Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"Amikus" atspēlējas un uzvar "No Fear"

Andrejs Siliņš

"Amikus" atspēlējas un uzvar "No Fear"
Amikus
Foto: MBL preses dienests

"Amikus" basketbolisti aizvadītajā sestdienā, teicami aizvadot pēdējo ceturtdaļu, izcīnīja septīto panākumu Mateja Basketbola līgā (MBL), ar rezultātu 65:56 apspēlējot "No Fear" vienību.

Pēc uzvaras pagājušajā nedēļā pār līderi "Stinger" aizvadītajā sestdienā "Amikus" maču pret "No Fear" sāka palēnām, sākot ar 2:8, bet kopumā pirmajā ceturtdaļā ļaujot pretiniekam pārņemt stabilu vadību (20:11). Līdz puslaikam gan "No Fear" pārsvars nedaudz saruka (30:24), bet pēc lielā pārtraukuma "Amikus" turpināja pakaļdzīšanos. Veiksmīgi, jo pēc trim spēlētiem ceturkšņiem jau vairs tikai mīnus viens (43:44). Pēdējās astoņās mača minūtēs "Amikus" pārliecinoši pārņēma vadību un to nostiprināja, uzvarot arī visā spēlē ar rezultātu 65:56.

Kaspars Kasakovskis uzvarētāju labā sameta 26 punktus, bet Pēteris Cābulis pievienoja 14 punktus un trīs atlēkušās bumbas. Zaudētāju rindās savukārt Kārlis Vīdžups par spīti neveiksmei no tālmetienu līnijas (3p. 0/10) kopumā guva 19 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, Oskars Bergs sameta 14 punktus un izcīnīja astoņas bumbas, bet Džo Brūksam nedaudz pietrūka līdz "double-double" - deviņi punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Otrā sestdienas mačā "Stinger" ar rezultātu 76:68 apspēlēja "Barons", lai gan pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos (32:40). Lielā mērā pateicoties izrāvienam trešajā ceturtdaļā (23:12), izdevās lauzt spēles gaitu un tikt pie astotā panākuma deviņos aizvadītajos sezonas mačos. Uzvarētājiem Svens Niedrītis sameta 27 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet zaudētājiem Kaspara Ceļmalnieka kontā 22 punkti, četras bumbas un četras piespēles.

MBL 6. februāris

SpēleRezultāts
Amikus - No Fear65:56
Stinger - Barons76:68

Nākamajā sestdienā beidzot laukumā dosies ARX, kas tiksies ar "Spartans" 18:15, bet pirms tam 17:00 spēli aizvadīs "Barons" un Cēsu "Hornets". Kā allaž, mači norisināsies Biznesa augstskolas "Turība" basketbola hallē.

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests