa ir viena no ASV lielākajām pilsētām un tā ir mājvieta daudzām profesionālā sporta komandām, tai uz šo brīdi nav komandas Nacionālajā futbola līgā. Tiesa, gan "Raiders", gan "Rams" savulaik ir bāzējušies Losandželosā.

Latvijas sporta draugiem varētu būt interesants tas fakts, ka Losandželosas "Rams" ir vienīgā NFL komanda, kas savās rindās NFL draftā ir izvēlējusies Latvijā dzimušu spēlētāju, jo 1966. gadā tika izvēlēts Vilnis Ezeriņš.

NFL atbildīgās komisijas sēde, kurā lems par šo jautājumu ir plānota 12. janvārī. Lai apstiprinātu kādas komandas pārcelšanos uz Losandželosu, vajag saņemt vismaz 24 balsis no 32 iespējamajām. Tāpat jāpiebilst, ka NFL ir paziņojusi, ka neatkarīgi no tā kura komanda saņems iespēju pārcelties uz jaunu mājvietu, līga palīdzēs tai pārcelšanās organizatoriskajos jautājumos.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

Kurai NFL komandai ir jāļauj pārcelties uz Losandželosu?

  • 33

  • 8

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-03 20:05, pirms 9 gadiem
Ralfs Pepelnics rakstīja: Tās jau kapeikas, pa pāris sezonām friškās un burgeros vien jau atpelnīs
Šo summu atpelnīt nebūtu grūti, turklāt LA tirgū, taču vēl ir jāuzceļ stadions, kas abos gadījumos izmaksā 1.8 miljardus (lab, tur jau ne tikai bumbošanās stadionu būvē, bet kompleksu ar viesnīcām un biroju centriem).

Faktiski, lai komandu pārceltu ir uzreiz jāizliek 2.35 miljardi ASV dolāru (un laika dinamikā šīs izmaksas tikai ieaugs). Uz šo brīdi, ja komanda iekļaujas sākotnējās izmaksās, tad viņiem vajag aptuveni 10 gadus, lai to atpelnītu, turklāt ar nosacījumu, ka komandas vadība no VISU no komandas nopelnīto naudu novirza šiem mērķiem.

     [+] [-]

, 2016-01-03 20:18, pirms 9 gadiem
Pēc Taviem aprēķiniem gadā vidējā peļņa iespējama zem 250M. Izklausās gana labi, lai kāds gribētu ieguldīt 2.5kM, lai pēc 10-15 gadiem varētu gadā tikt pie tādas summas.

     [+] [-]

, 2016-01-03 20:23, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pēc Taviem aprēķiniem gadā vidējā peļņa iespējama zem 250M. Izklausās gana labi, lai kāds gribētu ieguldīt 2.5kM, lai pēc 10-15 gadiem varētu gadā tikt pie tādas summas.
Tas ir labākajām/finansiāli veiksmīgākajām komandām. Švakākajām tā summa ir 10 reizes mazāka. Taču plusos ir visas (pretēji citu līgu piemēriem).

     [+] [-]

, 2016-01-03 20:24, pirms 9 gadiem
Es domāju ka uz LA pārcels Reiders, jo šobrīd tā ir vienīgā no trim ar tik vājiem rezultātiem un vienlaicīgi tik maz faniem. Bay Area tomēr dominē 49niners un par Reideriem vairs fano tikai melnie Oklendas gangsteri. San Diego vajag atstāt pašiem savu komandu (tuvu un daudz Meksikāņu fanu), bet St Luis būs grūtāk sākumā, jo nav no Cali.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-03 21:12, pirms 9 gadiem
Par tēmu tiem, kas nav redzējuši: Last Week Tonight with John Oliver: Stadiums...

     [+] [-]

, 2016-01-03 21:22, pirms 9 gadiem
Biju Raiders šīs sezonas atklāšanas spēlē - salīdzinoši bija vislētākās biļetes salīdzinot ar citām pilsētām, kur viesojos - 49ers vispār nevarēja nopirkt uz 13 septembra spēli.
No sporta veida izplatības - labāk jau pārcelt Raiders, jo SF paliek 49ers, Chargeriem jāpaliek SD. Rams jau man aptiktu, ja paliktu ST Louis, bet tur laikam kopumā ar ekonomiku nav spīdoši, jo kādu laiku atpakaļ arī Blues cīnijās ar finansiālām problēmām!

     [+] [-]

, 2016-01-03 21:36, pirms 9 gadiem
Lai labāk brauc atpakaļ Rams - Vilnis Ezeriņš tur tomēr divus jardus noskrējis kā nekā

  +1 [+] [-]

, 2016-01-03 21:49, pirms 9 gadiem
agrezo rakstīja: Biju Raiders šīs sezonas atklāšanas spēlē - salīdzinoši bija vislētākās biļetes salīdzinot ar citām pilsētām, kur viesojos - 49ers vispār nevarēja nopirkt uz 13 septembra spēli.
No sporta veida izplatības - labāk jau pārcelt Raiders, jo SF paliek 49ers, Chargeriem jāpaliek SD. Rams jau man aptiktu, ja paliktu ST Louis, bet tur laikam kopumā ar ekonomiku nav spīdoši, jo kādu laiku atpakaļ arī Blues cīnijās ar finansiālām problēmām!
Misūrī kopumā pēdējā laikā ir daudz dažādu nemieru un tā nav labākā vieta, kur taisīt daudzmiljonu biznesu, ja alternatīvā ir LA.

Pat Cardinals pēdējos gados ļoti uzmanīgi tērē naudu un, lai arī ir MLB TOP komanda, neko baigāko nav pirkusi un šogad pat Heivardu palaida pie tiešajiem konkurentiem - Cubs, neiesaistoties vairāksolīšanā (toties tā vietā arēnā būs jauns video ekrāns ). Jau daudzus gadus viņu stāri vairāk ir sistēmas, ne brīvo aģentu tirgus nopelns.

Laikam jau nav pārāk ok.

P.S.
Blues savā laikā ēdienu par brīvu piedāvāja, lai cilvēkus arēnā dabūtu.