Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL maina "play-off" formātu un neparedz sezonas atlikšanu pandēmijas dēļ

Rolands Eliņš

NFL maina "play-off" formātu un neparedz sezonas atlikšanu pandēmijas dēļ
NFL komisārs Rodžers Gudels. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL), pasaules spēcīgākā amerikāņu futbola līga, vienojusies par izslēgšanas spēļu formāta maiņu, paplašinot komandu skaitu, kas tajās piedalīsies. Tāpat NFL klubu vadītāji plāno sākt sezonu paredzētajā laikā un ar skatītājiem tribīnēs, tiesa, atzīstot, ka garantēt to nevar koronavīrusa pandēmijas dēļ.

NFL klubu vadītāji nobalsojuši par pārmaiņām, kas stāsies spēkā jau nākamajā sezonā. Līdz šim NFL izslēgšanas spēlēs piedalījās 12 komandas, tagad to skaits palielināts līdz 14. Iepriekš pirmo kārtu varēja izlaist abu konferenču divas vadošās komandas, kamēr tagad šo priekšrocību iegūs tikai konferences uzvarētāja.

NFL komisārs Rodžers Gudels šo ideju bija ierosinājis jau pirms vairākiem gadiem, un pastāvēja liela iespēja, ka tā tiks pieņemta jau 2014. gadā, taču tomēr tika atlikta. Iepriekšējā reize, kad NFL paplašināja izslēgšanas spēles, bija 1990. gadā, kad no desmit komandām skaits pieauga līdz līdzšinējām 12.

Ziemeļamerikas sportu, līdzīgi kā teju visā pārējā pasaulē, iedragājusi koronavīrusa pandēmija, taču NFL tas pagaidām skāris tikai pastarpināti, jo sezona beidzās pirms diviem mēnešiem, bet nākamās sezonas sākums plānots septembrī.

NFL vadība sarunā ar ASV medijiem norādīja, ka klubu īpašnieki pagaidām pieturas pie nostājas, ka līgas sākums nebūs jāpārceļ. „Mēs sagaidām, ka sezona sāksies paredzētajā datumā,” sacīja NFL viceprezidents Džefs Pašs. „Vai esmu par to pilnīgi pārliecināts? Es neesmu pilnīgi pārliecināts, ka pats šeit vēl būšu. Taču es to plānoju, tieši tāpat kā mēs plānojam aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.”

„Vēl ir vairāki mēneši līdz līgas sākumam. Mūsu ticība un mūsu rīcībā esošā informācija mudina mūs strādāt uz to, lai sezona varētu sākties decembrī,” par koronavīrusa pandēmiju izteicās Pašs. Viņš arī pauda pārliecību, ka rudenī nebūs šķēršļu aizvadīt spēles pie pilnām tribīnēm.

Šobrīd gan NFL procesi lielā mērā ir apturēti, klubu bāzes ir slēgtas, atceltas ir ierastās tikšanās ar brīvajiem aģentiem un drafta kandidātiem, kā arī ir neskaidrība par komandu pirmssezonas gatavošanos. NFL vadītāju konferencē tika apspriestas iespējas vienoties par virtuālo starpsezonas programmu, kurā spēlētāji varētu saņemt taktiskās instrukcijas internetā un komandas varētu rīkot videokonferences.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...