Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

3x3 lielvalstu duelī Serbija sakauj ASV, uzvar arī Nīderlande

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

3x3 lielvalstu duelī Serbija sakauj ASV, uzvar arī Nīderlande
Serbijas un ASV basketbolisti. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs noslēgusies pirmā sacensību diena 3x3 basketbola turnīrā vīriešiem. Pie uzvaras tika Latvijas izlases nākamā pretiniece Nīderlande, bet divu 3x3 basketbola lielvalstu duelī Serbija tika galā ar ASV izlasi.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrs vīriešiem sākās ar Latvijas izlases uzvaru. Nākamajā spēlē laukumā devās latviešu rītdienas pretinieki no Nīderlandes, kuri sacentās ar Ķīnas izlasi. Vortijs de Jongs spēli sāka ar divu punktu gājienu, bet Jiarens Žao atbildēja ar sekmīgu tālmetienu. Kad spēlētas bija trīs minūtes, Dimeo van der Horsts nokārtoja Nīderlandei četru punktu pārsvaru (8:4).

• Turpinājumā ķīnieši centās atspēlēties, bet tuvāk par diviem punktiem netika. Labi uzbrukumā turpināja spēlēt Van der Horsts, palīdzot Nīderlandes izlasei sasniegt arī piecu punktu pārsvaru (12:7). Venbo Lu un Žao ar tālmetienu atgrieza ķīniešus cīņā, bet atbildi parādā nepalika Van der Horsts. Lielisku punktu spēlei lika Vortijs, kurš arī trieca bumbu grozā no augšas, palīdzot nīderlandiešiem uzvarēt ar 21:16. Viņš bija rezultatīvākais savā komandā ar deviņiem punktiem, bet Nins Žans Ķīnas labā guva septiņus.

Jau pirmajā sacensību dienā varēja vērot divu 3x3 basketbola lielvalstu dueli starp Serbijas un ASV izlasēm, kuras uzskatāmas par galvenajām turnīra favorītēm. Abas komandas spēli sāka ar izspēlēm uz groza apakšu, nepilnā pus minūtē serbiem izvirzoties vadībā ar 2:1. Jimers Fredets apliecināja sevi no tālās distances, bet tad izkārtoja triecienu grozā no augšas Karīmam Medoksam (4:2). Serbi visus punktus trijās minūtēs savāca groza apakšā, spējot arī panākt izlīdzinājumu (5:5).

• ASV izlasei vēlreiz izdevās nedaudz atrauties, bet, tuvojoties spēles laika vidum, Marko Brankovičs ar sekmīgu tālmetienu uz brīdi izvirzīja vadībā savu komandu. Amerikāņi guva nākamos divus punktus, atjaunojot minimālu pārsvaru (10:9). Pēc pārtraukuma iespaidīgi bumbu grozā no augšas ar sodu trieca pasaules spēlētāju ranga līderis Strahinja Stojačičs, pēc tam realizējot arī divus soda metienus, jo ASV bija piezīmju norma. Arī Brankovičs īsi pēc tam stājās uz līnijas, dodot serbiem trīs punktu pārsvaru (13:10).

• Izšķirošs brīdis bija Kenjona Berija sitiens ar elkoni Mihailo Vasičam, par ko tika piešķirta nesportiskā piezīme. Serbi palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, soļojot pretī uzvarai. Laika atspēlēties vēl bija daudz, bet 10 nopelnītie sodi ierobežoja amerikāņus. Labas epizodes uzbrukumā padevās Medoksam, bet ar to bija par maz, lai noķertu serbus, kuri uzvarēja spēli ar 22:14. Marko Brankovičs izcēlās ar astoņiem punktiem, bet ASV izlases labā sešus guva Karīms Medoks.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem, 30. jūlijs

SpēleRezultāts
Latvija - Lietuva21:14
Ķīna - Nīderlande16:21
Polija - Francija19:21
Serbija - ASV22:14

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem

VKomandaSUZGP
1.Serbija11022
2.Latvija11021
3.Nīderlande11021
4.Francija11021
5.Polija10119
6.Ķīna10116
7.Lietuva10114
8.ASV10114

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-31 00:18, pirms 2 mēnešiem
Pagaidām bez īpašiem pārsteigumiem