Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Uzvar "Barons" un "Spartans"

Andrejs Siliņš

Uzvar "Barons" un "Spartans"
"Spartans"
Foto: MBL preses dienests

Aizvadītajā nedēļas nogalē Mateja Basketbola līgā (MBL) pie uzvarām tika "Barons" un "Spartans" vienības, kas pārspēja attiecīgi Cēsu "Hornets" un ARX basketbolistus.

"Hornets" sīvi pretojas "baroniem"

Visa spēle bija līdzīga. "Baronam" tā arī neizdevās atrauties, drīzāk "Hornets" prata pietuvoties un pat izlīdzināt rezultātu. "Baroni" visu spēli aizvadīja ļoti nepārliecinoši, kas varēja dārgi maksāt. No otras puses "Hornets" parādīja lielu cīņas sparu, īpaši brīdī, kad rezultāts bija līdzīgs. Varēja pamanīt, ka komandā iniciatīvu ir uzņēmušies jauni spēlētāji. Taču meistarības un pieredzes trūkuma dēļ, nācās piekāpties "Baronam" - 62:70.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija aizsargs Montis Rozenfelds, kurš pretinieku grozā sameta 22 punktus un izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, izpelnoties nedēļas vērtīgākā spēlētāja atzinību. Toms Lamberts pievienoja 16 punktus un piecus bloķētus metienus, bet 12 punkti un četras pārtvertas bumbas Kaspara Ceļmalnieka rēķinā.

"Spartans" izrēķinās ar čempioni

Otrajā sestdienas mačā tikās pagājušās sezonas finālistes - ARX un "Spartans". Otrie, lai gan krietni paplucinātā sastāvā (bez sasirgušā līdera Gata Upeslejas, kā arī centra Kristapa Jurjāna), maču iesāka labāk, nosakot cīņas toni. Otrajā ceturtdaļā ARX izdevās pietuvoties, taču pēc lielā pārtraukuma noteikumus laukumā diktēja "Spartans", tiekot pie pārliecinošas uzvaras - 54:40. Uzvarētājiem Māris Brīdiņš iemeta 17 punktus un pārtvēra četras bumbas, 17 punkti arī Jāņa Kolberga rēķinā, desmit punkti un piecas atlēkušās bumbas Edgaram Antonevičam, bet astoņi punkti Riharda Jakovela kontā. Zaudētāju labā desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas Jānim Malceniekam.

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests