Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs ar divām uzvarām ieved Serbiju Deivisa kausa pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs ar divām uzvarām ieved Serbiju Deivisa kausa pusfinālā
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Serbijas izlasei vajadzēja divas uzvaras no Novaka Džokoviča, lai Deivisa kausa ceturtdaļfinālā Madridē pieveiktu Kazahstānu (2:1), jo Miomirs Kecmanovičs pirmajā vienspēlē zaudēja pēc četru mačbumbu neizmantošanas.

Serbijas kapteinis Viktors Troickis pirmajā spēlē uzticējās debitantam Kecmanovičam (ATP 69.), jo iepriekšējos divos mačos nepārliecinoši darbojās Dušans Lajovičs (#33) un Filips Krajinovičs (#42). Pirmais knapi ar 7:6(5), 3:6, 7:5 uzvarēja austrieti Džeraldu Melceru, bet otrais ar 6:7(4), 4:6 zaudēja vācietim Denisam Kepferam.

Kecmanovičs tuvojās uzvarai pret bijušo Top 40 spēlētāju Mihailu Kukuškinu (ATP 182.), taču neizmantoja četras mačbumbas un dramatiskā cīņā, kas ilga 3:18 stundas, zaudēja ar rezultātu 6:7(5), 6:4, 6:7(11).

Šķita, ka spēle beigsies 3. seta devītajā geimā, kad Kecmanovičs stājās uz serves līnijas. Viņš drīz ieguva divkāršo mačbumbu – 5:3 un 40:15, taču no tik lieliskas pozīcijas uzvarēt nespēja. Kukuškins abas mačbumbas atspēlēja ar "forehand" uzbrukumiem.

Kazahstānas veterāns ilgo geimu pabeidza ar trešās breikbumbas realizēšanu. Viņš jaudīgi pa diagonāli atsita Kecmanoviča servi, un Serbijas tenisists nespēja atbildēt precīzi, bumbiņu raidot tīklā. Viņam pēc šī geima bija medicīnas pārtraukums kreisās kājas problēmas dēļ. Kecmanovičs cīņas turpinājumā kortā bija manāmi lēns, taču vēl tika pie iespējām uzvarēt.

Viņam taibreikā bija minibreika pārsvars (4:1) un vēl divas mačbumbas. Pirmā pie 6:5 neizmantota savas serves izspēlē ("forehand" kļūda, trāpot autā), bet otrā pie 7:6 uzņemšanā. Kukuškins ieservēja labu pirmo servi, kuru Kecmanovičs atsita neprecīzi.

Kecmanovičs turpinājumā spēja atspēlēt četras mačbumbas, tomēr drīz bija spiests atzīt sakāvi, kad Kukuškins pie 12:11 jaudīgi atsita serba pirmo servi, devās pie tīkla un ar nākamo sitienu piespieda Kecmanoviču kļūdīties – bumbiņa piezemējās autā.

Džokovičam vajadzēja tikai stundu un 16 minūtes, lai ar 6:3, 6:4 sakautu Aleksandru Bubļiku (ATP 36.). Ranga līderis atvairīja abas breikbumbas, bet pats spēja realizēt tikai 2/11.

Džokovičs izšķirošajā dubultspēlē kopā ar Nikolu Čačiču pieveica Andreja Golubeva un Aleksandra Ņedovesova duetu – 6:2, 2:6, 6:3. Kazahstānas komandā par vājo posmu izšķirošajā setā kļuva Golubevs, abiem breikiem notiekot viņa servēšanas reizēs.

Serbija pusfinālā tiksies ar Horvātiju. Sākot no otrdienas, visi mači notiks Madridē.

Deivisa kausa finālturnīrs Madridē, Insbrukā un Turīnā

Ceturtdaļfināli

PilsētaMačsRez.
TurīnaItālija – Horvātija1:2
InsbrukaLielbritānija – Vācija1:2
MadrideSerbija – Kazahstāna2:1
MadrideKrievija – Zviedrija02.12.