Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"Spartans" kļūst par jaunajiem MBL čempioniem

Andrejs Siliņš

"Spartans" kļūst par jaunajiem MBL čempioniem
"Spartans"
Foto: MBL preses dienests

Par Mateja Basketbola līgas (MBL) 2010. gada čempionvienību kļuvusi "Spartans", kas sestdien "Final Four" turnīra finālā ar rezultātu 51:48 dramatiskā mačā pieveica "Stinger". Trešo vietu izcīnīja "Amikus", kas ar 66:54 uzveica ARX.

Trešā vieta tiek "Amikus"

Mačā par trešo vietu sestdien tikās divas piektdien notikušā pusfināla zaudētājas - "Amikus" un ARX, kas regulārajā sezonā bija attiecīgi trešā un ceturtā. Jau no spēles sākuma "Amikus" pierādīja savu pārākumu, un ARX nekādi nevarēja cauršaut dzelteno ciešo aizsardzību. Puslaikā "Amikus" bija iekrājuši jau 22 punktu pārsvaru (40:18), taču pēc lielā pārtraukuma spēle aizgāja arī ARX un, pateicoties zonas aizsardzībai dienu iepriekš čempionu pilnvaras nolikušie ARX pietuvojās pat līdz mazāk nekā desmit punktu starpībai. Tomēr beigu beigās Amikus" spēja noturēt vadību un izcīnīt uzvaru - 66:54.

Uzvarētājiem Pēteris Cābulis guva 15 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Uldis Kleinbergs pievienoja desmit punktus un piecas rezultatīvas piespēles, bet Aivim Asarītim deviņi punkti. ARX rindās Andrejs Siliņš iemeta 20, bet Elmārs Kairišs pievienoja 11 punktus.

"Spartans" - jaunie MBL čempioni

Pirmo gadu startējot ar jaunu vārdu, "Spartans" vienība kļuvusi par līgas čempioni un pirmo reizi pie titula ticis arī līgas vadītājs Kaspars Šterns! Finālā gan favorītu lomā bija regulārās sezonas uzvarētāji "Stinger", taču jau pirmajā ceturtdaļā melnie "spartieši" parādīja savu spēku - 21:9. Tiesa, līdz puslaika pārtraukumam "Stinger" atguvās un 27:26 "Spartans" labā pēc 16 spēlētām minūtēm.

Otrajā puslaikā mačs ritēja ļoti līdzīgā cīņā. Šī noteikti nebija labākā diena "Stinger" ierastajam uzbrukuma līderim Svenam Niedrītim, bet cits līderis punktu gūšanā tā pa īstam arī neatradās. Pēdējās sekundēs uz soda metienu līnijas stājās Māris Brīdiņš, kurš trāpīja otro no diviem, panākot 51:48 "Spartans" labā. Pēdējā uzbrukumā devās "Stinger", taču līdz sagatavotam metienam tikt tā arī neizdevās - "Spartans" kļuva par 2010. gada MBL čempioniem!

"Spartans" labā finālmačā ar 13 punktiem izcelās Gatis Upesleja, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas. 11 punkti un četras bumbas Mārim Brīdiņam, Jānim Kolbergam desmit punkti, bet Riharda Jakovela kontā astoņi punkti un 15 atlēkušās bumbas. "Stinger" rindās pa 13 punktiem guva Lorands Lapāns un Kalvis Kovaļevs.

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

     [+] [-]

, 2010-05-23 20:31, pirms 14 gadiem
es atvainojos, bet tiešām līdz šim nebiju dzirdējis par Mateja basketbola līgu!
kāds var īsti paskaidrot, kas tas par zvēru?

     [+] [-]

, 2010-05-29 08:10, pirms 14 gadiem
Ķipa tas pats kas NBA tikai 9x sūdīgāks

     [+] [-]

, 2010-06-29 23:23, pirms 14 gadiem
Kā ta šitie atzīmēja? ar mauca ar retro tramvaju par Rīgu? Vai arī viņi bija metro noīrējuši uz vienu nakti?