Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs 18. reizi uzvar Čiliču, taču finālā spēlēs Horvātija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs 18. reizi uzvar Čiliču, taču finālā spēlēs Horvātija
Horvātijas komanda. Foto: AFP/Scanpix

Par Deivisa kausa finālturnīra pirmo finālisti kļuva Horvātija, kas piektdienas vakarā Madridē ar 2:1 uzvarēja Serbiju. Ranga līderis Novaks Džokovičs pirmo numuru duelī pieveica Marinu Čiliču, taču vēlāk zaudēja izšķirošajā dubultspēlē.

Horvātijas izlasē par negaidītu varoni kļuvis ranga 279. vietā esošais Borna Gojo, kurš uzvarējis visās trīs vienspēlēs, dodot horvātiem lieliskas izredzes uz panākumu visā mačā, jo horvātiem ir garantēts favorītu statuss dubultspēlē, kur laukumā tiek laisti ranga pirmie divi numuri Mate Pavičs un Nikola Mektičs.

Gojo šodien ar 4:6, 6:3, 6:2 uzveica Dušanu Lajoviču (ATP 33.), dominētā duelī esot vadībā arī zaudētajā 1. setā, kur viņam bija breika pārsvars ar 4:1, no tā brīža zaudējot piecos geimos pēc kārtas.

Gojo uzvara samazināja spiedienu uz Marinu Čiliču (ATP 30.), kura kārtējais zaudējums ranga līderim Novakam Džokovičam bija sakāve, kuru horvāti varēja atļauties. Džokovičs bija pārāks ar 6:4, 6:2, atspēlējot visas astoņas breikbumbas, svinot 18. uzvaru 20 savstarpējos mačos.

Puse no Džokoviča atvairītajām breikbumbām bija 1. seta pēdējā geimā. Serbijas atlēts pārliecinoši atspēlēja trīs no četrām breikbumbām, bet vienā – otrajā izspēlē – Čiličs bija lieliskā pozīcijā. Viņš ar labo sitienu pa diagonāli izstūma pretinieku no korta, bet kļūdījās ar nākamo sitienu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Seta pēdējie divi geimi kļuva par cīņas lūzuma punktu. Čiličs iepriekšējā geimā pie 4:4 servi zaudēja no 40:0 pārsvara, geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Džokovičs 10. geimā setu izservēja no 15:40 pozīcijas un drīz guva vieglu uzvaru 2. setā, kur Čiličs vienu no diviem geimiem (pirmo) dabūja pēc trīs breikbumbu atspēlēšanas.

Džokovičs pusstundu vēlāk devās uz dubultspēli, kurā viņa pārinieks bija Filips Krajinovičs, nevis Nikola Čačičs, ar kuru Džokovičs uzvarēja dubultspēlē pret Kazahstānu. Pavičs un Mektičs Džokoviča komandu sakāva ar 7:5, 6:1. Serbiem bija tikai viena breikbumba, to iegūstot pēdējā geimā. Mektičs trāpīja labu pirmo servi.

Horvātija pirmoreiz uzvarēja Serbiju (1-2). Divkārtējā Deivisa kausa čempione, kas titulus izcīnīja 2005. un 2008. gadā, svētdien finālā sacentīsies ar Krieviju vai Vāciju. Otrais pusfināls sāksies sestdien plkst. 14:00.

     [+] [-]

, 2021-12-04 01:29, pirms 2 gadiem
Gojo un Lajoviča maču vakar tiesāja, nekompetenti tiesneši. Viņi ļoti daudz reižu pieņēma nepareizos un kļūdainos lēmumus. Viņi ignorēja Gojo autus, bet Lajoviča autus viņi neignorēja. Viņi arī ignorēja Lajoviča vinnerus vairākās situācijās, bet Gojo vinnerus viņi neignorēja. Serbija zaudēja Horvātijai vakar pusfinālā, dēļ tiesnešu nekompetences mačā starp Gojo un Lajoviču. Tur tiesneši visu salaida grīstē. Ļoti vāja tiesāšana no tiesnešu puses mačā starp Gojo un Lajoviču.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:12, pirms 2 gadiem
Nolem vispirms 3 lielas uzvaras gada sākumā, turpinājumā 4 lieli zāģi pēc kārtas. Atgādinu - OS, USOpen, Masters Finals, Davis Cup.

     [+] [-]

, 2021-12-04 19:21, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Nolem vispirms 3 lielas uzvaras gada sākumā, turpinājumā 4 lieli zāģi pēc kārtas. Atgādinu - OS, USOpen, Masters Finals, Davis Cup.
Vinam 34 gadi. Paldies ka ATP ir vieni luzeri paliek, vinam ir 3 lielas uzvaras. Bet fiziski pec WIM vinam bija gruti, tapec luzeri dabuja uzvaras