Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kā "Kings" kapteinis divus Stenlija kausus izcīnījušais Brauns beigs karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kā "Kings" kapteinis divus Stenlija kausus izcīnījušais Brauns beigs karjeru
Dastins Brauns. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" uzbrucējs Dastins Brauns paziņojis, ka aizvada pēdējo sezonu karjerā. 37 gadus vecais hokejists spēlējis tikai vienā komandā, divreiz izcīnot Stenlija kausu.

Losandželosas "Kings" pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezusies izslēgšanas spēlēs, un Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā pretī stāsies Edmontonas "Oilers". Dastina Brauna atlikušās karjeras ilgums atkarīgs no komandas sekmēm, jo viņš regulārās sezonas pašā izskaņā paziņojis, ka aizvada pēdējo sezonu karjerā.

37 gadus vecais uzbrucējs, kurš visas 18 sezonas pārstāvējis "Kings", šosezon 63 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtiem un 28 punktiem. Karjeras griezumā viņa kontā ir 1295 mači un 712 punkti. Kluba vēsturē viņš ir pirmais aizvadītajos mačos, sestais – vārtu guvumos, septītais – punktos, astotais – piespēlēs.

Laika posmā no 2008. līdz 2016. gadam Brauns bija "Kings" kapteinis, palīdzot klubam pirmo reizi vēsturē izcīnīt Stenlija kausu. 2012. gadā viņš 20 playoff spēlēs guva 20 punktus, un Losandželosa finālā tika galā ar Ņūdžersijas "Devils". Divus gadus vēlāk 26 spēlēs Brauns guva 14 punktus, un "Kings" izšķirošajā sērijā pārspēja Ņujorkas "Rangers".

2016. gadā klubā notika pārmaiņas, un Braunam tika atņemta kapteiņa uzšuve, pienākumus pārņemot komandas vadošajam centram Anžem Kopitaram. Kopš otrā titula "Kings" vairs nav izdevies pārvarēt Stenlija kausa pirmo kārtu. Iepriekšējās septiņās sezonās komandai tikai divas reizes bija pa spēkam kvalificēties playoff, pirmajā kārtā zaudējot ar 1-4 un 0-4.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dustin-bro...