Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Krievija izslēdz Deivisa kausa čempioni Spāniju, palīdzot Serbijai tikt ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krievija izslēdz Deivisa kausa čempioni Spāniju, palīdzot Serbijai tikt ceturtdaļfinālā
Daniils Medvedevs svētdien guva sezonas 60. uzvaru. Foto: EPA/Scanpix

ATP ranga līdera Novaka Džokoviča pārstāvētā Serbijas komanda kļuva par vienu no divām izlasēm, kas Deivisa kausa finālturnīra ceturtdaļfinālos tika no savas grupas otrās vietas. Tas neizdevās iepriekšējā finālturnīra čempionei Spānijai, kas svētdienas vakarā ar 1:2 zaudēja Krievijas Tenisa federācijas komandai.

Serbija sestdien ar 1:2 zaudēja Vācijai, kas savukārt nākamajā dienā ar 2:1 apspēlēja Austriju un uzvarēja F grupā. Serbijai teorētiski bija iespējas ceturtdaļfinālā iekļūt kā vienai no divām labākajām otro vietu ieguvējām, un tieši tas arī notika. Identiskā veidā tālāk tika arī Zviedrija, bet čempionei Spānijai nebija lemts, grupu turnīra pēdējā mačā Madridē sīvā cīņā piekāpās galvenajai favorītei Krievijai.

Spāņus vadībā ar negaidītu uzvaru izvirzīja 40 gadus vecais Felisiano Lopess, kurš rangā noslīdējis uz 106. vietu. Viņš ar 2:6, 6:3, 6:4 sakāva piekto numuru Andreju Rubļovu, pirmoreiz kopš 2018. gada vasaras uzveicot ranga Top 10 spēlētāju. Spāņu kreilis pirms trim gadiem Londonā ar 6:3, 6:7(7), 6:3 apspēlēja devīto numuru Davidu Gofānu.

Ranga otrais numurs Daniils Medvedevs ar 6:2, 7:6(3) pieveica divdesmitnieku noslēdzošo Pablo Karenjo Bustu. Krievijas tenisa līderim 2. setā vajadzēja atspēlēt trīs geimu deficītu (0:3) un piecas mačbumbas, lai pieliktu punktu. Viņš pie 5:4 neizservēja maču, uzvaru drīz gan nokārtojot taibreikā.

Medvedevam pret Karenjo Bustu tagad ir 5-2 bilance, ieskaitot 3-1 šogad. Spānis spēja uzvarēt Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā (6:2, 7:6(5)), vēlāk izcīnot bronzas medaļu.

"US Open" čempions svētdien guva sezonas 60. uzvaru, kļūstot par vienīgo spēlētāju, kurš šogad sasniedza šo atzīmi. Par vienu uzvaru mazāk ir Aleksandram Zverevam, kurš pirms astoņām dienām Medvedevu uzveica "ATP Finals" titula cīņā Turīnā. Zverevs Deivisa kausa finālturnīrā nepiedalās.

Krieviem izšķirošajā dubultspēlē uzvaru guva Rubļovs un Aslans Karacevs, kuri ar 4:6, 6:2, 6:4 pieveica Lopesu un Marselu Granoljersu. Veterāns Lopess nokārtoja 1. seta vienīgo breiku, kad devītajā geimā krievus divreiz atspēlēja ar apvedošajiem sitieniem, bet mača turpinājumā krievi bija ievērojami labāki.

Spāņi 2. setā abus geimus dabūja pēc lielu deficītu atspēlēšanas – ceturtajā geimā no 0:40, bet sestajā geimā no 0:30. Izšķirošajā setā bija tikai viena breikbumba, kas tika sagaidīta pēdējā geimā. Tur iespaidīgi nospēlēja Karacevs, kurš guva trīs punktus, ieskaitot mača pēdējo punktu (ar apvedošo sitienu).

Spānija pirms diviem gadiem kļuva ar pirmā Deivisa kausa finālturnīra čempioni, finālā Madridē ar 2:0 pieveicot Kanādu. Spāņiem šoreiz nebija vairāku labāko spēlētāju – ne vien sezonu jau vasarā beigušā Rafaela Nadala, bet arī Roberto Bautistas Aguta un Karlosa Alkarasa. Veterāns Bautista Aguts treniņā guva vēdera muskuļa savainojumu, bet 18 gadus vecajam Alkarasam ir koronavīruss.

Deivisa kausa finālturnīrs Madridē, Insbrukā un Turīnā

GMačsRez.GMačsRez.
ASpānija – Ekvadora3:0DHorvātija – Austrālija3:0
Krievija – Ekvadora3:0Austrālija – Ungārija2:1
Spānija – Krievija1:2Horvātija – Ungārija2:1
BKanāda – Zviedrija0:3EASV – Itālija1:2
Kazahstāna – Zviedrija2:1Itālija – Kolumbija2:1
Kanāda – Kazahstāna0:3ASV – Kolumbija1:2
CFrancija – Čehija2:1FSerbija – Austrija3:0
Francija – Lielbritānija1:2Serbija – Vācija1:2
Lielbritānija – Čehija2:1Vācija – Austrija2:1

Madride – A un B
Insbruka – C un F
Turīna – D un E

Ceturtdaļfināli

DatumsMačs
29.11.Itālija – Horvātija
30.11.Lielbritānija – Vācija
01.12.Serbija – Kazahstāna
02.12.Krievija – Zviedrija