Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

Piesakies! e-Festivālu un e-Sporta laikmets Ghetto Games konferencē 15.decembrī

Andris Kalns
Andris Kalns

Otrdien, 15.decembrī, tiešsaistē norisināsies starptautiskā konference “Ielu sports un e-sports pret COVID – 19”, kurā tiks diskutēts par to, kā šis laiks ir mainījis un turpina ietekmēt sportošanas paradumus, sporta pasākumu īstenošanu un e-sporta laikmeta atlētu paaudzi.

Šis gads daudziem sporta organizatoriem bijis liels pārmaiņu laiks, jo ierobežotās iespējas īstenot aktivitātes, rosināja meklēt alternatīvus veidus, kā īstenot iecerētās aktivitātes vai arī tās atcelt.

Līdz ar lielo pasaules sporta notikumu atcelšanu, sporta organizācijas attīstīja alternatīvus veidus, kā uzturēt komunikāciju un veidot aktivitātes ar savu auditoriju attālināti: online izaicinājumi, online sportošanas aktivitātes/treniņi, pasākumi tika pārcelti uz e-festivāliem, kā arī redzamāka kļuva e-sporta kustība, kurai dienu no dienas pievienojās ar vien vairāk tieši gados jaunāki cilvēki.

Starptautiskās konferences ietvaros tiks diskutēts par sekojošām tēmām:

2020.gada motivācija – kā šis gads motivēja sporta organizācijas paplašināt savas darbības jomas un motivēt savus sekotājus turpināt aktīvu sporta dzīvi
1) Hosē Karlos Loaiza Gallego (Spānija) - LaLiga starptautiskā tīkla delegāts dalīsies pieredzē par to, kā “LaLiga” – Spānijas augstākā futbola divīzijām, viena no vadošajām futbola līgām Eiropā, uzturēja fanu iesaisti līgas ikdienā COVID laikā.
2) Raimonds Elbakjans (Latvija) – jauniešu ielu sporta un kultūras kustības “Ghetto Games” līderis, “Ghetto-e-Games” un “Run For Fun” kustības dibinātājs, dalīsies pieredzē par savu šī gada motivāciju un kustības paplašināšanos.
3) Jegors Matiuhins (Ukraina) – ielu kultūras kustības “Street Culture” dibinātājs. Ukrainas ielu sporta un kultūras viena no redzamākajām personībām stāstīs par to, kā Ukraina ir saredzējusi ielu sportu kā instrumentu sabiedrības saliedēšanai un ienesis reformas Ukrainas sabiedrībā.

e-Sporta mūsdienas un nākotne:
1) Jānis Dzērve - Vadošās e-sporta organizācijas Latvijā “Goexanimo”, izpilddirektors stāstīs par e-sporta aizsākumiem Latvijā/Baltijā un nākotnes tendencēm 2020 – 2030.
2) Intervija ar vienu no Latvijas profesionāliem e-sportistiem, kurš šobrīd Latviju pārstāv pasaules mērogā – Mareks Gaļinskis.
3) Māris Berķis (Latvija) – sporta viedierīču veikala Pulsometrs.lv īpašnieks stāstīs par sporta viedierīču attīstību pandēmijas laikā.

Ielu sports pret COVID -19:
1) Lukas Škoda (Čehija) – pasaules čempionāta futbola frīstailā “Red Bull Street Style” galvenais organizators par pasaules atpazīstamākā futbola frīstaila sacensību organizēšanu tiešsaistē.
2) Lorenco Pinčiroli (Itālija) – viens no vadošajiem sporta pasākumu vadītājiem Eiropā, par ikoniskās ielu sporta infrastruktūras “Court MLN” turpināšanos arī COVID laikā Milānā.
3) Johans Bertonē (Francija) – Lielākā ekstrēmo sporta veidu freestyle festivāla Eiropā “Fise” sporta direktors, kurš dalīsies pieredzē par to, kā šo vērienīgo festivālu organizatori pārcēla uz tiešsaisti “Fise webfestival”.
4) Džeks Dauners (Apvienotā Karaliste) – futbola frīstaileris, pasaules ielu futbola ikona un Instagram influenceris par to, kā kļūt par ielu sporta profesionāli.

Tiešsaistes konference norisināsies 15.decembrī no pl.15.00 – 21.00. Reģistrēties konferencei iespējams International street sports & esports... Dalība konferencē –10EUR – līdz 13.12.2020.

Konference tiek īstenota Izglītības un zinātnes ministrijas “Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam” valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Vairāk informācijas:
Sanda Gertnere
Sanda.gertnere@gmail.com, 29837235