Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kamešs hiperaktīvs, Rudņevs atkal uz maiņu, vilki gandrīz izkrituši

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kamešs hiperaktīvs, Rudņevs atkal uz maiņu, vilki gandrīz izkrituši
Vladimirs Kamešs (pa kreisi)
Foto: championat.ru

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām aizvadītajā nedēļas nogalē.

Artjoma Rudņeva "Hamburger" SV svētdien 31. kārtas (no 34) spēlē izbraukumā spēkojās ar tiešo konkurenti cīņā par 4. vietu (un pēdējo ceļazīmi uz Čempionu līgu) "Schalke 04". Rudņevs trešo spēli pēc kārtas iznāca vien uz maiņu - šoreiz 63. minūtē pie nelabvēlīgā 1:3. Drīz vien, 66. minūtē, "Schalke 04" guva ceturtos vārtus, "hattrick" sasniedzot Klāsam Janam Huntelāram, un cīņas liktenis praktiski bija skaidrs. Atlikušajā laikā "Schalke 04" bija vēl vairākas iespējas, bet HSV spēlēja vāji un pelnīti zaudēja ar 1:4. Rudņevs pie bumbas tika gaužām reti.

Pēc šī zaudējuma gandrīz skaidrs, ka HSV Čempionu līgai nekvalificēsies un vēl būs pamatīgi jānopūlas, lai tiktu Eiropas līgā - šajā zonā esošajām 5. un 6. vietas īpašniecēm "Eintracht" un "Freiburg" ir attiecīgi 46 un 45 punkti, bet HSV ir 44 punkti un 8. vieta.

Aleksandrs Cauņa svētdien sava Maskavas CSKA 0:2 zaudējumā pret Kazaņas "Rubin" nebija pat pieteikumā - acīmredzot neatguvās no savainojuma, jo pirms šīs spēles trenējās individuāli mediķu uzraudzībā. Par laimi CSKA, uzvaru nespēja gūt arī tuvākā sekotāja "Zenit" (tikai neizšķirts 2:2 viesos pret "Kuban") un četras kārtas pirms turnīra beigām CSKA pārsvars pār "Zenit" ir trīs punkti.

Vienāda punktu skaita gadījumā nākamais rādītājs ir uzvaru skaits (šobrīd CSKA par divām vairāk), tā ka CSKA četros mačos pietiks izcīnīt trīs uzvaras, lai neatkarīgi no "Zenit" rezultātiem kļūtu par Krievijas čempioni. Atlikušo maču kalendārs: mājās pret "Terek", viesos pret "Lokomotiv", mājās pret "Kuban" un viesos pret "Rostov".

Toties sestdien "Amkar" sastāvā jau sesto spēli aizvadīja Vladimirs Kamešs, viņš atkal uznāca uz maiņu. Cīņā ar Groznijas "Terek" Kamešs uznāca laukumā brīdi pēc tam, kad komanda nonāca iedzinējos ar 0:2. Kamešs bija vēl aktīvāks nekā ierasts, dažu minūšu laikā četras(!) reizes sitot pa vārtiem. Pēc tam Kamešs arī nopelnīja soda sitienu pie paša soda laukuma - tas gan rezultātu nenesa. Vēlāk partneri vienus vārtus atguva, bet Kamešs kompensācijas laika izskaņā pie rezultāta 1:2 bija ļoti tuvu tam, lai kļūtu par mača galveno varoni - diemžēl pēc viņa sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu (01:52 šo momentu varat noskatīties šeit)! Katrā ziņā labi zināmais krievu portāls championat.com atzina Kamešu par labāko "Amkar" rindās, lai gan mūsu futbolists iznāca vien uz maiņu 2. puslaika vidū.

Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša "Wolverhampton" mājās ar 1:2 zaudēja "Burnley", kas praktiski par 100% nozīmē izkrišanu. Lai noturētos, ne tikai jāuzvar pēdējā kārtā pašiem (viesos pret "Brighton"), bet arī jācer, ka zaudēs "Peterborough" (viesos pret "Crystal Palace") un "Barnsley" (viesos pret "Huddersfield"), turklāt jāpanāk labāka vārtu attiecība nekā "Peterborough", kurai tā šobrīd ir par četriem vārtiem labāka. Gorkšam pēdējā spēlē visas 90 minūtes. Atcerēsimies gan, ka Gorkšs joprojām pieder "Reading" (svētdien oficiāli izkrita no Premjerlīgas) un "Wolverhampton" ir tikai īrē.

Neveiksmīga spēle sestdien Gerija Džonsona trenētajai "Yeovil Town", kas ar īrēto Vitāliju Maksimenko regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā viesos ar 2:3 zaudēja "Bury". Visi trīs vārti ielaisti pirmajās 32 minūtēs, Maksimenko pilna spēle. Zaudējums nozīmē to, ka "play-off" pirmajā kārtā (jāpārvar divas kārtas, lai iekļūtu pēc spēka 2. līgā jeb Čempionātā) "Yeovil Town" tiksies ar "Sheffield United".

Andra Vaņina "Sion" izbraukumā neaizvadīja maču pret "Servette" - tas pārcelts pielijušā laukuma dēļ.

Polijas čempionātā Arta Lazdiņa Gļivices "Piast" uzņēma turnīra līderi Varšavas "Legia" un prata nopelnīt punktu - 0:0. Lazdiņš uznāca uz maiņu 62. minūtē. "Piast" izdevās apstādināt arī TOP3 rezultatīvāko turnīra futbolistu Vladimiru Dvališvili, kurš savulaik pārstāvēja "Skonto". Lazdiņa "Piast" sešas kārtas pirms beigām ieņem augsto 5. vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no bronzas pozīcijas īpašnieces, kas vienlaikus apzīmē arī Eiropas līgu.

Denisa Rakela Katovices GKS Polijas 1. līgas ietvaros viesos nospēlēja 1:1 ar Bitomas "Polonia" - mūsu futbolista komanda 82. minūtē tika priekšā, bet 89. minūtē gandrīz iegūto uzvaru izlaida. Rakels tika nomainīts 69. minūtē pie rezultāta 0:0. GKS esot aizvadījusi ļoti vāju spēli.

Pēc ilga laika pie spēlēšanas DĀR čempionātā "Golden Arrows" rindās ticis Pāvels Šteinbors. Viņš cīņā ar "SuperSport United" sākotnēji bija rezervē, taču tika laukumā 26. minūtē, jo sarkano kartīti par pārkāpumu ārpus soda laukuma nopelnīja komandas šī brīža pirmais vārtsargs Sedriks Gumede (vietējais futbolists). Šteinbors, stājies vārtos, kādā no epizodēm arīdzan varēja tikt noraidīts - Pāvels tvēra bumbu ar rokām ārpus soda laukuma, taču tika pažēlots un nopelnīja vien dzelteno plāksteri. "Golden Arrows", aizvadot lielāko daļu spēles mazākumā, cīnījās varonīgi, tomēr 71. minūtē ielaida vienīgos vārtus (Šteinbors nav vainojams) un zaudēja ar 0:1. Ritus Krjaukļa nebija pieteikumā.

Denisa Ivanova "Baku" mājās ar 2:1 pārspēja "Simurq", četras kārtas pirms turnīra beigām iegūstot labas cerības izraut 4. vietu (labāko trijnieks jeb Eirokausu zona ir neaizsniedzama) - "Simurq" tagad ir tikai par diviem punktiem vairāk. Ivanovam pilna spēle, kas šosezon nav bijusi bieža parādība. Ivanovam kopumā 13 spēles aizvadītajās 28 kārtās.

Otrā sešinieka spēlēs uzvaras turpina krāt Oskara Kļavas AZAL - svētdien 2:0 pret "Khazar". AZAL otrā sešinieka spēlēs bilance 5-1-0 un jau astoņu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju "Revan". Kļava šobrīd ir komandas pamatsastāva spēlētājs.

Eduarda Višņakova "Shahter" Kazahstānas čempionātā izbraukumā ar 2:1 pārspēja "Tobol". Mūsu uzbrucējs uznāca uz maiņu tikai 88. minūtē. "Shahter", kurai vasarā jāpiedalās Čempionu līgā, pēc šīs uzvaras pacēlusies uz 6. vietu un no 3. vietas atpaliek tikai par diviem punktiem.

Lietuvas čempionātā sestdien Pāvela Davidova "Sūduva" (pērn bronza) uzņēma vicečempioni "Žalgiri" un cieta pamatīgu fiasko - 0:5. Jāsaka, ka kļūdas pieļāva arī mūsu vārtsargs. Pirmajos vārtos viņš centrējumu atsita savu vārtu priekšā, vēl divos gadījumos netika galā ar soda sitieniem, bet noslēdzošajos vārtos bija par tālu pametis vārtus. Neliels video ieskats šeit.

Cita mūsu vārtsarga Māra Eltermaņa komanda "Kruoja" cīņā ar "Šiauliai" svētdien nospēlēja neizšķirti 1:1. Mūsu vārtsargs ielaistajos vārtos nebija vainojams. Jāpiemin, ka, kā vēsta Lietuvas mediji, "Kruoja" klubā netiek maksātas algas, un futbolisti šādā situācijā turpina varonīgi cīnīties.

Igora Kozlova "Ekranas" mājās ar 2:1 uzveica "Tauras". Kozlovs nospēlēja līdz 61. minūtei, kad pie 1:1 tika nomainīts. Kozlova "Ekranas", lai gan jau paspējusi patriekt treneri Valdu Urbonu (šodien komandu vadīja viņa asistenti), ir visaugstāk no mūsu klubiem - 3. vietā aiz "Atlantas" un "Žalgira". "Kruoja" atrodas 4. vietā, bet "Sūduva" šogad ir nokomplektēta pavāji, ieņemot 6. vietu deviņu komandu konkurencē.

Baltkrievijā no mūsējiem neviens nespēlēja, bet pieteikumā bija divi. Germans Māliņš bija BATE rezervē. Čempione ar 2:1 uzvarēja "Minsk" un tai ar 4-1-1 ir tikpat punktu, cik līderei Soļigorskas "Shakhtyor". Tieši pret līderi zaudējumu ar 0:2 piedzīvoja Sergeja Kožana "Slavia-Mozir", kas ir pēdējā vietā. Kožans esot savainots, tomēr bija rezervistu sarakstā.

Pēdējos divos "Trans" mačos nav piedalījies Andrejs Perepļotkins, kuram mediķi konstatējuši hematomu un paredz vismaz trīs nedēļu piespiedu pauzi. "Trans" bez mūsu futbolista turpina zaudēt un ar 0-1-7 atrodas pēdējā 10. vietā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-29 04:10, pirms 11 gadiem
Domāt , ka Edmunds tāds tīri jēdzīgs .

Ne Īslandietis , ne Svaress , ne Astrīdas Lindgrēnas ( neesmu drošs ) Brālīša Kāšons ...

Nu galīgi jau ciet jau aizgājuši ar visiem Svarešberjiem ...jopt

     [+] [-]

, 2013-04-29 07:02, pirms 11 gadiem
akla ietiepība paraksti raksturīga vai nu ēzeļiem, vai auniem. bēēēē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-29 09:30, pirms 11 gadiem
Hamburgas aizsardzība bija katastrofa, uzbrukumus iesākt bija milzīgas problēmas, tāpēc kko vainot uzbrucējus ir lieki. Pat pats dižais Sons tiekot pie bumbas to pazaudēja un īsti pie kājām neturējās. 3 spēles Sons nav guvis vārtus, ir laiks man liekas atgriezt sezonas vidus sastāvu un izkārtojumu ar Sonu un Rudņevu priekšgalā... savādāk nesitot golus iekšā, kārotajās pozīcijās neiekļūs.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-29 10:31, pirms 11 gadiem
Plusiņš par raksta operativitāti.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-29 14:15, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: Hamburgas aizsardzība bija katastrofa, uzbrukumus iesākt bija milzīgas problēmas, tāpēc kko vainot uzbrucējus ir lieki. Pat pats dižais Sons tiekot pie bumbas to pazaudēja un īsti pie kājām neturējās. 3 spēles Sons nav guvis vārtus, ir laiks man liekas atgriezt sezonas vidus sastāvu un izkārtojumu ar Sonu un Rudņevu priekšgalā... savādāk nesitot golus iekšā, kārotajās pozīcijās neiekļūs.
HSV izskatījās nožēlojami, un kā jau prognozēju ši stipri viduvējā komanda būs labākajā gadījumā vidusdaļā sezonas noslēguma tabulā.
Par Rudņevu runājot, nu jā neiesita vairākās spēlēs pēc kārtas, bet nafig tagad viņu marinēt uz beņķa, tā jau viņš to pārliecību neatgūs ja tiks uz dažām minūtēm laukumā, tas pats Sons jau arī nesit iekšā, vopšim galīgi garām!!!
Šalke uzskatāmi parādīja ka HSV nav pirmā 4nieka komanda un nekad nebūs(vismaz ar tādiem špīleriem un trenneri)!