Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"Barons" pakutina nervus "Stinger"

Andrejs Siliņš

"Barons" pakutina nervus "Stinger"
"Stinger"
Foto: MBL preses dienests

Aizvadītajā nedēļas nogalē Mateja Basketbola līgā (MBL) pie kārtējās uzvaras tika līgas līdere "Stinger", kas sīvā cīņā tikai ar rezultātu 78:75 apspēlēja "Barons", savukārt "Amikus" uzveica Cēsu "Hornets" - 75:51.

Otro reizi pēc kārtas tiekoties ar "Hornets" vienību "Amikus" spēlēja krietni vien pārliecinošāk, jau pirmajās astoņās minūtēs iegūstot solīdu pārsvaru (22:15), ko līdz puslaika beigām izdevās palielināt vēl par desmit punktiem, ļaujot otrajā ceturtdaļā cēsniekiem gūt vien piecus punktus - 37:20. Pēc lielā pārtraukuma nekas daudz nemainījās - "Amikus" turpināja audzēt pārsvaru, kas pirms pēdējās ceturtdaļas bija sasniedzis jau 26 punktus - 56:30. Ieguvuši drošu pārsvaru, "Amikus" nedaudz atslāba, kas ļāva "Hornets" pavisam nedaudz pietuvoties, un spēles beigu rezultāts 75:51 "Amikus" labā.

Lielisku maču "Amikus" rindās aizvadīja centrs Vilnis Salenieks, kura rēķinā ne tikai 20 punkti, bet arī 16 atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas. Kaspars Kasakovskis pievienoja 17 punktus un septiņas bumbas, bet Pēterim Cābulim 13 punkti un četras bumbas zem groziem. Cēsu komandā Stilbis izcēlās ar 14 punktu guvumu.

Otrā sestdienas mačā līgas līdere "Stinger" cīnījās ar "Baronu", kas pēc nīkuļošanas pirmajā pusgadā uzņēmuši apgriezienus. Arī šajā spēlē "Barons" demonstrēja cienīgu sniegumu, pēc pirmā puslaika pat esot vadībā, tiesa, ar minimālu pārsvaru (35:34). Pēc lielā pārtraukuma turpinājās sīva cīņa, taču ar nelielu "Stinger" pārsvaru pēc trešās ceturtdaļas - 60:59. Pēdējā ceturtdaļā, punktus pārsvarā gūstot Brīvulim un Niedrītim, "Stinger" noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru - 78:75.

Svens Niedrītis uzvarētāju labā guva 35 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas, bet Artim Brīvulim "double-double" - 14 punkti un 15 atlēkušās bumbas, savukārt Loranda Lapana rēķinā 14 punkti, sešas bumbas, trīs piespēles un trīs pārtvertas bumbas. Zaudētājiem Mārtiņš Ikaunieks guva 28 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, bet Kasparam Ceļmalniekam 21 punkts un sešas bumbas.

MBL regulārā sezona

9. janvāris

SpēleRezultāts
Amikus - Hornets75:51
Barons - Stinger75:78

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests