Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Mogo" mača izskaņā salauž "Prizmu" un cīņu par bronzu sāk ar uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Mogo" mača izskaņā salauž "Prizmu" un cīņu par bronzu sāk ar uzvaru
Andris Siksnis cenšas iekarot Edgara Lūsiņa vārtus
Foto: HK Mogo

Latvijas čempionu pilnvaras nolikušie "Mogo" hokejisti ar uzvaru sākuši cīņu par Latvijas čempionāta bronzas godalgām. "Mogo" savā laukumā uzņēma "Prizmas" vienību, kuru salauza vien īsi pirms pamatlaika beigām, svinot uzvaru ar 3:1. Sērija ilgs līdz kādas komandas trīs uzvarām.

Abas pusfināla sērijas noslēdzās ar rezultātu 3-1, finālā iekļūstot "Liepājai" un "Kurbadam". Tā rezultātā nu jau bijušajiem Latvijas čempioniem, "Mogo" hokejistiem, atlika cīnīties par bronzas godalgām, pretī stājoties sīkstajiem "Prizmas" spēlētājiem. Līdzīgi kā pusfināls, arī sērija par trešo vietu ilgs līdz vienas komandas trīs uzvarām.

Jau spēles sākumā "Mogo" ieguva iniciatīvu un trīs skaitliskos vairākumus pirmajās 10 minūtēs. Neviens no tiem netika realizēts, bet 13. minūtē ļoti laba iespēja gūt vārtus radās "Prizmai", kad uz pretinieku vārtiem nozīmēja soda metienu. Renāra Kazanova vietu vārtos ieņēma Henrijs Ančs, neļaujot Vitālijam Hvorostiņinam gūt vārtus. Savu darbu padarījis Ančs atgriezās uz rezervistu soliņa. Abas komandas nerealizēja pa vairākumam, pirmajam periodam noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrā perioda ievadā pie vairākuma tika "Prizma", nerealizējot to, bet vēl minūti vēlāk rezultātu atklājot Aleksandram Baburinam. Perioda otrajā pusē viesus iegāza noraidījumi, beidzot arī "Mogo" gūstot vārtus. Skaitlisko vairākumu realizēja Miks Lipsbergs. Kā otrajā, tā arī trešajā periodā komandas slikti spēlēja vairākumā, nespējot gūt vārtus, bet vadzis tomēr lūza. Tuvojoties mača izskaņai, nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Elvis Želubovskis pēc Edgara Kurmja piespēles realizēja vairākumu, ar ko bija gana panākumam. Pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos ieraidīja arī Vladimirs Mamonovs, noslēdzot spēli ar rezultātu 3:1. Līdz ar to "Mogo" izvirzījās vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 1-0. Otro spēli komandas aizvadīs jau rīt, plkst. 19:15.

"Mogo" - "Prizma" 3:1 (0:0, 1:1, 2:0), sērijā 1-0

Vārti: 24:32 Baburins (Apfelbaums) 0:1, 35:40 Lipsbergs (Cinks, Siksnis) 1:1, 56:45 Želubovskis (Kurmis) 2:1, 59:38 Mamonovs (Feoktistovs) 3:1.
Soda minūtes: 16-18
Vārtsargi: Renārs Kazanovs - Edgars Lūsiņš

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

     [+] [-]

, 2016-03-29 23:59, pirms 8 gadiem
Lūsiņu atpakaļ uz Dinamo, jāpārbauda arī izlasē!