Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Visu laiku labākie spēlētāji MBL

Andrejs Siliņš

Visu laiku labākie spēlētāji MBL
MBL līdzjutēji
Foto: MBL preses dienests

Mateja Basketbola līga (MBL) pastāv kopš 2002. gada, un visus šos gadus ir reģistrēta statistika dažādās pozīcijās. Interesanti būtu paskatīties, kuri starp daudzajiem spēlētājiem ir paši labākie. Jāpiezīmē, ka daži no šiem spēlētājiem pagaidām nespēlē vai arī ir beiguši savu karjeru MBL.

Kopā gūtie punkti

Līderis pagaidām ir Artūrs Kramiņš ar 1025 punktiem, taču viņa rekordu šajā sezonā var pārspēt Edgars Antonevičs ar 986 punktiem, domāju, ka tas arī izdosies šajā sezonā, jo Artūrs Kramiņš šogad ir beidzis spēlēt MBL. Tālu nav arī Artūrs Līmanis ar 985 punktiem, taču Līmanis šogad nespēlē MBL, jo šo sezonu pavada Luksemburgas līgā.

Atlēkušās bumbas

Ilgu laiku līderis bija Miķelis Baštiks, bet par cik jau vairākas sezonas aktīvi nepiedalās MBL, tad pārliecinošs līderis ir Vilnis Salenieks ar 598 bumbām. Izskatās, ka vismaz šosezon to nebūs iespējams pārspēt, jo nākošie divi sekotāji ir Artūrs Līmanis ar 570 un Miķelis Baštiks ar 439. Ceturtā vieta ir stipri tālu Edgars Antonevičs ar 381. Taču zinot to, cik aktīvi cīņā par bumbām spēlē Edgars, viņam ir reāla iespēja pacelties.

Bloķētie metieni

Šajā rādītājā izskatās, ka ir divi favorīti, kurus diez vai izdosies pārspēt šajā sezonā: Arūrs Līmanis ar 61 bloku un Miķelis Baštiks ar 58 blokiem. Trešā vietā ir ierindojies Rihards Jakovels ar 38 bloķētiem metieniem. Ja būtu jāizvelk vidējais rādītājs, tad Rihards noteikt būtu pirmajā vietā, jo spēlē tikai trīs sezonas Mateja līgā.

Rezultatīvās piespēles

Varētu arī nerakstīt, jo visiem tā pat būtu skaidrs, kurš ir visu laiku labākais saspēles vadītājs - Edgars Antonevičs 185 piespēle. Viņu pārspēt var tikai viens spēlētājs, kurš varbūt nav tik klasisks saspēles vadītājs, taču katrā spēlē atrod labu iespēju atdot rezultatīvu piespēli - Kaspars Ceļmalnieks ar 140 piespēlēm. Trešā vietā ir Ģirts Strikauskis ar 115 piespēlēm, taču par cik Ģirts šosezon nespēlē, tad viņam uz pēdām ir vēl viens top saspēles vadītājs Andrejs Siliņš 108 piespēles. Tālu nav arī MBL veterāns Rihards Kondrušs 101 piespēle.

Vienā spēlē sasniegtie rekordi

Tā, piemēram, Artūrs Kramiņš visvairāk guvis punktus vienā spēlē 51 punkts. Vairāki spēlētāji ir bijuši tuvu šim skaitlim. Savukārt Kaspars Raiskums ir izcīnījis visvairāk bumbas zem groza 34 atlecošās bumbas. Izskatās, ka šo rādītāju pārspēt būs diezgan nereāli, jo jāņem vērā, ka komandā, kurā spēlēja Kaspars lielākā daļa spēlētāju bija uz pusi īsāki un jaunāki. Bloķētajos metienos labākais rādītājs ir Artūram Senutam 6 bloki vienā spēlē. Rezultatīvajās piespēlēs ir trīs rekordnieki Edgars Antonevičs, Ģirts Strikauskis un Lorands Lapāns - visiem pa 8 piespēlēm vienā spēlē. Tālmetienos, protams, ir MBL snaiperis - Artūrs Kraminš 11 realizēti tālmetieni vienā spēlē. Pārtvertajās piespēlēs labākais ir Kaspars Reinholds 6 pārtvertās bumbas vienā spēlē.

Kā redzat, tad dažus no šiem rādītājiem ir iespējams pārspēt, vai tas notiks šosezon, to redzēsim.

Visu laiku labākos spēlētājus jūs varat apskatīt sadaļa pie statistikas/ rekordi.

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests