Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 volejbolistēm Rīgā notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrā kārta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U17 volejbolistēm Rīgā notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrā kārta
Foto: LVF

Rīgas 49. vidusskolas sporta hallē aprīlī norisināsies Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas 2. kārta meiteņu volejbola izlasēm. Uz finālturnīru tēmēs arī Itālijas speciālista Danieles Kaprioti trenētā Latvijas valstsvienība, spēkojoties ar Grieķiju, Somiju un Slovēniju.

Kvalifikācijas otrās kārtas C grupas mači ieplānoti Latvijas galvaspilsētā. “Turpinām iepriekšējos gados iesākto virzienu organizēt jauniešiem kvalifikācijas spēles Latvijā. Liels prieks, ka arī šogad ir iegūtas šādas tiesības, jo katri šādi mazi volejbola svētki vairo sporta veida redzamību, kā arī dod papildus spēkus un motivāciju mūsu spēlētājiem parādīt labu sniegumu,” atzīst nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

2. kārtas C grupā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Latvija, Slovēnija, Somija un Grieķija. Turnīra rīkotājvalsts nokļuva spēcīgākajā izlozes grozā. “Mums nav vājākā grupa, bet nav arī pati stiprākā. Ir grupas, kur viena izlase ir klasi vājāka. Bija cerība, ka izlozē mums varētu iekrist tāda komanda, kuru potenciāli bez lieliem riskiem vajadzētu uzvarēt, bet jāspēlē ar to, kas ir. Man šķiet, ka mūsu grupā visas komandas ir vienlīdzīgā situācijā,” lēš Latvijas galvenā trenera asistents Jānis Jerumanis.

Vēl ir gandrīz mēnesis, lai sagatavotos cīņai. “Mēs mazliet atpaliekam spēles disciplīnā, patlaban pie tā intensīvi strādājam. Mēģinām pielīdzināties tam ātrajam un spēcīgajam volejbolam, kādu šobrīd veido Eiropas komandas. Labi, ka mūsu galvenais treneris Daniele Kaprioti to visu rāda un stāsta. Fiziski neesam daudz sliktākas, bet ir lietas, pie kurām jāpiestrādā un kas jāuzlabo. Šobrīd strādājām pie pārejas no uzbrukuma uz aizsardzību, lai būtu ātra kustība, kad esi savās pozīcijās un gatava darboties, spēlēt nākamo bumbu,” atklāj izlases galvenā trenera asistente Ieva Ņečiporuka.

Kādas ir mūsu izredzes grupā? “Var būt visādi. Šajā vecumā tas volejbols ir visai līdzīgs. Fiziski mēs varbūt nekrītam ārā, bet komandas sadarbība vēl jāuzlabo... Strādājam pie tā, lai pieslēgtu pēc iespējas vairāk uzbrucēju - lai katrā epizodē būtu gatavas darboties vismaz četras uzbrucējas. Ja spēsim to parādīt laukumā, tad būsim tikpat vienlīdzīgi kā mūsu pretinieki,” uzskata Jerumanis. “Tikt labāko divu komandu vidū ir reāli, bet pašiem jāizdara tās lietas laukumā.”

U17 Eiropas čempionāta meiteņu finālturnīrs 11.-23. jūlijā notiks Serbijā un Ungārijā. Finālsacensībās pirmoreiz spēlēs 16 izlases (iepriekš bija 12).

Kvalifikācijas otrajā kārtā piedalīsies arī U17 Latvijas zēnu izlase, kas 20.-22. aprīlī B grupas mačos Serbijā cīnīsies pret laukuma saimniekiem, austriešiem un vāciešiem. Divas labākās komandas iekļūs finālturnīrā, kas 19.-30. jūlijā norisināsies Melnkalnē.

U17 EČ meiteņu kvalifikācijas spēles Rīgā
20.04 18:00 Latvija - Grieķija
21.04 18:00 Latvija - Somija
22.04 18:00 Latvija - Slovēnija

Informāciju sagatavoja:
Diāna Rijkure
Latvijas Volejbola federācija