Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Streetbasket" un "VEF Rīga" turpina Ezerkrastu vidusskolā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Streetbasket" un "VEF Rīga" turpina Ezerkrastu vidusskolā
Raimonds Elbakjans un Jānis Gailītis Ezerkrastu vidusskolā
Foto: Renārs Buivids

Biedrība "Streetbasket" un basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien Rīgas Ezerkrastu vidusskolā turpināja dienu iepriekš aizsākto projektu "Sports ir mans dzīves stils!", popularizējot sportisko dzīves veidu.

Biedrība „Streetbasket” un basketbola klubs „VEF Rīga” īsteno kopīgu projektu „Sports ir mans dzīves stils!”, popularizējot jauniešu vidū sportisku dzīves veidu.

Pirmā kopīgā ciemošanās pie skolēniem notika 2.novembrī, kad „Streetbasket” un „VEF Rīga” devās uz Rīgas 6.vidusskolu, bet otrdien, 3.novembrī notika viesošanās Rīgas Ezerkrastu vidusskolā.

Šajos pasākumos „Streetbasket” pārstāv tā prezidents Raimonds Elbakjans, basketbola frīstaila meistars Matīss Elmis, reperis „Gacho”, kā arī „VEF Rīgas” basketbolisti. Rīgas 6. vidusskolā viesojās Andrejs Šeļakovs, pastāstot par savu basketbolista karjeru un "VEF Rīgas" komandu, bet 3.novembrī Ezerkrastu vidusskolā "melnibaltos" pārstāvēja Jānis Gailītis.

Tikšanās laikā notiek diskusijas par sporta nodarbību lietderību, kā arī dažādi zināšanu un sportiskie konkursi, kuru uzvarētāji iegūst ielūgumus uz „VEF Rīga” spēlēm un 20.novembrī Rīgā, „Skonto” hallē notiekošo ielu basketbola, boksa, deju un mūzikas pasākumu „Ghetto Basket Winter Edition”. Ezerkrastu vidusskolā īpaši atraktīvs un jautrs izvērtās gandrīz 20 jauniešu sacensības pumpēšanās mākslā. Uzvarētāji paveica vairāk par 60 reizēm!

„Biedrība „Streetbasket”, organizējot ielu basketbola turnīrus Rīgā un citās Latvijas pilsētās, vienmēr iestājusies par veselīgu dzīves stilu, spēļu norises vietas padarot par teritoriju bez alkohola, cigaretēm un narkotikām,” uzsver „Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans. „Jaunajā basketbola sezonā „Streetbasket” gan Latvijā, gan Krievijā aktīvi iesaistīsies sportiska dzīves stila popularizēšanā. „VEF Rīga” šajā sezonā startē vairākos turnīros, ieskaitot Austrumeiropas klubu izveidoto VTB Vienoto līgu, tādēļ arī šī sadarbība nav nejauša.”

„VEF Rīga” mērķis vienmēr ir bijis apvienot sportisko ieceru īstenošanu ar sociāli atbildīga kluba politiku,” akcentē „VEF Rīga” direktore Laila Spaliņa. „Jau pērn īstenojām akciju pret narkotikām, šis ir loģisks turpinājums. Sports patiešām ir mūsu dzīvesstils, un mēs vēlamies tam pievērst arvien lielāku daļu sabiedrības, īpaši bērnus, pusaudžus un jauniešus. Šajā akcijā esam gandarīti sadarboties ar „Streetbasket”, jo mums ir vienots mērķis un dzīves filozofija.”

Rīgas skolu pārstāvjiem ir iespēja aicināt ciemos „Streetbasket” un „VEF Rīga” pārstāvjus, kontaktējoties ar e-pasta streetbasket@inbox.lv starpniecību. Aktuālā informācija par projektu atrodama Index of /

Biedrība „Streetbasket” aktīvu darbību uzsāka 2009.gadā, „Grīziņkalna skeitparkā” trīs reizes sarīkojot pasākumu „Streetbasket Extreme”, kas apvienoja ielu basketbolu un ekstrēmos sporta veidus. Katru ceturtdienu tika rīkoti milzu popularitāti ieguvušie ielu basketbola turnīri „Ghetto Basket”. Sadarbībā ar „Streetbasket” notika sacensības ne tikai Rīgā, bet arī Jelgavā, Aizkrauklē, Spuņciemā un Ragaciemā.

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv