Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Chelsea" vasaras otrajā lielākajā transfērā iegādājas centra aizsargu Fofanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Oficiāli: "Chelsea" vasaras otrajā lielākajā transfērā iegādājas centra aizsargu Fofanā
Veslijs Fofanā. Foto: IMAGO/News Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" par 82,5 miljoniem eiro iegādājies centra aizsargu Vesliju Fofanā, kurš ar jauno komandu parakstījis līgumu uz septiņām sezonām. Iepriekš francūzis pārstāvēja "Leicester City".

"Šeit esmu ieradies izcīnīt trofejas – Čempionu līgas, Premjerlīgas, FA kausu, Līgas kausu. Pilnīgi visu! Esmu ieradies uzvarēt, un klubs ir būvēts tā, lai uzvarētu," pēc pievienošanās Londonas "Chelsea" teica 21 gadu vecais Veslijs Fofanā.

Centra aizsargs 2020. gada rudenī pārcēlās uz "Leicester City", kur kļuva par vienu no komandas līderiem. Sarunas par viņa pārdošanu izvērtās ilgas, jo pirmie "Chelsea" piedāvājumi tika atraidīti. Pats futbolists bija neapmierināts ar šādu lēmumu, tāpēc pēdējos Lesteras mačos palika ārpus pieteikuma.

Fofanā kļuvis par vasaras otro dārgāko spēlētāju. Viņa iegādes summu pārsitis tikai labās malas uzbrucējs Antonijs, kuru "Manchester United" no Amsterdamas "Ajax" nopirka par 95 miljoniem eiro (darījuma pamata summa).

Četri no Top5 futbolistiem iegādāti Premjerlīgā – vēl arī Darvins Nunjess (75 miljoni, "Liverpool") un Kazemiru (70,65 miljoni, "Manchester United"). Savukārt trešajā vietā ir Oreljēns Čuamenī, kuru Madrides "Real" nopirka par 80 miljoniem, bet ar bonusiem summa var sasniegt 100 miljonus.

Tāpat jāatzīmē, ka Fofanā kļuvis par vēsturē trešo dārgāko Premjerlīgas aizsargu, piekāpjoties tikai Harijam Magvairam un Virdžilam van Deikam.

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/en/news/a...

     [+] [-]

, 2022-08-31 20:31, pirms 2 gadiem
Kāds var paskaidrot, kā var parakstīt līgumu uz septiņām sezonām? Ja nemaldos, bija limits maksimālajam līguma termiņam - pieci gadi.

     [+] [-]

, 2022-08-31 21:20, pirms 2 gadiem
5+1+1